Advertisement
Celeb Buzz By: SGMS Enal Sun, 11 Nov 2018 @ 12:52 pm

10 Filem Melayu Dengan Kutipan Terendah Sejak Ditayangkan

Selepas kejayaan filem Munafik 2 yang mencatat lebih RM30 juta kutipan sepanjang tayangannya, tak ketinggalan turut ada juga filem tempatan yang lain yang gagal mendapat sambutan orang ramai.

Mungkin bukan kerana kualiti filem itu sendiri, namun masing-masing menampilkan kelebihan tersendiri. 

Tak semestinya filem yang tak mendapat kutipan box office itu bukan filem yang bagus.

Ini 10 filem yang mendapat kutipan terendah sejak ditayangkan pada Ogos lalu.

1. Bidong The Boat People – RM3,000

2. Enjin No. 9 (Mac) – RM7,000

3. Qhaliq – RM14,000

4. This Is Pilah – RM45,000

5. Hantu Wangan – RM89,000

6. Badang – RM93,000

7. Busker – RM96,000

8. Bukan Cinta Malaikat – RM127,000

9. Makrifat Cinta – RM138,000

10. Blok 404 (Jun) – RM220,000

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Mon, 1 Jul 2019

Dapat Anak Lelaki, Tahniah Izreen Azminda!

Syukur Alhamdulillah… Semuanya berjalan dengan lancar dan baik sekali. Terima kasih bagi semua yang mendoakan saya dan bayi.

Celeb Buzz Mon, 30 Sep 2019

Sharnaaz Ahmad Failkan Permohonan Nusyuz, Hanya Mahu Selamatkan Keadaan

Harap-harap boleh diselesaikan dengan cepat dan adil kepada kedua-dua pihak.

Celeb Buzz Wed, 22 Nov 2017

KATY PERRY AND THE WEEKND JUST WENT ON A DINNER DATE!

It seems like now this motherf**king Staryboy has moved on to a more mature lady.

Celeb Buzz Sun, 15 Apr 2018

丁当自认容易追到手「只是没人敢约我吃饭」

配合全新巡演《想恋一个爱》一恋十年世界巡回演唱会,丁当日前来马进行歌迷见面会。被主持人问及感情状况?她直言自己是个蛮好追的女生,且还打趣的说“大家都不够勇敢,在马来西亚都没有人约我吃饭。”

Events Wed, 28 Nov 2018

Let’s Be Honest, This Year’s Christmas Party is Gonna Be Lit!

Details inside. There’s an after party too!

Celeb Buzz Wed, 18 Dec 2019
Celeb Buzz Sun, 24 Nov 2019
Celeb Buzz Mon, 4 Dec 2017

‘Perang Bunyi’ di Konsert PUBLIC DISTORTION 2017

sebuah ‘peperangan’ bunyi akan terjadi pada malam tu kan? Whoah, kami pun dah tak sabar rasanya nak saksikan dua kumpulan rock hebat ini beraksi.

Celeb Buzz Wed, 18 Dec 2019

Sherry Ibrahim Simpan Hajat Kahwin Tahun Depan?

Didoakan semoga Sherry dapat jodoh cepat.

Hiburan Sun, 15 Jul 2018

Mikayla Delisha Hakim Nama Puteri Norman & Memey

Memey Suhaiza telah selamat melahirkan anak ketiga mereka secara normal dengan berat 3.35 kilogram

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL