Acara By: Nani Ramlee January 19, 2020 @ 9:32pm

Foto malam berinai, majlis nikah dan majlis resepsi Elly Mazlein

Dengan sekali lafaz, penyanyi, pelakon dan pengacara popular, Elly Mazlein sah bergelar isteri kepada Mohamad Azlan Che Nuh sekitar jam 9.00 malam pada 18 Januari 2020.

Majlis pernikahan yang berlangsung di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) itu menyaksikan Elly atau nama sebenarnya Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi menerima mas kahwin berbentuk seutas gelang tangan emas bernilai RM1,800.

Pelakon drama Kampung People itu turut menerima lima dulang hantaran berupa barangan kemas dan dibalas tujuh hantaran untuk pihak pengantin lelaki.

Majlis resepsi turut diadakan pada malam yang sama selepas majlis akad nikah bertemakan Malam Bulan Dipagar Bintang. Sehari sebelum itu iaitu pada 17 Januari 2020, pelantun lagu Bungaku Bakawali itu telah mengadakan majlis malam berinai bertemakan Cik Citi Wan Kembang di Dewan Tun Dr Ismail Putra, PWTC, sekali gus memperkenalkan wajah Azlan buat pertama kali kepada umum.

Jom saksikan foto-foto indah di sekitar kemeriahan majlis pasangan sama cantik sama padan ini.

Malam Berinai

elly mazlein kahwin

Elly mengadakan majlis malam berinai di Dewan Tun Dr Ismail, PWTC pada Jumaat lalu. NSTP/ROHANIS SHUKRI

elly mazlein kahwin

Elly memperkenalkan Mohamad Azlan pada majlis malam berinai di PWTC. NSTP/ROHANIS SHUKRI

elly mazlein kahwin

Puteri kesayangan Elly, Putri Sara Sephia turut hadir pada majlis malam berinai itu. NSTP/ROHANIS SHUKRI

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Majlis Malam Berinai Mohamad Azlan & @iamellymazlein . . Sama cantik sama padan. Tahniah kepada selebriti @iamellymazlein dan suaminya Muhammad Azlan. #CikSitiLinaPomPom⠀ .⠀ .⠀ Photographer : @faridismproduction⠀ Videographer : @faridismproduction .⠀ .⠀ Nak gambar cantik? Pilihlah @faridismproduction ❤️⠀ .⠀ 10 SEBAB KENAPA KAMI MENJADI PILIHAN RAMAI?⠀ .⠀ ✅ Gambar cantik dan unik, mesti kawan-kawan dan keluarga anda suka.⠀ ✅ Album Eksklusif yang dapat menyimpan memori bahagia anda hingga ke anak cucu.⠀ ✅ Kami bantu merialisasikan impian pasangan Raja sehari.⠀ ✅ Servis & kualiti gambar yang premium pada harga yang sangat berpatutan!⠀ ✅ BONUS Outdoor Session, kami shoot sampai pengantin puas hati.⠀ ✅ Kami akan guide pengantin cara posing yang betul supaya gambar nampak awesome.⠀ ✅ Faridism Production Sdn Bhd adalah syarikat yang berdaftar di SSM dan MyIPO.⠀ ✅ Photographer Professional yang berpengalaman lebih 8 tahun.⠀ ✅ Style of Editing gambar yang mengikut trend terkini.⠀ ✅ Team Faridism yang, kreatif, hensem, mesra, peramah, pantas dan menapati masa.⠀ ✅ Kami sentiasa dapat feedback yang gembira, positif & hebat dari pelanggan-pelanggan kami.⠀ ✅ Kami pernah di featured kan dalam Berita Harian sebagai syarikat jurugambar yang paling dipercayai .⠀ .⠀ . Apa kata client kami terhadap #teamfaridism ? . . ???? “Suami sy seorg yg susah nk nangis, tapi video akad nikah Faridism berjaya buatkan dia tersentuh sampai mengalir air mata. Kami sgt berpuas hati dgn #TeamFaridism crew semua on time dan sporting, buat kami tak segan nak posing hehe ! ????????????????????“ – Susilawati (2019) . . Banyak lagi review boleh lihat di @faridismreview . . CLIENT HAPPY, KAMI PUN TURUT HAPPY ???? . Nak kami bantu anda dapatkan photographer & videographer perkahwinan yg terbaik? . . Sila klik link di BIO dan kami akan reply whatsapp anda secepat mungkin.⚡⚡⚡ ======

A post shared by WEDDING PHOTO & VIDEO EXPERT (@faridismproduction) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Majlis Malam Berinai Mohamad Azlan & @iamellymazlein . . Sama cantik sama padan. Tahniah kepada selebriti @iamellymazlein dan suaminya Muhammad Azlan #CikSitiLinaPomPom⠀ .⠀ .⠀ Photographer : @faridismproduction⠀ Videographer : @faridismproduction ⠀ .⠀ .⠀ Nak gambar cantik? Pilihlah @faridismproduction ❤️⠀ .⠀ 10 SEBAB KENAPA KAMI MENJADI PILIHAN RAMAI?⠀ . . ✅ Gambar cantik dan unik, mesti kawan-kawan dan keluarga anda suka.⠀ ✅ Album Eksklusif yang dapat menyimpan memori bahagia anda hingga ke anak cucu.⠀ ✅ Kami bantu merialisasikan impian pasangan Raja sehari.⠀ ✅ Servis & kualiti gambar yang premium pada harga yang sangat berpatutan!⠀ ✅ BONUS Outdoor Session, kami shoot sampai pengantin puas hati.⠀ ✅ Kami akan guide pengantin cara posing yang betul supaya gambar nampak awesome.⠀ ✅ Faridism Production Sdn Bhd adalah syarikat yang berdaftar di SSM dan MyIPO.⠀ ✅ Photographer Professional yang berpengalaman lebih 8 tahun.⠀ ✅ Style of Editing gambar yang mengikut trend terkini.⠀ ✅ Team Faridism yang, kreatif, hensem, mesra, peramah, pantas dan menapati masa.⠀ ✅ Kami sentiasa dapat feedback yang gembira, positif & hebat dari pelanggan-pelanggan kami.⠀ ✅ Kami pernah di featured kan dalam Berita Harian sebagai syarikat jurugambar yang paling dipercayai .⠀ .⠀ .⠀ Apa kata client kami terhadap #teamfaridism ? . . ???? “Suami sy seorg yg susah nk nangis, tapi video akad nikah Faridism berjaya buatkan dia tersentuh sampai mengalir air mata. Kami sgt berpuas hati dgn #TeamFaridism crew semua on time dan sporting, buat kami tak segan nak posing hehe ! ????????????????????“ – Susilawati (2019) . . Banyak lagi review boleh lihat di @faridismreview . . CLIENT HAPPY, KAMI PUN TURUT HAPPY ???? . Nak kami bantu anda dapatkan photographer & videographer perkahwinan yg terbaik? . . Sila klik link di BIO dan kami akan reply whatsapp anda secepat mungkin.⚡⚡⚡ ======

A post shared by WEDDING PHOTO & VIDEO EXPERT (@faridismproduction) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Majlis Malam Berinai Mohamad Azlan & @iamellymazlein . . Sama cantik sama padan. Tahniah kepada selebriti @iamellymazlein dan bakal suaminya Muhammad Azlan. #BerinaiAzlanEllyMazlein #CikSitiLinaPomPom⠀ .⠀ .⠀ ⠀ Photographer : @faridismproduction⠀ Videographer : @faridismproduction ⠀ .⠀ .⠀ 10 SEBAB KENAPA KAMI MENJADI PILIHAN RAMAI? . . ✅ Gambar cantik dan unik, mesti kawan-kawan dan keluarga anda suka. ✅ Album Eksklusif yang dapat menyimpan memori bahagia anda hingga ke anak cucu. ✅ Kami bantu merialisasikan impian pasangan Raja sehari. ✅ Servis & kualiti gambar yang premium pada harga yang sangat berpatutan! ✅ BONUS Outdoor Session, kami shoot sampai pengantin puas hati. ✅ Kami akan guide pengantin cara posing yang betul supaya gambar nampak awesome. ✅ Faridism Production Sdn Bhd adalah syarikat yang berdaftar di SSM dan MyIPO. ✅ Photographer Professional yang berpengalaman lebih 5 tahun. ✅ Team Faridism yang, kreatif, hensem, mesra, peramah, pantas dan menapati masa. ✅ Kami sentiasa dapat feedback yang gembira, positif & hebat dari pelanggan-pelanggan kami. ✅ Kami pernah di featured kan dalam Berita Harian sebagai syarikat jurugambar yang paling dipercayai ✅ Kami mempunyai pejabat urusan dan 36 org staff permanent di Maluri Cheras . . Apa kata client kami terhadap #teamfaridism ? . . ???? “Suami sy seorg yg susah nk nangis, tapi video akad nikah Faridism berjaya buatkan dia tersentuh sampai mengalir air mata. Kami sgt berpuas hati dgn #TeamFaridism crew semua on time dan sporting, buat kami tak segan nak posing hehe ! ????????????????????“ – Susilawati (2019) . . Banyak lagi review boleh lihat di @faridismreview . . CLIENT HAPPY, KAMI PUN TURUT HAPPY ???? . Nak kami bantu anda dapatkan photographer & videographer perkahwinan yg terbaik? . . Sila klik link di BIO dan kami akan reply whatsapp anda secepat mungkin.⚡⚡⚡ ======

A post shared by WEDDING PHOTO & VIDEO EXPERT (@faridismproduction) on

Majlis akad nikah

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tahniah kepada @iamellymazlein kerana sah bergelar isteri kepada Mohamad Azlan. Semoga rumahtangga yang dibina kekal bahagia hingga ke Jannah. Amin ! ⠀ #nikahazlanellymazlein #MalamBulanDiPagarBintang⠀ .⠀ .⠀ Photographer : @faridismproduction⠀ Videographer : @faridismproduction ⠀ . .⠀ Nak gambar cantik? Pilihlah @faridismproduction ❤️⠀ .⠀ 10 SEBAB KENAPA KAMI MENJADI PILIHAN RAMAI?⠀ .⠀ ✅ Gambar cantik dan unik, mesti kawan-kawan dan keluarga anda suka.⠀ ✅ Album Eksklusif yang dapat menyimpan memori bahagia anda hingga ke anak cucu.⠀ ✅ Kami bantu merialisasikan impian pasangan Raja sehari.⠀ ✅ Servis & kualiti gambar yang premium pada harga yang sangat berpatutan!⠀ ✅ BONUS Outdoor Session, kami shoot sampai pengantin puas hati.⠀ ✅ Kami akan guide pengantin cara posing yang betul supaya gambar nampak awesome.⠀ ✅ Faridism Production Sdn Bhd adalah syarikat yang berdaftar di SSM dan MyIPO.⠀ ✅ Photographer Professional yang berpengalaman lebih 8 tahun.⠀ ✅ Style of Editing gambar yang mengikut trend terkini.⠀ ✅ Team Faridism yang, kreatif, hensem, mesra, peramah, pantas dan menapati masa.⠀ ✅ Kami sentiasa dapat feedback yang gembira, positif & hebat dari pelanggan-pelanggan kami.⠀ ✅ Kami pernah di featured kan dalam Berita Harian sebagai syarikat jurugambar yang paling dipercayai .⠀ .⠀ . Apa kata client kami terhadap #teamfaridism ? . . ???? “Suami sy seorg yg susah nk nangis, tapi video akad nikah Faridism berjaya buatkan dia tersentuh sampai mengalir air mata. Kami sgt berpuas hati dgn #TeamFaridism crew semua on time dan sporting, buat kami tak segan nak posing hehe ! ????????????????????“ – Susilawati (2019) . . Banyak lagi review boleh lihat di @faridismreview . . CLIENT HAPPY, KAMI PUN TURUT HAPPY ???? . Nak kami bantu anda dapatkan photographer & videographer perkahwinan yg terbaik? . . Sila klik link di BIO dan kami akan reply whatsapp anda secepat mungkin.⚡⚡⚡ ======

A post shared by WEDDING PHOTO & VIDEO EXPERT (@faridismproduction) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tahniah kepada @iamellymazlein kerana sah bergelar isteri kepada Mohamad Azlan. Semoga rumahtangga yang dibina kekal bahagia hingga ke Jannah. Amin ! ⠀ #nikahazlanellymazlein #MalamBulanDiPagarBintang⠀ .⠀ .⠀ Photographer : @faridismproduction⠀ Videographer : @faridismproduction ⠀ . .⠀ Nak gambar cantik? Pilihlah @faridismproduction ❤️⠀ .⠀ 10 SEBAB KENAPA KAMI MENJADI PILIHAN RAMAI?⠀ .⠀ ✅ Gambar cantik dan unik, mesti kawan-kawan dan keluarga anda suka.⠀ ✅ Album Eksklusif yang dapat menyimpan memori bahagia anda hingga ke anak cucu.⠀ ✅ Kami bantu merialisasikan impian pasangan Raja sehari.⠀ ✅ Servis & kualiti gambar yang premium pada harga yang sangat berpatutan!⠀ ✅ BONUS Outdoor Session, kami shoot sampai pengantin puas hati.⠀ ✅ Kami akan guide pengantin cara posing yang betul supaya gambar nampak awesome.⠀ ✅ Faridism Production Sdn Bhd adalah syarikat yang berdaftar di SSM dan MyIPO.⠀ ✅ Photographer Professional yang berpengalaman lebih 8 tahun.⠀ ✅ Style of Editing gambar yang mengikut trend terkini.⠀ ✅ Team Faridism yang, kreatif, hensem, mesra, peramah, pantas dan menapati masa.⠀ ✅ Kami sentiasa dapat feedback yang gembira, positif & hebat dari pelanggan-pelanggan kami.⠀ ✅ Kami pernah di featured kan dalam Berita Harian sebagai syarikat jurugambar yang paling dipercayai .⠀ .⠀ . Apa kata client kami terhadap #teamfaridism ? . . ???? “Suami sy seorg yg susah nk nangis, tapi video akad nikah Faridism berjaya buatkan dia tersentuh sampai mengalir air mata. Kami sgt berpuas hati dgn #TeamFaridism crew semua on time dan sporting, buat kami tak segan nak posing hehe ! ????????????????????“ – Susilawati (2019) . . Banyak lagi review boleh lihat di @faridismreview . . CLIENT HAPPY, KAMI PUN TURUT HAPPY ???? . Nak kami bantu anda dapatkan photographer & videographer perkahwinan yg terbaik? . . Sila klik link di BIO dan kami akan reply whatsapp anda secepat mungkin.⚡⚡⚡ ======

A post shared by WEDDING PHOTO & VIDEO EXPERT (@faridismproduction) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Venue ???? Dewan Merdeka World Trade Centre, Kuala Lumpur @worldtradecentrekualalumpur FB???? Worldtradecentrekualalumpur Deco & Planner by Reka Teemor???? @Rekateemor . Dress kakaklina by jimmy couture???? @jimmycouture . Dress sefhia by ???? @epul_senitravision Tuxedo Mohamad Azlan by senitra???? @epul_senitravision . Live Feed ???? CST PRODUCTION @cstproduction . Emcee ???? @zulinaziz PR Media ???? @sakirinaca90 . Make-up ???? @annacjmakeover_oficial Hair-do ???? @gebrielpadan . Photographer ???? @faridismproduction . Videographer???? @faridismproduction @blastphere_ventures Doorgifts???? @the_prettypastel Wedding cake by Mad About Cake???? @madaboutcake_official Hand Bouquet ???? @mad.about.bunga . Deco Hantaran Lelaki dan Perempuan???? @rekateemor Earrings n Accesories ???? @jimmycouture Performance???? @akimahmad @nizamlaksamana3011 @gmiescreen @intansarafina . Aris Ariwatan . Bridesmaid???? @nad.zainal @jasmineashraff @fashasandha @azzaelite @intansarafina @lindabeego @ritrud727 @farahdhiya_fd Dress Bridesmaid by Adam Rashid ???? @adam.r_lamaison . Make-up Bridesmaid???? @gebrielpadan @erwannymakeover @appless81 Sound, Lights & LED : Urbandjz Event Solution???? @deejay_jeevan Photobooth ???? @raaiq.booth . #NikahAzlanEllyMazlein #wtckl

A post shared by ELSefhia (@iamellymazlein) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Venue ???? Dewan Merdeka World Trade Centre, Kuala Lumpur @worldtradecentrekualalumpur FB???? Worldtradecentrekualalumpur Deco & Planner by Reka Teemor???? @Rekateemor . Dress kakaklina by jimmy couture???? @jimmycouture . Dress sefhia by ???? @epul_senitravision Tuxedo Mohamad Azlan by senitra???? @epul_senitravision . Live Feed ???? CST PRODUCTION @cstproduction . Emcee ???? @zulinaziz PR Media ???? @sakirinaca90 . Make-up ???? @annacjmakeover_oficial Hair-do ???? @gebrielpadan . Photographer ???? @faridismproduction . Videographer???? @faridismproduction @blastphere_ventures Doorgifts???? @the_prettypastel Wedding cake by Mad About Cake???? @madaboutcake_official Hand Bouquet ???? @mad.about.bunga . Deco Hantaran Lelaki dan Perempuan???? @rekateemor Earrings n Accesories ???? @jimmycouture Performance???? @akimahmad @nizamlaksamana3011 @gmiescreen @intansarafina . Aris Ariwatan . Bridesmaid???? @nad.zainal @jasmineashraff @fashasandha @azzaelite @intansarafina @lindabeego @ritrud727 @farahdhiya_fd Dress Bridesmaid by Adam Rashid ???? @adam.r_lamaison . Make-up Bridesmaid???? @gebrielpadan @erwannymakeover @appless81 Sound, Lights & LED : Urbandjz Event Solution???? @deejay_jeevan Photobooth ???? @raaiq.booth . #NikahAzlanEllyMazlein #wtckl

A post shared by ELSefhia (@iamellymazlein) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Venue ???? Dewan Merdeka World Trade Centre, Kuala Lumpur @worldtradecentrekualalumpur FB???? Worldtradecentrekualalumpur Deco & Planner by Reka Teemor???? @Rekateemor . Dress kakaklina by jimmy couture???? @jimmycouture . Dress sefhia by ???? @epul_senitravision Tuxedo Mohamad Azlan by senitra???? @epul_senitravision . Live Feed ???? CST PRODUCTION @cstproduction . Emcee ???? @zulinaziz PR Media ???? @sakirinaca90 . Make-up ???? @annacjmakeover_oficial Hair-do ???? @gebrielpadan . Photographer ???? @faridismproduction . Videographer???? @faridismproduction @blastphere_ventures Doorgifts???? @the_prettypastel Wedding cake by Mad About Cake???? @madaboutcake_official Hand Bouquet ???? @mad.about.bunga . Deco Hantaran Lelaki dan Perempuan???? @rekateemor Earrings n Accesories ???? @jimmycouture Performance???? @akimahmad @nizamlaksamana3011 @gmiescreen @intansarafina . Aris Ariwatan . Bridesmaid???? @nad.zainal @jasmineashraff @fashasandha @azzaelite @intansarafina @lindabeego @ritrud727 @farahdhiya_fd Dress Bridesmaid by Adam Rashid ???? @adam.r_lamaison . Make-up Bridesmaid???? @gebrielpadan @erwannymakeover @appless81 Sound, Lights & LED : Urbandjz Event Solution???? @deejay_jeevan Photobooth ???? @raaiq.booth . #NikahAzlanEllyMazlein #wtckl

A post shared by ELSefhia (@iamellymazlein) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELSefhia (@iamellymazlein) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELSefhia (@iamellymazlein) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELSefhia (@iamellymazlein) on

Majlis resepsi

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELSefhia (@iamellymazlein) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELSefhia (@iamellymazlein) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Venue ???? Dewan Merdeka World Trade Centre, Kuala Lumpur @worldtradecentrekualalumpur FB???? Worldtradecentrekualalumpur Deco & Planner by Reka Teemor???? @Rekateemor . Dress kakaklina by jimmy couture???? @jimmycouture . Dress sefhia by ???? @epul_senitravision Tuxedo Mohamad Azlan by senitra???? @epul_senitravision . Live Feed ???? CST PRODUCTION @cstproduction . Emcee ???? @zulinaziz PR Media ???? @sakirinaca90 . Make-up ???? @annacjmakeover_oficial Hair-do ???? @gebrielpadan . Photographer ???? @faridismproduction . Videographer???? @faridismproduction @blastphere_ventures Doorgifts???? @the_prettypastel Wedding cake by Mad About Cake???? @madaboutcake_official Hand Bouquet ???? @mad.about.bunga . Deco Hantaran Lelaki dan Perempuan???? @rekateemor Earrings n Accesories ???? @jimmycouture Performance???? @akimahmad @nizamlaksamana3011 @gmiescreen @intansarafina . Aris Ariwatan . Bridesmaid???? @nad.zainal @jasmineashraff @fashasandha @azzaelite @intansarafina @lindabeego @ritrud727 @farahdhiya_fd Dress Bridesmaid by Adam Rashid ???? @adam.r_lamaison . Make-up Bridesmaid???? @gebrielpadan @erwannymakeover @appless81 Sound, Lights & LED : Urbandjz Event Solution???? @deejay_jeevan Photobooth ???? @raaiq.booth . #NikahAzlanEllyMazlein #wtckl

A post shared by ELSefhia (@iamellymazlein) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELSefhia (@iamellymazlein) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WEDDING PHOTO & VIDEO EXPERT (@faridismproduction) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WEDDING PHOTO & VIDEO EXPERT (@faridismproduction) on

Kredit gambar: Instagram Faridsm Production & Instagram Elly Mazlein 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Acara Fri, 1 Mar 2019
Acara Fri, 19 Jul 2019

Nak menang telefon? Jom sertai cabaran Dare To Leap

Realme anjur aktiviti esktrem sempena pelancaran slogan baharu

Acara Fri, 19 Jun 2020

Dapatkan Huawei MatePad Pro hanya pada harga RM2,898 sempena Karnival  Huawei AppGallery

Ringan, kecil dan pelbagai spesfikasi berteknologi tinggi

Acara Wed, 23 May 2018

Jom Shopping Raya Di Festival Anggun Life Johor Bahru Pada 8 & 9 Jun Ini!

Festival Anggun Life akan temui anda di Johor Bahru pada 8 & 9 Jun ini.

Acara Fri, 1 May 2020
Acara Mon, 18 Mar 2019

Alha hadiahkan ibu Mercedes-benz C200 QMG 2.0 sebagai penghargaan. Top stokis pun dapat kereta tau!

Alha melakukan kejutan itu bersempena ulang tahun kelahiran ibunya, Norsham Ahmad yang ke-60!

Acara Fri, 13 Dec 2019

MSU angkat motif songket dalam larian antarabangsa

International Songket Run 2.0 diiktiraf MBR

| Live TV