Acara By: Ad Ops June 22, 2018 @ 1:00pm

Kumpulan NSTP Lancarkan Hijab & Heels, Portal Gaya Hidup Pertamanya Untuk Wanita Moden

Setelah beroperasi sejak Januari lalu, portal gaya hidup untuk wanita moden Hijab & Heels akhirnya dilancarkan secara rasmi sempena acara Festival Anggun Life yang berlangsung awal bulan ini di Johor Baru.

Menyasarkan wanita Islam yang berusia di antara 18 dan 45 tahun, tidak kira pelajar, pekerja mahupun suri rumah, portal ini menawarkan tip serta informasi tentang trend gaya hidup yang terkini.

Antara kandungan yang disediakan termasuklah segmen kecantikan dan fesyen, kesihatan, kekeluargaan serta makanan dan travel.

Hijab & Heels juga merupakan jenama platform digital pertama yang dilancarkan oleh pasukan Gaya Hidup Wanita Vertikal Kumpulan The New Straits Times Press (Malaysia) Berhad (NSTP).

Vertikal ini adalah hasil daripada gabungan pasukan editorial dengan bahagian pembangunan produk dan pengurusan jenama syarikat tersebut.

Pengurus Besar Gaya Hidup Wanita Vertikal, Angeline Tan Leng Ean berkata Hijab & Heels diwujudkan untuk menarik minat wanita yang mempunyai keinginan yang tidak terbatas terhadap kehidupan seharian.

“Di sinilah tempatnya di mana wanita boleh mengikuti trend terkini dan cara bagaimana mencapai keyakinan diri lebih tinggi dan motivasi yang betul untuk berubah.

“Kami akan memberi pandangan dan nasihat yang terbaik untuk mereka dalam menghadapi perubahan ini dengan jayanya,” katanya ketika berucap di majlis pelancaran itu di Pusat Konvensyen Antarabangsa Johor (PERSADA).

Sebahagian daripada majlis pelancaran portal tersebut, Hijab & Heels telah mengadakan demonstrasi menggayakan hijab bersama wanita “Instafamous” Sharifah Rose, serta tutorial makeup bersama jurusolek terkenal Kak Mek.

Pengunjung festival Anggun Life berpeluang untuk mendapatkan tip-tip penting tentang makeup serta pemakaian hijab daripada individu undangan istimewa ini.

Foto: NSTP

Selain itu, 10 pemenang bertuah berpeluang untuk menikmati hidangan berbuka puasa bersama pelakon kacak Remy Ishak, sempena mempromosikan filem terbarunya Pulang yang diterbitkan oleh Primeworks Studios.

Foto: NSTP

Sementara itu, majlis pelancaran Hijab & Heels telah disempurnakan oleh Ketua Pegawai Kewangan Kumpulan Media Prima Berhad (MPB), Farnida Ngah.

Turut hadir adalah Pengarah Urusan MPB, Datuk Kamal Khalid; dan Ketua Pegawai Eksekutif NSTP, Datuk Seri Abdul Jalil Hamid.

Foto: NSTP

Sumber: Berita Harian

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Acara Wed, 25 Jul 2018

Jom Rasai Keterujaan Berganda Di Karnival Jom Heboh, KL Sports City Bukit Jalil Pada 28 & 29 Julai Ini!

Acara yang ditunggu-tunggu dan menjadi tarikan masyarakat tempatan ini bakal menyajikan keseronokan dan keterujaan berganda dengan pelbagai aktiviti serta tawaran istimewa!

Acara Wed, 13 May 2020
Acara Sun, 15 Mar 2020
Acara Fri, 1 May 2020

Nasi kerabu imbau kenangan berbuka di kampung

Hotel Maya buat penghantaran ke rumah

Acara Wed, 17 Jan 2018

Malaysia Women Marathon

Date: 4 March 2018 Venue: Shah Alam The Malaysia Women Marathon is an annual event that celebrates the International Women Day and the sorority of women in running. The theme for each year depends on […]

Acara Sun, 20 May 2018

Bufet Ramadan INTEKMA Gamit Memori Dengan Variasi Selera Kampung Yang Menyelerakan

Sesi “[email protected]” menyajikan pelbagai selera masakan kampung yang lazat dengan kadar harga berpatutan kepada pelanggan.

Acara Tue, 17 Dec 2019

Pertunjukan dalam air di Aquaria KLCC ceriakan anak yatim

Kerjasama amal antara IJN dan Aquaria KLCC

Acara Mon, 22 Jul 2019

Datuk Alha Alfa optimis curah ilmu solekan

Uqasha Senrose gamatkan Masterclass Makeup Alha Alfa

Acara Wed, 3 Apr 2019

Pencarian cef muda berbakat kini kembali. Mungkin anda yang MAGGI dan KPM cari!

Pertandingan Memasak Sekolah Menengah MAGGI®, medan serlah kemahiran memasak anak muda.

Acara Fri, 14 Sep 2018

| Live TV