Categories: Acara

Legacy Rider 2.0 Sasar Kehadiran 60,000 Pengunjung… Achey, Black & Ajak Bakal Gamatkan Suasana!

Selebriti popular seperti Achey, Black Hanifah, Ajak, Uchop Ahmad, Tajul dan ramai lagi bakal memeriahkan program Legacy Rider 2.0 yang berlangsung pada 28 Oktober 2023 (Sabtu) di KL Base (Bekas Lapangan Terbang Sungai Besi).

Susulan kejayaan program Legacy Rider 1.0 di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) Serdang pada 29 Oktober tahun lalu yang berjaya menghimpunkan lebih 50,000 peminat sukan permotoran, Legacy Rider 2.0 meletakkan sasaran 50,000 hingga 60,00 pengunjung peminat sukan permotoran.

Wakil penganjur Muhammad Musaddiq Mohamed Azmi, Pengarah Urusan GGR Machine (M) Malaysia & Legacy Rider berkata, program ini mendapat kerjasama pelbagai pihak antaranya Konsortium Industri Rakaman Muzik Malaysia (IRAMA), Majlis Amanah Rakyat (MARA),PUNB Malaysia, PERNAS dan GISB Holding.

“Program akan bermula dari jam 8 pagi sehingga 6 petang. Perasmian Legacy Rider 2.0 yang dicadangkan adalah Perdana Menteri Malaysia iaitu Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Seri Utama Tengku Zafrul Aziz (Menteri Pelaburan, Perdagangan dan Industri Malaysia) ataupun Hannah Yeoh (Menteri Belia dan Sukan).

“Jika diberi peluang, pihak Legacy Rider inginkan Perdana Menteri Malaysia yang merasmikan Legacy Rider 2.0 kerana ini akan memberikan satu penghargaan yang sangat bermakna bagi pihak Legacy Rider dan peminat sukan pemotoran di negara kita,” katanya.

Menurutnya, pengunjung yang hadir nanti akan dapat menyaksikan pelbagai pameran menarik antaranya himpunan 300 motor jenama Ducati.

“Pogram ini dijalankan untuk menyemarakkan industri pelancongan di negeri Selangor dengan memperkenalkan kepada kumpulan bermotosikal di seluruh negeri serta golongan belia yang menceburi sukan permotoran bagi tujuan mengeratkan silaturrahim dan berekreasi.

“Event Legacy Rider 2.0 merupakan sebuah program yang menghimpunkan para belia yang terlibat dengan sukan permotoran dalam sebuah program yang santai & Pelbagai aktiviti dan hiburan dari rakan selebriti popular tanahair yang akan dijalankan.

“Dalam usaha menjayakan Event Legacy Rider 2.0 juga, kami telah menjalankan hubungan baik dengan rakan selebriti popular tanahair dan ikon-ikon media sosial (influencer) yang akan turut serta membantu dan mempromosikan event ini,” katanya.

Padin