Acara By: Shaidah Shafie December 12, 2019 @ 11:20am

Mira Filzah kongsi manfaat camu-camu dan camomile untuk badan

Kulit kusam dan keletihan setiap kali usai penggambaran membuatkan artis wanita ini, Nur Amirah Filzah Badioezaman, 26, atau lebih dikenali sebagai Mira Filzah memilih untuk mengeluarkan produk makanan tambahan kesihatannya sendiri bagi menambahkan tenaga dan memperbaiki kulit wajah.

Menggunakan jenama Luna Skin, Juara Anugerah Bintang Popular Berita Harian 32 ini melancarkan produk berkenaan dalam suasana meriah di sebuah hotel terkemuka di ibu kota, baru-baru ini.

Mira Filzah, ketika majlis pelancaran produk kecantikan keluarannya Luna Skin di sebuah hotekl terkemuka, baru-baru ini. Foto: NSTP/MOHAMAD SHAHRIL BADRI SAALI

Beliau yang mengenakan persalinan kasual rona emas berkata, impiannya untuk menghasilkan produk makanan kesihatan sudah lama dirancang, namun baharu penghujung tahun ini terlaksana dan berjaya diperkenalkan kepada umum.

“Mira sudah lama bercadang menghasilkan produk sebegini, tetapi kesibukan masa dengan jadual penggambaran yang sentiasa padat membuatkannya tertangguh dan baharu kini berpeluang berkongsi dengan orang ramai.

“Mira memilih nama Luna dan bukan Mira sebagai label atau jenama produk memandangkan Luna mudah disebut selain ia juga merujuk kepada bulan yang bersinar terang walaupun dalam kegelapan malam,” katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran Luna Skin yang turut dimeriahkan dengan kehadiran ibu bapa dan ejen Luna Skin.

Mira Filzah (tengah) bersama model yang memperkenalkan produk kecantikan keluarannya, Luna Skin. Foto: NSTP/MOHAMAD SHAHRIL BADRI SAALI

Berkongsi kegembiraan mengenai produk makanan kesihatan itu, Mira menjelaskan beliau mempunyai pasukan kerja yang sangat membantu selain mentor yang sentiasa memberi tunjuk ajar setiap kali timbul persoalan mengenai produk yang ingin dihasilkan.

“Produk ini bukan produk kecantikan, tetapi produk makanan tambahan untuk kesihatan kerana Mira buat mengikut keperluan Mira yang boleh dikongsi dengan orang lain, baik wanita mahupun lelaki kerana semua orang memerlukan tenaga untuk bekerja.

“Ia diformulakan daripada kebaikan buah camu-camu dan camomile yang diketahui ramai banyak kebaikannya antara lain membuatkan kita dapat rehat yang cukup atau tidur lena apabila menggunakan camomile,” katanya ceria.

Mira Filzah bergambar bersama rakan-rakan yang hadir pada majlis pelancaran produk berkenaan. Foto: NSTP/MOHAMAD SHAHRIL BADRI SAALI

Camu-camu pula dipilih kerana ia adalah sejenis beri yang kaya antioksidan dan berfungsi mencerahkan kulit wajah serta berupaya melindungi kulit daripada radikal bebas yang ada di persekitaran kita.

Mira juga menjelaskan beliau menyerahkan kepada pihak yang pakar untuk membuat formula produk  dan antara yang diinginkan ialah membekalkan tenaga setelah seharian menjalani penggambaran.

“Mira lebih suka mencuba sendiri berbanding memberi orang lain mencubanya terlebih dahulu kerana jika ada yang bertanya mengenainya, Mira tahu untuk menerangkannya. Apabila kita sendiri tahu akan hasilnya, lebih mudah untuk kita berkongsi pengalaman berkenaan.

“Kalau ada yang bertanya kenapa tidak mengeluarkan tudung, ini kerana Mira sudah ada Ariani dan tidak terlintas pun mahu mengelarkan tudung. Lagipun Mira memerlukan satu produk yang boleh membekalkan tenaga serta pada masa sama menjaga kulit Mira,” katanya.

Luna Skin ditawarkan pada harga RM79 sekotak, berisi minuman dalam bentuk sachet yang perlu digunakan satu sachet pada waktu siang dan satu lagi pada waktu malam.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Sihat Mon, 22 Oct 2018
Featured Tue, 12 Mar 2019

Malu dagu berlapis? Ikuti teknik mudah senaman ini, anda pasti terkejut dengan hasilnya!

Mudah, murah, berkesan dan boleh dilakukan di mana sahaja!

Acara Wed, 15 May 2019

Nikmati suasana membeli-belah 24 jam tanpa henti di Mood Republik Raya 2019

Pelbagai keperluan Aidilfitri disediakan kira-kira 100 usahawan tempatan

Acara Mon, 2 Dec 2019

DBP lancar tujuh buku panduan kesihatan dalam bahasa Melayu

Kandungan bermanfaat untuk ibu bapa dan wanita

Featured Wed, 25 Sep 2019

Pakai kosrset memudaratkan kesihatan? Ini jawapan Kevin Zahri!

Pakai korset beriya, makan tak dijaga macam nak kurus tu sis?

Sihat Sat, 21 Jul 2018

Lupakan Musang King Sejenak, Ini 12 Khasiat Durian Belanda Wajar Anda Tahu

Ia boleh bertindak sebagai agen yang berkesan dan kuat untuk mematikan kanser pada badan.

Featured Tue, 4 Feb 2020
Acara Mon, 23 Dec 2019

Individu normal wajar pelajari bahasa insyarat

Bahasa isyarat sangat menarik sebenarnya!

Acara Tue, 2 Oct 2018

Warga Penang Serbu Booth Hijab & Heels Di Karnival Jom Heboh. Happening Habis!

Memang banyak hadiah awesome yang para pengunjung menangi!

Featured Sat, 28 Mar 2020

Kes penularan wabak COVID-19 di AS atasi China dan Itali

Jumlah jangkitan semakin membimbangkan

| Live TV