Acara By: Shaidah Shafie December 12, 2019 @ 11:20am

Mira Filzah kongsi manfaat camu-camu dan camomile untuk badan

Kulit kusam dan keletihan setiap kali usai penggambaran membuatkan artis wanita ini, Nur Amirah Filzah Badioezaman, 26, atau lebih dikenali sebagai Mira Filzah memilih untuk mengeluarkan produk makanan tambahan kesihatannya sendiri bagi menambahkan tenaga dan memperbaiki kulit wajah.

Menggunakan jenama Luna Skin, Juara Anugerah Bintang Popular Berita Harian 32 ini melancarkan produk berkenaan dalam suasana meriah di sebuah hotel terkemuka di ibu kota, baru-baru ini.

Mira Filzah, ketika majlis pelancaran produk kecantikan keluarannya Luna Skin di sebuah hotekl terkemuka, baru-baru ini. Foto: NSTP/MOHAMAD SHAHRIL BADRI SAALI

Beliau yang mengenakan persalinan kasual rona emas berkata, impiannya untuk menghasilkan produk makanan kesihatan sudah lama dirancang, namun baharu penghujung tahun ini terlaksana dan berjaya diperkenalkan kepada umum.

“Mira sudah lama bercadang menghasilkan produk sebegini, tetapi kesibukan masa dengan jadual penggambaran yang sentiasa padat membuatkannya tertangguh dan baharu kini berpeluang berkongsi dengan orang ramai.

“Mira memilih nama Luna dan bukan Mira sebagai label atau jenama produk memandangkan Luna mudah disebut selain ia juga merujuk kepada bulan yang bersinar terang walaupun dalam kegelapan malam,” katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran Luna Skin yang turut dimeriahkan dengan kehadiran ibu bapa dan ejen Luna Skin.

Mira Filzah (tengah) bersama model yang memperkenalkan produk kecantikan keluarannya, Luna Skin. Foto: NSTP/MOHAMAD SHAHRIL BADRI SAALI

Berkongsi kegembiraan mengenai produk makanan kesihatan itu, Mira menjelaskan beliau mempunyai pasukan kerja yang sangat membantu selain mentor yang sentiasa memberi tunjuk ajar setiap kali timbul persoalan mengenai produk yang ingin dihasilkan.

“Produk ini bukan produk kecantikan, tetapi produk makanan tambahan untuk kesihatan kerana Mira buat mengikut keperluan Mira yang boleh dikongsi dengan orang lain, baik wanita mahupun lelaki kerana semua orang memerlukan tenaga untuk bekerja.

“Ia diformulakan daripada kebaikan buah camu-camu dan camomile yang diketahui ramai banyak kebaikannya antara lain membuatkan kita dapat rehat yang cukup atau tidur lena apabila menggunakan camomile,” katanya ceria.

Mira Filzah bergambar bersama rakan-rakan yang hadir pada majlis pelancaran produk berkenaan. Foto: NSTP/MOHAMAD SHAHRIL BADRI SAALI

Camu-camu pula dipilih kerana ia adalah sejenis beri yang kaya antioksidan dan berfungsi mencerahkan kulit wajah serta berupaya melindungi kulit daripada radikal bebas yang ada di persekitaran kita.

Mira juga menjelaskan beliau menyerahkan kepada pihak yang pakar untuk membuat formula produk  dan antara yang diinginkan ialah membekalkan tenaga setelah seharian menjalani penggambaran.

“Mira lebih suka mencuba sendiri berbanding memberi orang lain mencubanya terlebih dahulu kerana jika ada yang bertanya mengenainya, Mira tahu untuk menerangkannya. Apabila kita sendiri tahu akan hasilnya, lebih mudah untuk kita berkongsi pengalaman berkenaan.

“Kalau ada yang bertanya kenapa tidak mengeluarkan tudung, ini kerana Mira sudah ada Ariani dan tidak terlintas pun mahu mengelarkan tudung. Lagipun Mira memerlukan satu produk yang boleh membekalkan tenaga serta pada masa sama menjaga kulit Mira,” katanya.

Luna Skin ditawarkan pada harga RM79 sekotak, berisi minuman dalam bentuk sachet yang perlu digunakan satu sachet pada waktu siang dan satu lagi pada waktu malam.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Sihat Tue, 10 Jul 2018

Garu Kepala & Gelak Mampu Buat Anda Kurus? Biar Betul?

Lagi tinggi metabolisme, lagi bagus. Tak perlu bersenam pun!

Sihat Thu, 23 Jan 2020

Suka kunyah ais macam keropok, itu petandanya ‘sakit’

Perbuatan ini dikaitkan dengan anemia

Featured Fri, 20 Mar 2020
Featured Sat, 28 Mar 2020

Kes penularan wabak COVID-19 di AS atasi China dan Itali

Jumlah jangkitan semakin membimbangkan

Featured Tue, 13 Aug 2019
Acara Fri, 21 Dec 2018

Jom Bawa Anak-Anak Ke Karnival Upin & Ipin 2018 Di MAEPS Serdang!

Karnival Upin & Ipin 2018 ini akan berlangsung sehingga 23 Disember 2018.

Sihat Wed, 16 May 2018

5 Elemen Alam Dan Makanan Multiwarna Yang Bermanfaat Untuk Organ Dalaman

Makanan berasaskan lima warna ini iaitu merah, kuning, hijau, putih dan hitam dikatakan mempunyai kaitan dengan 5 elemen alam dan ia sangat bermanfaat untuk organ dalaman seseorang. 

Featured Wed, 20 May 2020

Kes baharu COVID-19 kembali dikesan di Kelantan, Terengganu dan Kedah

Negeri Zon Hijau terkesan akibat rentas negeri

Featured Wed, 29 Apr 2020

Rakyat dibenarkan bergerak dua orang dalam satu kenderaan

SOP pergerakan dilonggarkan demi kepentingan rakyat

Sihat Wed, 16 Jan 2019

Stretching techniques you can do to alleviate pain from leg cramps

To cure it, you have to exercise the affected muscles.

| Live TV