Acara By: Shaidah Shafie December 12, 2019 @ 11:20am

Mira Filzah kongsi manfaat camu-camu dan camomile untuk badan

Kulit kusam dan keletihan setiap kali usai penggambaran membuatkan artis wanita ini, Nur Amirah Filzah Badioezaman, 26, atau lebih dikenali sebagai Mira Filzah memilih untuk mengeluarkan produk makanan tambahan kesihatannya sendiri bagi menambahkan tenaga dan memperbaiki kulit wajah.

Menggunakan jenama Luna Skin, Juara Anugerah Bintang Popular Berita Harian 32 ini melancarkan produk berkenaan dalam suasana meriah di sebuah hotel terkemuka di ibu kota, baru-baru ini.

Mira Filzah, ketika majlis pelancaran produk kecantikan keluarannya Luna Skin di sebuah hotekl terkemuka, baru-baru ini. Foto: NSTP/MOHAMAD SHAHRIL BADRI SAALI

Beliau yang mengenakan persalinan kasual rona emas berkata, impiannya untuk menghasilkan produk makanan kesihatan sudah lama dirancang, namun baharu penghujung tahun ini terlaksana dan berjaya diperkenalkan kepada umum.

“Mira sudah lama bercadang menghasilkan produk sebegini, tetapi kesibukan masa dengan jadual penggambaran yang sentiasa padat membuatkannya tertangguh dan baharu kini berpeluang berkongsi dengan orang ramai.

“Mira memilih nama Luna dan bukan Mira sebagai label atau jenama produk memandangkan Luna mudah disebut selain ia juga merujuk kepada bulan yang bersinar terang walaupun dalam kegelapan malam,” katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran Luna Skin yang turut dimeriahkan dengan kehadiran ibu bapa dan ejen Luna Skin.

Mira Filzah (tengah) bersama model yang memperkenalkan produk kecantikan keluarannya, Luna Skin. Foto: NSTP/MOHAMAD SHAHRIL BADRI SAALI

Berkongsi kegembiraan mengenai produk makanan kesihatan itu, Mira menjelaskan beliau mempunyai pasukan kerja yang sangat membantu selain mentor yang sentiasa memberi tunjuk ajar setiap kali timbul persoalan mengenai produk yang ingin dihasilkan.

“Produk ini bukan produk kecantikan, tetapi produk makanan tambahan untuk kesihatan kerana Mira buat mengikut keperluan Mira yang boleh dikongsi dengan orang lain, baik wanita mahupun lelaki kerana semua orang memerlukan tenaga untuk bekerja.

“Ia diformulakan daripada kebaikan buah camu-camu dan camomile yang diketahui ramai banyak kebaikannya antara lain membuatkan kita dapat rehat yang cukup atau tidur lena apabila menggunakan camomile,” katanya ceria.

Mira Filzah bergambar bersama rakan-rakan yang hadir pada majlis pelancaran produk berkenaan. Foto: NSTP/MOHAMAD SHAHRIL BADRI SAALI

Camu-camu pula dipilih kerana ia adalah sejenis beri yang kaya antioksidan dan berfungsi mencerahkan kulit wajah serta berupaya melindungi kulit daripada radikal bebas yang ada di persekitaran kita.

Mira juga menjelaskan beliau menyerahkan kepada pihak yang pakar untuk membuat formula produk  dan antara yang diinginkan ialah membekalkan tenaga setelah seharian menjalani penggambaran.

“Mira lebih suka mencuba sendiri berbanding memberi orang lain mencubanya terlebih dahulu kerana jika ada yang bertanya mengenainya, Mira tahu untuk menerangkannya. Apabila kita sendiri tahu akan hasilnya, lebih mudah untuk kita berkongsi pengalaman berkenaan.

“Kalau ada yang bertanya kenapa tidak mengeluarkan tudung, ini kerana Mira sudah ada Ariani dan tidak terlintas pun mahu mengelarkan tudung. Lagipun Mira memerlukan satu produk yang boleh membekalkan tenaga serta pada masa sama menjaga kulit Mira,” katanya.

Luna Skin ditawarkan pada harga RM79 sekotak, berisi minuman dalam bentuk sachet yang perlu digunakan satu sachet pada waktu siang dan satu lagi pada waktu malam.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Acara Fri, 20 Dec 2019
Acara Tue, 21 Aug 2018

Ikuti 4 Langkah Persediaan Penting Sebelum Anda Memulakan Aktiviti Berbasikal

Kalau tak nak cedera, baik anda ikuti tip-tip ini.

Acara Mon, 24 Jun 2019

Bengkel i-Skil Hijab & Heels-ASNB bantu lahir usahawan wanita

Latihan asas kemahiran untuk jana pendapatan

Acara Fri, 22 Nov 2019
Featured Sat, 4 Apr 2020
Acara Mon, 8 Jan 2018

Susah Cari Baju Bila Badan Berbentuk Pear? Ini 7 Tips Untuk Wanita!

Pernah tak bila menyarungkan ‘jeans’ atau seluar panjang, tiba-tiba tersangkut dan sempit di bahagian peha? Namun longgar di bahagian pinggang? Kalau pernah, itu antara tanda bentuk badan yang anda miliki adalah berbentuk pear! Cuba bayangkan […]

Featured Thu, 23 May 2019
Sihat Thu, 7 Mar 2019

Kerap buang air kecil ketika hamil. Bahaya atau tidak?

Jika anda hamil, artikel ini sememangnya untuk anda!

Sihat Mon, 15 Oct 2018

4 Fakta & Mitos Gula Yang Perlu Anda Tahu

Benarkah gula punca gemuk dan penyakit?

| Live TV