Acara By: Shaidah Shafie May 31, 2019 @ 11:55pm

Silka Cheras rai 35 Penghuni Rumah Kasih Nurul Hasanah

Tiada yang lebih menggembirakan apabila melihat wajah mulus dan manis tersenyum riang bersama-sama rakan sebaya, berbaris sopan mengambil makanan sambil berbual ceria bercerita mengenai apa saja yang berupaya menggembirakan hari mereka.

Itulah keletah anak-anak daripada Rumah Kasih Nurul Hasanah yang diiringi penjaga rumah berkenaan pada majlis berbuka puasa anjuran Hotel Silka, Cheras, baru-baru ini.

Kakitangan Silka Cheras menyampaikan duit raya kepada anak-anak Rumah Kasih Nurul Hasanah.

Acara bermula sejurus solat Maghrib itu diteruskan dengan jamuan yang sangat menyelerakan disediakan oleh pihak hotel seperti rendang ayam, nasi beriani, siput sedut masak lemak, sate, ayam masam manis, sushi, kambing panggang, ikan bakar dan pencuci mulut yang memang digemari ramai iaitu ais krim.

Sepanjang menjamu selera, 35 kanak-kanak itu turut dihiburkan oleh kumpulan penghibur serba boleh yang menamakan diri mereka Kugiran D’Silka terdiri daripada gandingan petugas bahagian Perkemasan, Dapur dan Jabatan Penyelenggaraan Hotel Silka.

Pihak pengurusan Silka Cheras bergambar bersama anak-anak Rumah Kasih Nurul Hasanah.

 

Pada majlis itu, kanak-kanak terbabit turut menerima duit raya dan cenderahati daripada pihak pengurusan Silka Cheras dan Silka Maytower yang disampaikan oleh Pengarah Operasi Silka Cheras Kuala Lumpur, Roger Gabriel.

Lebih memeriahkan suasana, beberapa bakat baharu daripada AABP Entertainment antaranya Jay Abdullah, Zairul Nadzwan dan Amir Aliff turut menyampaikan duit raya kepada kanak-kanak berkenaan.

Meskipun menginap di rumah penjagaan, kanak-kanak itu tetap tidak dilupakan dengan adanya pihak seperti Silka Cheras yang sentiasa cuba melakukan yang terbaik dalam melaksanakan tanggungjawab dan kebajikan sosial. Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk anak-anak Rumah Kasih Nurul Hasanah!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Acara Mon, 16 Dec 2019

AEON pasar himpunan Walt Disney Year of Mouse & Mickey Love

Tawar pelbagai barangan khusus untuk dewasa

Acara Tue, 30 Jan 2018

Dato’ Fazley Buru Coconut Shake Terbaik Di Kelantan

Penyanyi dan chef selebriti popular, Dato’ Fazley Yaacob memulakan misi pencarian Coconut Shake terbaik di Malaysia dengan menjelajah ke lokasi pertama di Kota Bharu, Kelantan pada 25 Januari lalu.

Acara Fri, 13 Sep 2019

Bosch Tronic: Peranti pemanas air mandian selamat

Mandian anda pasti akan lebih sempurna

Acara Fri, 25 Oct 2019

Partners in Parenting: Inisiatif bantu ibu bapa muda jaga anak

Tollyjoy, PPAS, dan Orphancare bekerjasama hasilkan platform pendidikan untuk penjagaan bayi dan kanak-kanak

Acara Fri, 27 Jul 2018

Mempunyai Ciri Simple, Urban & Expressive, Zahirah Macwilson Dipilih Menjadi Duta Meeracle Yang Baharu

Memamg layak Zahirah Macwilson jadi duta Meeracle sebab dia memang cantik!

Acara Mon, 25 Jun 2018

Promosi Filem Pulang Di Pavilion Kuala Lumpur Happening!

Membayangkan detik cemas dipukul ombak di tengah lautan tanpa mengetahui setinggi dan sebesar mana gelombang ombak, menuntut imaginasi besar buat Remy.

Acara Wed, 23 May 2018

Jom Shopping Raya Di Festival Anggun Life Johor Bahru Pada 8 & 9 Jun Ini!

Festival Anggun Life akan temui anda di Johor Bahru pada 8 & 9 Jun ini.

| Live TV