Advertisement
Celeb Buzz By: Salma Syahbuddin Tue, 4 Feb 2020 @ 11:18 am

Bella Dowanna Geli, Malu Lakon Babak Dirogol Tiga Lelaki Dalam Filem M4M4

Filem M4M4 yang pastinya mempunyai mesej yang sarat ini dikatakan bakal menarik lebih ramai penonton dan penggemar filem Melayu.

Namun, bercerita mengenai pengalaman berlakon  dalam filem ini, Bella Dowanna, 17, mengakui pengalaman sebagai mangsa rogol benar-benar menguji kemampuan beliau. 

Cukup Menggelikan!

Menurutnya, babak dirogol tiga lelaki ternyata cukup menggelikan sehingga beliau tidak selesa dan berasa malu.

Bella mengakui semasa ditawarkan untuk berlakon dalam filem ini, beliau sama sekali tidak tahu cerita ini mengisahkan tentang kisah rogol sehinggalah mendapat skrip.

” Mula-mula saya sangat malu, sebab semuanya real. Mereka memang duduk atas saya tapi perasaan saya ketika itu lebih kepada janggal, geli dan tak selesa. 

Namun, Bella mengakui sekiranya beliau menolak tawaran berlakon scene-scene sebegini, sampai bila pun beliau tidak akan mencuba sesuatu yang baru. 

” Ia pengalaman buat saya” Katanya.

 

 
 
 
View this post on Instagram

6 FEB 2020 . #m4m4

A post shared by ?? (@belladowanna_halim) on

Bella yang memegang watak sebagai Alya turut berdepan dengan pelbagai cabaran untuk membawa watak tersebut. 
” Saya tak pernah rasa kena rogol dan orang pun taknak rasa kena rogol, sebab itulah saya rasa susah untuk saya. Malah, Parents saya cakap buat saja memandangkan ianya lakonan semata-mata. Dan, nasib baik mak saya ada sepanjang penggambaran” Jelasnya.
Tambahnya lagi, takut dan malu dengan cikgu dan rakan-rakan kalau mereka tengok namun saya anggap mereka suka menyakat sahaja. 
 
Filem yang dibintangi oleh Nabila Huda, Eyra Hazali dan ramai lagi akan ditayangkan dipawagam berdekatan pada 6 Februari ini.

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Thu, 11 Oct 2018

Nak Luah Dekat Crush Tapi Malu? Mungkin Boleh Try Pakai Single Terbaru Aqeesh Aleeya Ni!

Comel jer video klip Aqeesh Aleeya, lagu ciptaan DJ Fuzz dan Hez Hazmi ini memang best untuk dilayan tau!

Celeb Buzz Tue, 3 Sep 2019

Aliff Syukri Ubah ‘Selera’

Pelan ini dijangka akan bermula enam bulan dari sekarang

Celeb Buzz Sat, 25 Nov 2017

Majlis Pertunangan Fattah Amin, Fazura

Yang tak sabar akhirnya datang jua, berita gembira tentang pertunangan berdua ini menjadi perhatian orang ramai terutama peminat setia

Celeb Buzz Fri, 5 Jan 2018

Abang Nak Tegur 3.0 Terima Kecaman Netizen

Bukan dislike yang dicari tetapi jumlah tontonan video muzik Abang Nak Tegur 3.0

Celeb Buzz Fri, 16 Mar 2018

Berbelanja RM 700 ribu Untuk Satu Percutian

setahun 2 kali bercuti dan setiap percutian perbelanjaan hampir RM 700 ribu cara untuk menghargai keluarga yang senantiasa bersamanya

Celeb Buzz Wed, 4 Dec 2019

K-Clique Cipta Rekod Peribadi

Wah, tahniah K-Clique!

FEATURED Tue, 18 Jun 2019

Here’s the Perfect Itinerary for a 3D2N Trip to Langkawi

Look no further, there’s all the info and planning you need.

Celeb Buzz Sun, 21 Apr 2019

「马来魔」郑建威摘大马预选赛冠军!5月赴中国参赛

「马来魔」郑建威摘马来西亚预选赛冠军!5月初赴中国参加《中国新说唱》60 秒个人赛。

Celeb Buzz Fri, 30 Mar 2018

Expensive Modern Art Piece Vandalised By Childish Wanna One Fans

The artwork costs more than RM2 million!

Celeb Buzz Mon, 15 Oct 2018

Sebak Pemergian Bapa, Syafiq Farhain Kongsi Pesanan Allahyarham Saleem

Sebak…Syafiq begitu terasa apabila kehilangan orang yang tersayang.

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL