Advertisement
Celeb Buzz By: SGMS Faida 05 April 2020 (04:30)

Bosan Gerak Solo, Black Hanifah Tubuh Kumpulan?

Penyanyi Black Hanifah mengaku semakin selesa bergerak aktif sebagai salah seorang anggota kumpulan, Mereka.

Kata Black yang kini sibuk dengan program Mentor Milenia 2019, selepas sekian lama bergerak secara solo, sudah tiba masanya dia melakukan perubahan dalam karier.

“Sebenarnya bukan sebab saya dah bosan bergerak secara solo cuma saya mahu ‘tukar angin’ kejap selepas 11 tahun bergelar penyanyi. Mungkin ramai yang pelik tengok saya bergerak dalam band tetapi setakat ini saya selesa dengan mereka.

“Lagipun saya sudah kenal mereka lama. Nak cari keserasiaan itu mudah. Mereka juga berpengalaman dalam bidang muzik kerana dahulu kumpulan ini dikenali sebagai Moderate tetapi kami tukar ke Mereka.

“Sebelum ini, saya banyak jemput mereka untuk mengiringi saya dalam mana-mana persembahan. Insha Allah jika tiada aral, kami akan bergerak lebih agresif dalam bidang muzik tahun depan,” kata Black kepada Xtra.

Tambah Black, kumpulan Mereka bakal tampil dengan sebuah single terbaharu berjudul Ceritera Cinta tidak lama lagi.

“Lagu ini merupakan ciptaan saya sendiri. Diharapkan dengan single baharu ini, kumpulan Mereka bakal mendapat perhatian pendengar terutama peminat saya yang banyak menyokong selama ini,” akhiri pelantun lagu Anugerah Terindah ini.

Apa pun, jangan lupa saksikan Black dan protegenya, Aedy dan Bulan setiap Ahad jam 9 malam di TV3 okay! 

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Sat, 13 Oct 2018

“Keep Guessing Guys” – Betty Rahmad Mahu Enjoy Moment Mengandung

Semoga segalanya dipermudahkan Betty! Apapun, Betty nampak comel sangat

Hiburan Thu, 25 Oct 2018

Penyiar Antarabangsa German Jalinkan Hubungan Digital Bersama Tonton

Deutsche Welle (DW) mengumumkan bahawa mereka akan menjalinkan kerjasama bersama tonton. 

Celeb Buzz Thu, 29 Aug 2019
Celeb Buzz Sat, 9 Mar 2019
Hiburan Sun, 18 Nov 2018

Fazura Bakal Berduet Dengan Shane Westlife

Fazura bakal bertemu Shane pada Konsert Elmina Lakeside, 19 Januari.

Celeb Buzz Sat, 4 May 2019

Nadia Brian Selamat Bertunang

Pelakon dan model jelita, Nadia Brian, 28, selamat menjadi tunang kepada Mu’izz Nasruddin, 28, di sebuah hotel di sini, hari ini. “Muiz lelaki yang baik, sangat bertanggungjawab dan saya bertuah dapat mengenalinya. “Dia sangat memahami […]

FEATURED Fri, 29 Jun 2018

Anda Penggemar Sardin? Baca Ini!

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menarik balik enam lagi jenama produk ikan sardin dalam tin dari pasaran iaitu Cinta, Sea Fresh, HS Brand, King Cup, Bintang dan TC Boy.

Celeb Buzz Thu, 25 Oct 2018

WOW! ‘ Baby One More Time’ Rai Ulang Tahun Ke 20

Korang masih ingat tak sekitar tahun 1998, lagu ‘Baby One More Time’ memang cukup digilai. Memang lain macam beb!

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL