Advertisement
Celeb Buzz By: SGMS Faida 06 April 2020 (07:02)

Bosan Gerak Solo, Black Hanifah Tubuh Kumpulan?

Penyanyi Black Hanifah mengaku semakin selesa bergerak aktif sebagai salah seorang anggota kumpulan, Mereka.

Kata Black yang kini sibuk dengan program Mentor Milenia 2019, selepas sekian lama bergerak secara solo, sudah tiba masanya dia melakukan perubahan dalam karier.

“Sebenarnya bukan sebab saya dah bosan bergerak secara solo cuma saya mahu ‘tukar angin’ kejap selepas 11 tahun bergelar penyanyi. Mungkin ramai yang pelik tengok saya bergerak dalam band tetapi setakat ini saya selesa dengan mereka.

“Lagipun saya sudah kenal mereka lama. Nak cari keserasiaan itu mudah. Mereka juga berpengalaman dalam bidang muzik kerana dahulu kumpulan ini dikenali sebagai Moderate tetapi kami tukar ke Mereka.

“Sebelum ini, saya banyak jemput mereka untuk mengiringi saya dalam mana-mana persembahan. Insha Allah jika tiada aral, kami akan bergerak lebih agresif dalam bidang muzik tahun depan,” kata Black kepada Xtra.

Tambah Black, kumpulan Mereka bakal tampil dengan sebuah single terbaharu berjudul Ceritera Cinta tidak lama lagi.

“Lagu ini merupakan ciptaan saya sendiri. Diharapkan dengan single baharu ini, kumpulan Mereka bakal mendapat perhatian pendengar terutama peminat saya yang banyak menyokong selama ini,” akhiri pelantun lagu Anugerah Terindah ini.

Apa pun, jangan lupa saksikan Black dan protegenya, Aedy dan Bulan setiap Ahad jam 9 malam di TV3 okay! 

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Wed, 18 Apr 2018

Sulli is Back with a Brand New Reality Show!

Sulli has been quiet for a while so this upcoming appearance is something to look forward to.

Celeb Buzz Sun, 19 Nov 2017

Perlukah Memalukan Baby Shima Atau Sekadar Ingin Viral?

Kes Baby Shima dimarahi di sebuah rancangan realiti di Indonesia begitu hangat diperkatakan. Jika di stesen televisyen kita, penyanyi legenda Indonesia, Hetty Koes Endang yang menggelarkan dirinya Bunda melontarkan kata-kata semangat dan kritikan membina kepada peserta […]

Celeb Buzz Mon, 6 May 2019

打下辽阔江山帅气返场!鍾瑾桦发行中文单曲《被你宠爱》

打下辽阔江山帅气返场,Alvin鍾瑾桦发行久违中文新单曲《被你宠爱》高调直抒被黑心声。

Hiburan Tue, 16 Apr 2019

Can Love Really Bloom By Just Singing a Duet Together?

Join the journey to find the perfect duet couple.

Celeb Buzz Tue, 24 Apr 2018

Selepas Usher, Yuna Kini Bakal Berduet Bersama Zedd!

Zedd merupakan pengarah muzik yang terkenal dari Rusia. Yuna telah menyatakan hasratnya untuk berkolaborasi dengannya.

FEATURED Thu, 1 Aug 2019
Celeb Buzz Fri, 20 Sep 2019

Taylor Swift Just Dropped Some Real S**t On What Actually Happened Between Her And Kanye

Taylor Swift just drops a major bombshells about Kanye West feud

FEATURED Fri, 16 Nov 2018

Gadis Terdesak Lelong Dara Dengan Harga RM12 Juta?

Giselle dikatakan telah berjaya menemui ‘pembelinya’ yang sanggup membeli pada harga lebih 12 juta

Celeb Buzz Fri, 7 Sep 2018

Ini Ujian Paling Hebat Buat Saya – Ismail Izzani

Saya tak mahu komen mengenai apa yang didakwa oleh mereka. Bila tiba masanya saya akan keluarkan kenyataan. Sabarlah ya…

Hiburan Fri, 1 Mar 2019

Tunjuk ****** Safiey Illias Nak Buktikan Apa Tu?

Inilah dia tanda-tanda manusia diakhir zaman

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL