Eat Travel By: Yanie Baharom November 4, 2018 @ 5:00pm

Patung Replika Gergasi Hello Kitty Tarikan Utama Pameran Our Sanrio Times Di Quill City Mall

Patung replika gergasi Hello Kitty yang berketinggian 3.5 meter, menjadi tarikan utama Pameran Our Sanrio Times yang akan diadakan di Quill City Mall Kuala Lumpur, Dewan 5, bermula dari 24 November sehingga 6 Januari 2019, pada jam 11 pagi hingga 9 malam.

Selain Hello Kitty, sebanyak 2,000 boneka terdiri daripada karakter popular Sanrio akan dipamerkan dalam sebuah laluan yang diubahsuai menjadi lorong merentasi masa.

Foto: EH!

Apabila pengunjung melaluinya, mereka dapat merasakan pengalaman merentasi zon tema berbeza termasuk ‘Sanrio Time Tunnel’ yang membawa pengunjung mengenang semula watak klasik Sanrio.

Acara anjuran bersama ALATA EVENTS dan MACEXPO, bakal menampilkan 13 zon yang mempamerkan 100 gambar daripada 400 watak comel Sanrio.

Foto: EH!

Zon Sanrio Village misalnya, mengabadikan 100 watak keluarga Sanrio termasuklah kereta api mainan Sanrio yang sangat nostalgik.

Kampung ini dimodelkan berdasarkan Gift Gate di Gotanda, Tokyo yang dibuka pada tahun 1970. Tarikan kedua adalah replika dompet syiling Hello Kitty iaitu barangan pertama ciptaan Sanrio.

Foto: EH!

Bahkan, lebih 300 edisi terhad dan barangan Sanrio vintaj yang jarang ditemui turut akan dipamerkan di pameran ini. Bukan itu saja, malah barisan pereka Sanrio Japan akan berada di pameran ini untuk mencipta lakaran eksklusif sembilan watak Sanrio terkenal.

Pengunjung juga berpeluang untuk belajar melukis watak kegemaran mereka menerusi tutorial daripada pereka. Selain itu, untuk penggemar Instagram, jangan lepaskan peluang untuk ke pameran ini kerana The Plushy World bakal menjadi ruang paling Instagram-worthy.

Foto: EH!

‘Vintage Stationery House’ pula memaparkan pelbagai alat tulis klasik Sanrio, ‘Strawberry Newsroom’ membolehkan pengunjung melayari isu eksklusif majalah bulanan Sanrio iaitu Strawberry News.

Di ‘Strawberry Office’, pengunjung akan dapat menemui banyak rahsia Strawberry King. Malah, pengunjung akan berpeluang untuk menjadi wajah depan majalah Strawberry News di Strawberry Studio.

Foto: EH!

Sebelum terlambat, dapatkan tiket Sanrio dengan segera! Untuk pembelian awal bermula 30 Oktober hingga 20 November 2018, tiket masuk ke pameran ini hanya RM25 sahaja. Selepas tarikh tersebut, untuk warganegara Malaysia akan dikenakan RM33. Untuk golongan OKU, pembelian tiket dari 21 November sehingga 6 Januari dikenakan RM20.

Foto: EH!

Manakala bagi bukan warganegara Malaysia, pengunjung akan dikenakan RM60 untuk masuk ke pameran ini. Untuk kanak-kanak yang berketinggian 90cm dan ke atas akan dikenakan bayaran masuk. Semua harga tiket adalah tidak termasuk RM2 yuran pemprosesan.

Anda boleh dapati tiket ke Our Sanrio Times menerusi laman web www.ticketcharge.com.my atau hubungi +603 9222 8811. Untuk informasi lanjut, layari www.oursanriotimes.my.

Sumber: EH!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Wed, 21 Nov 2018

Gladden Private Island Antara Pulau Paling Privasi Di Dunia!

Resort ini hanya boleh menampung sehingga 4 orang pengunjung dalam satu-satu masa sahaja.

Eat Travel Sat, 28 Apr 2018

Jom Cabar Diri Anda Dengan Makan Burger Ramen Yang Pedas Ini. Ada Berani?

Macam sedap saja burger ramen ni. Mesti pedas!

Eat Travel Wed, 9 Jan 2019
Eat Travel Tue, 27 Nov 2018

5 Cara Efektif Untuk Betulkan Telinga Yang Tersumbat Ketika Di Dalam Kapal Terbang

Bukan saja tak selesa dibuatnya, rasa sakit pun ada!

Eat Travel Fri, 30 Nov 2018
Eat Travel Wed, 13 Jun 2018

Pajeri Nanas Pelengkap Hidangan Anda

Hidangan pajeri nanas ini memang sedap!

Eat Travel Tue, 31 Mar 2020

Cara buat roti jala corak segi empat

Resipi mudah Mariana Zainal

Eat Travel Mon, 2 Jul 2018

Buat 4 Jenis Kek Di Dalam Mug Dengan Menggunakan Microwave, 3 Minit Dah Siap!

Sesuai untuk orang-orang yang malas buat kek tapi teringin.

Eat Travel Wed, 17 Oct 2018

Nikmati “The Real British Fish & Chips” Di Cor Blimey. Memang AAA!

Cor Blimey menyediakan hidangan fish and chips terbaik di Malaysia!

| Live TV