Advertisement
Events By: SGMS Faida April 9, 2019 @ 2:19am

Barisan Artis Lagenda Bakal Buat Persembahan, Jom Ke KL Jamm 27-28 April Ini!

Music Unlimited International akan menganjurkan Festival Muzik Antarabangsa KL Jamm dari 26 April hingga 28 April 2019 di Pusat Perdagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (MITEC), Kuala Lumpur, Malaysia.

KL Jamm bukan hanya mengenai konsert, tetapi juga merupakan satu acara perdagangan yang julung kalinya diadakan di Malaysia bagi merangsang pertumbuhan perniagaan muzik digital di rantau Asia Pasifik.

Pesta ini mengumpulkan artis serantau dan tempatan, individu profesional di dalam industri muzik, peminat dan industri berkaitan di rantau Asia Pasifik.

KL Jamm terdiri daripada beberapa komponen termasuk Forum, Pameran dan Konsert Secara Langsung.

Komponen ini direka khas bagi menggalakkan dan meningkatkan kerjasama di kalangan komuniti kreatif dan perniagaan untuk mewujudkan sistem eko muzik yang bersepadu.

“MUSICXPO” merupakan satu segmen khas pameran perdagangan. Pavilion Kebangsaan, Label Muzik, Platform Muzik Atas Talian, Syarikat Teknologi, Institut Muzik, Barisan Jenama, Syarikat Pengurusan Bakat, Studio Filem dan banyak lagi dapat mempamerkan produk dan perkhidmatan mereka ketika pameran berlangsung.

Ekspo tiga hari itu dibahagikan kepada dua bahagian di mana pada 26 April, ekspo itu dibuka untuk pelawat yang terbabit bagi sektor perniagaan dan perdagangan sahaja, manakala pada 27 April dan 28 April, ekspo itu dibuka khas kepada orang ramai.

Komponen Forum, berjudul “FORUMUZIK”, menyediakan platform bagi para peserta untuk berkongsi pengalaman, isu dan perkongsian kejayaan bertujuan bagi menjana perubahan landskap industri muzik sambil memanfaatkan semangat kerjasama untuk mengadaptasi amalan industri yang unggul bagi manfaat industri muzik serantau.

Pada masa yang sama, pentas APEX (Asia Pacific Music Exchange) adalah merupakan salah satu platform di MusicXpo diadakan bertujuan bagi mempamerkan bakat baru dari rantau Asia Pasifik dan berkongsi muzik mereka dengan peminat yang hadir.

Dato’ Norman Abdul Halim, Pengarah Festival KL Jamm, berkata “KL Jamm bertindak sebagai platform di mana artis dan peminat boleh menikmati muzik secara langsung, juga barisan ahli-ahli profesional industri boleh berkolaborasi antara satu sama lain dalam usaha besar mereka bagi menghasilkan jenama muzik mereka yang dapat menyatukan semua lapisan masyarakat. “

” Sebagai tahun pertama perasmian Pesta Muzik KL Jamm, kami berharap, usaha kali ini mendapat sokongan dari pelbagai pihak yang ingin menyaksikan industri muzik serantau berjaya.

“ Saya percaya bahawa industri muzik di Asia masih hidup dan usaha sama sangat diperlukan bagi mengumpulkan seluruh artis hingga penerbit untuk merekodkan label mereka kepada syarikat berteknologi tinggi, semua usaha ini diadakan dan dikumpulkan di bawah satu bumbung yang juga menggabungkan pengetahuan, kepakaran, sumber dan kenalan dari negara serantau.

“ Kami berusaha untuk memimpin dan mengembangkan ekosistem muzik Asia Pasifik, yang terdiri daripada industri muzik teras dan industri muzik berkaitan, ke skala global, ” kata Adam Ham, Ketua Pegawai Eksekutif Global Creative and Media Agency (GCMA), penganjur bersama KL Jamm Festival Muzik.

Sebagai salah satu daripada 40 pasaran muzik utama di dunia, dengan lapisan bakat baru yang pelbagai, masyarakat pelbagai bahasa dan kepelbagaian budaya, Malaysia berada pada kedudukan yang sangat baik untuk memainkan peranan yang strategik dan penting dalam mewujudkan hab muzik secara langsung di rantau Asia Tenggara dan pelancaran Festival Muzik Antarabangsa KL Jamm di 2019 adalah tepat pada masanya.

KL Jamm yang dianjurkan Music Unlimited International Sdn.Bhd ini, bakal menggabungkan pelbagai genre muzik seperti rock, hip hop, jazz dan juga pop. 

Jualan tapak dan lencana pass untuk MusicXpo dan Forumuzik kini dijual. Bagi yang berminat, boleh merujuk pertanyaan anda ke [email protected]

Untuk maklumat lanjut mengenai festival ini, sila layari www.kljamm.com atau platform media sosialnya, KL Jamm, di Facebook, Instagram, TouTube dan Twitter.

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Fri, 6 Mar 2020
Celeb Buzz Fri, 11 Oct 2019
Celeb Buzz Fri, 7 Jun 2019

Harris Baba Kembali Menyanyi!

Harris bakal muncul dengan sebuah album Julai ini bagi mengubati kerinduan peminatnya.

FEATURED Sun, 25 Nov 2018
Celeb Buzz Mon, 30 Dec 2019

全马首创「天降大财神」派红包贺票房大卖!

配合贺岁电影《大财神》即将上映,电影公司让大财神「从天而降」让大众直接从他手中接过红包,寓意来年继续兴旺发,提早向大家拜年!

Celeb Buzz Tue, 12 Feb 2019
Celeb Buzz Wed, 24 Jan 2018

BE PREPARED TO SAY GOODBYE TO ED SHEERAN BECAUSE HE’S GONNA QUIT MUSIC

Ed Sheeran has confirmed his leave from the music scene in a recent interview!

Hiburan Tue, 20 Aug 2019
FEATURED Mon, 9 Apr 2018

Korean Idols’ Managers Actually Don’t Earn Much At All!

Some of them recently revealed that a celebrity manager’s income is lower than average.

Celeb Buzz Wed, 21 Feb 2018

10 KPOP IDOLS WITH THE HIGHEST INCOME

Many KPOP idols are known to be very rich as many of them earn lots of money from endorsement deals, commercials, dramas and song royalties. And these 10 people are the richest of the rich in the industry.

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL