Advertisement
Celeb Buzz By: Aisyah Badrul March 23, 2020 @ 12:27pm

“Duduk Rumah Boleh Tidur Peluk Suami Lama-Lama,”- Che Ta Ajak Netizen ‘Stay At Home’

Ekoran penularan pandemik Covid-19 yang sudah memasuki gelombang kedua pada waktu ini, rata-rata artis Malaysia dan para influencers tidak melepaskan kesempatan memberi nasihat kepada rakyat  Malaysia untuk mematuhi arahan Kawalan Pergerakan yang telah telah dijalankan bermula  18 Mac hingga 31 Mac ini.

Lebih membimbangkan, sehingga hari ini, jumlah kes yang dicatatkan semakin bertambah dan sudah mencecah lebih 1000 kes. Ada juga beberapa daerah yang sudah ditanda sebagai kawasan merah.

Pelakon jelita, Rozita Che Wan atau mesra dengan nama gelaran Che Ta juga tidak terlepas mengambil kesempatan menasihati rakyat Malaysia supaya menjaga diri dengan mengkuarantinkan diri di dalam rumah pada waktu ini.

Menurut Che Ta menerusi sebuah posting yang dimuatnaik di laman Instagram miliknya baru-baru ini, Che Ta menjelaskan bahawa dia menggunakan peluang ini untuk meluangkan masa dan bermanja bersama suaminya, Zain Saidin di rumah. Dalam pada masa yang sama boleh mengeratkan hubungan antara suami isteri.

“Yeay, duduk rumah boleh tidoq peluk laki lama-lama,”

Sweet dan romantik je foto yang dimuatnaik bersama suaminya. Pesan Che Ta lagi menerusi kapsyen yang ditulisnya, elakkan daripada terkena jangkitan Covid-19 pada waktu ini kerana kita akan dapat mengesan penyakit ini selepas 14 hari.

Pada waktu itu, hospital sudah penuh dengan pesakit lain dan kita tidak mempunyai tempat di hospital. Ada betulnya juga pesan Che Ta tu. Jadi korang kena jaga diri dan kesihatan korang baik-baik ya. 

Foto romantik ini ternyata telah mendapat perhatian ramai dan ramai netizen memuji kejelitaan Che Ta walaupun ketika berada di dalam rumah.  Tidak kurang juga ada yang mendoakan supaya Aaisyah Dhia Rana dapat adik baru! 

Intagram Rozita Che wan

Intagram Rozita Che wan

Intagram Rozita Che wan

Intagram Rozita Che wan

Apa-apa pun korang kena stay at home macam Che Ta juga okay?

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Thu, 11 Jul 2019
Events Wed, 3 Jan 2018

TICKETS TO RUSSELL PETERS SHOW IN KUALA LUMPUR NOW AVAILABLE!

The international comedian-turned-actor will be doing a show in Kuala Lumpur in March. Tickets are now available for purchase.

Celeb Buzz Thu, 11 Jul 2019

Betul Ke Ustaz Hamadi ‘Hidup Semula’?

Wahhh, tak sabarnya nak tunggu!

FEATURED Wed, 18 Jul 2018

Gempar! Lepas 39 Pelajar, Guru Pula Histeria…

Sementara itu, Ustaz Zaki berkata, beliau ke sekolah itu selepas dihubungi pihak JPN dan mendapati keadaan agak kecoh apabila pelajar yang terkena histeria sedang menjerit dan berkelakuan agresif.

Celeb Buzz Wed, 3 Jan 2018

“Inilah Jodoh Dunia dan Akhirat Saya “

gambar di Instagram, Fattah Amin menyuarakan rasa syukurnya kerana memperisterikan Fazura.

FEATURED Fri, 22 Jun 2018

Demi Bahagia, Wanita Ini Pilih Hidup Bermadu Walaupun…

Jika saya pilih berpisah dengan suami, secara jujurnya saya mungkin akan menderita…Bukan semua wanita mampu buat apa yang wanita ini sedang lalui, anda kuat!

Celeb Buzz Tue, 6 Feb 2018

ZIZAN RAZAK DEDAH SIAPA WANITA LEMAH LEMBUT ITU

Tweet yang diletakkan dengan hashtag #lelakijangantertipu nyata mendapat perhatian peminat dan pengikut beliau seramai 2.64 juta di laman tersebut

VIRAL NEWS Wed, 21 Aug 2019

Kanak-Kanak Leka Main Basikal Maut Kerana Anjing ”Pit Bull”

Kanak-Kanak Leka Main Basikal Maut Jadi Mangsa Serangan Buas Kumpulan Anjing ”Pit Bull”

Celeb Buzz Thu, 2 Jan 2020
Events Mon, 8 Apr 2019

P&G and Shopee are Swaying Away Bad Hair Day for Everyone!

Save the date and grab your bottle of shampoo for that gorgeous and healthy looking hair before they run out of stock! 

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL