Advertisement
Celeb Buzz By: Aisyah Badrul March 23, 2020 @ 12:27pm

“Duduk Rumah Boleh Tidur Peluk Suami Lama-Lama,”- Che Ta Ajak Netizen ‘Stay At Home’

Ekoran penularan pandemik Covid-19 yang sudah memasuki gelombang kedua pada waktu ini, rata-rata artis Malaysia dan para influencers tidak melepaskan kesempatan memberi nasihat kepada rakyat  Malaysia untuk mematuhi arahan Kawalan Pergerakan yang telah telah dijalankan bermula  18 Mac hingga 31 Mac ini.

Lebih membimbangkan, sehingga hari ini, jumlah kes yang dicatatkan semakin bertambah dan sudah mencecah lebih 1000 kes. Ada juga beberapa daerah yang sudah ditanda sebagai kawasan merah.

Pelakon jelita, Rozita Che Wan atau mesra dengan nama gelaran Che Ta juga tidak terlepas mengambil kesempatan menasihati rakyat Malaysia supaya menjaga diri dengan mengkuarantinkan diri di dalam rumah pada waktu ini.

Menurut Che Ta menerusi sebuah posting yang dimuatnaik di laman Instagram miliknya baru-baru ini, Che Ta menjelaskan bahawa dia menggunakan peluang ini untuk meluangkan masa dan bermanja bersama suaminya, Zain Saidin di rumah. Dalam pada masa yang sama boleh mengeratkan hubungan antara suami isteri.

“Yeay, duduk rumah boleh tidoq peluk laki lama-lama,”

Sweet dan romantik je foto yang dimuatnaik bersama suaminya. Pesan Che Ta lagi menerusi kapsyen yang ditulisnya, elakkan daripada terkena jangkitan Covid-19 pada waktu ini kerana kita akan dapat mengesan penyakit ini selepas 14 hari.

Pada waktu itu, hospital sudah penuh dengan pesakit lain dan kita tidak mempunyai tempat di hospital. Ada betulnya juga pesan Che Ta tu. Jadi korang kena jaga diri dan kesihatan korang baik-baik ya. 

Foto romantik ini ternyata telah mendapat perhatian ramai dan ramai netizen memuji kejelitaan Che Ta walaupun ketika berada di dalam rumah.  Tidak kurang juga ada yang mendoakan supaya Aaisyah Dhia Rana dapat adik baru! 

Intagram Rozita Che wan

Intagram Rozita Che wan

Intagram Rozita Che wan

Intagram Rozita Che wan

Apa-apa pun korang kena stay at home macam Che Ta juga okay?

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Fri, 19 Jul 2019

Didakwa Makan ”Lobster” Dengan Wang Negara

Didakwa Makan ”Lobster” Dengan Wang Negara, Menteri Perancis Letak Jawatan

Celeb Buzz Sat, 31 Aug 2019
Celeb Buzz Wed, 20 Mar 2019

One FM「Crazy Rich One」送轿车又送现金奖

One FM在今年迎来十周年,为了感谢听众朋友这十年来的陪伴,One FM承诺将继续为听众带来更多的惊喜与欢乐!

FEATURED Mon, 13 Aug 2018

Lelaki Berhabis RM 45 Ribu Untuk Wajah Mirip Hael Husaini?

Cuba anda tengok, sama kan? Namun ada yang menulis di Twitter, Hael Husaini lebih kacak & original. Pendapat anda pula bagaimana?

Celeb Buzz Tue, 16 Apr 2019

Kaya Tapi ‘Humble’, Jom Tengok Hadiah Hari Jadi Nia Ramadhani Tahun Ini!

Bergelar isteri seorang jutawan, apa agaknya hadiah yang diberi suami Nia tahun ini?

Celeb Buzz Wed, 25 Apr 2018

Fathia Perlu Pengawal Peribadi?

Nur Fathia Latiff turut menyertakan satu notis yang dihantar kepadanya untuk hadir memberi keterangan bagi membantu siasatan. Bagaimanapun, penghantar notis, lokasi dan tarikh siasatan tidak dipaparkan.

Celeb Buzz Mon, 15 Apr 2019

Siapa ‘Madame X’ Dimaksudkan Madonna?

Penyanyi berusia 60 tahun ini memberi bayangan album ini mengangkat konsep kisah agen perisik yang memperjuangkan kebebasan.

FEATURED Mon, 29 Apr 2019

Malaysian Startup rentDAX Raises RM5 Million Seed Funding to Democratise Home Rental in Malaysia

rentDAX, a fully-owned subsidiary of DAX Venture, is a mobile first platform
designed to Make Home Renting Safer and Easier with No Deposit Required.

Events Tue, 18 Sep 2018

Joe Flizzow, Ismail Izzani, Dayang Nurfaizah, Aizat Amdan Gamatkan Konsert Tremendous JOOX 22 September Ini

Selepas tiga tahun beroperasi, ini merupakan cara JOOX menyatakan ucapan terima kasih kepada pendengar dan peminat yang selama ini menyokong mereka. Cayalah JOOX!

FEATURED Mon, 10 Sep 2018

Pengecualian SST Untuk Rokok Dan Warung Kecil

Menteri Kewangan Lim Guan Eng berkata selepas menerima pelbagai maklum balas daripada para peniaga kedai makanan dan minuman, pengecualian cukai SST ini harus diberikan kepada sewaan warung-warung kecil dalam perkarangan kedai.

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL