Advertisement
Celeb Buzz By: Syafiqa Irdina 09 April 2020 (05:06am)

“Filem Teknologi Animasi Bertaraf Antarabangsa” – Tun Dr. Mahathir Puji Ejen Ali The Movie!

Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad semalam sempat meluangkan masa hampir dua jam untuk menonton filem animasi Ejen Ali The Movie di sebuah pawagam di ibu negara, malam tadi.

Tun Dr. Mahathir menonton filem kegemaran ramai itu sambil ditemani isterinya, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali. Turut hadir sama, Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios, Datuk Ahmad Izham Omar serta Ketua Pegawai Eksekutif WAU Animation, Usamah Zaid Yasin.

 

Sumber: www.xtra.com.my

Tun Dr. Mahathir yang ditemui selepas sesi tayangan khas itu, menyifatkan penghasilan Ejen Ali The Movie seiring dengan perkembangan teknologi dunia, selain menegaskan Malaysia boleh berbangga dengan filem animasi berkenaan.

“Ejen Ali The Movie tidak seperti di Malaysia, nampak setaraf dengan teknologi dunia dan boleh berbangga kerana kita boleh keluarkan filem animasi berteknologi tinggi,” ujar Tun Dr. Mahathir.

 

Sumber: www.xtra.com.my

 

Sumber: www.xtra.com.my

 

“Saya juga berpendapat ramai bakat tempatan cekap dalam menghasilkan animasi yang bermula dengan lukisan. Ini tidak begitu mudah tetapi saya nampak kini semuanya lengkap dan boleh dikatakan dalam kelas antarabangsa,” kata Tun. Dr Mahathir malam tadi.

Ejen Ali The Movie kini mendominasi tempat pertama dalam carta filem pecah panggung GSC Top 10 Movies selama empat hari berturut-turut, selain menjadi pilihan utama dalam kalangan penggemar filem!

Sebelum ini, filem animasi selama 97 minit yang ditayangkan khas sempena musim cuti persekolahan di Malaysia ini telah mencatat kutipan melebihi RM 13 juta di Malaysia, Singapura dan Brunei sejak ditayangkan pada 28 November lalu.

Jadi, buat korang yang masih belum menonton Ejen Ali The Movie, cepat serbu pawagam berdekatan okay!

Untuk maklumat lanjut mengenai Ejen Ali The Movie, layari www.xtra.com.my/ejenali!

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Mon, 2 Apr 2018

导演2周前松口《歌手》惊传下季停播!

中国综艺节目《歌手》第6季自开播以来便话题不断,不过近来传出下一季恐停播「不玩了」或是将转变节目型态;而该节目导演洪涛早在两个礼拜前,就疑似曾以文字做出暗示。

Events Fri, 1 Nov 2019

Samsung Galaxy Note 10; The Phone That Captures Moments, Not Photos

Don’t leave home without it! Galaxy Note10|10+ is that phone!

FEATURED Wed, 15 Aug 2018

5 Surprising Jobs Which Uses a LOT of WD-40

Who would have known these people needed the handy lubricant too?

FEATURED Mon, 23 Dec 2019

Dapatkan Barangan Ejen Ali Secara Online Hanya Di CANTIX!

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan barangan Ejen Ali hanya di WWW.CANTIX.COM.MY

Hiburan Mon, 1 Jul 2019

《守百年之约》跃居全马中文电视剧收视之冠

电视剧《守百年之约》迎来凄美大结局,坊间再度掀起另一波话题高潮,《守百年之约》更跃居为全马中文电视剧收视冠军!

Celeb Buzz Sat, 20 Apr 2019

Bertahan Hanya 2 Tahun, Adele Sah Bercerai

Tiada lagi komen lanjut memandangkan keduanya meminta diberi ruang buat sementara waktu.

Celeb Buzz Tue, 4 Sep 2018

Alvin Wong Mengaku Terima Impak ‘Lain Macam’

Dalam kumpulan itu ada hampir 15 orang dan hanya dua orang berbangsa Cina. Dari situ saya belajar fasih berbahasa Melayu. Kalau nak diikutkan, dulu saya lebih fasih

Celeb Buzz Tue, 24 Jul 2018

Tukang Masak Tak Dengar Cakap Punca Restoran Chef Wan Tutup?

Kalau orang lain, kedai tutup dia serabut. Berlainan pula bagi Chef Wan! Beliau dikatakan lega dan khabarnya berniat nak sedekah pisang di masjid. Jom dengar penjelasan beliau…

Hiburan Tue, 16 Jan 2018

Betulkah Mengandung? Gurau jer…

Mengidam tu hari-hari saya mengidam sebab saya ini memang kuat makan tetapi mengandung ke tidak…..

Celeb Buzz Wed, 12 Dec 2018

Youtube Malaysia Rewind Video Terhangat Sepanjang 2018

Nak tahu antara video paling trending sepanjang 2018?

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL