Advertisement
Celeb Buzz By: Del14 February 19, 2020 @ 7:47pm

Zul Ariffin Kenang Memori Bila Ashraf Menggedik…”Rasa Nak Campak Teh Tarik Kat Muka!”

Demi nama persahabatan, pelakon popular Zul Ariffin sanggup terbang ke Jakarta bagi menghadiri pengebumian sahabatnya, Allahyarham Ashraf Sinclair yang meninggal dunia awal pagi Selasa akibat serangan jantung.

Baca: Al-Fatihah, Pelakon Ashraf Sinclair Meninggal Dunia Akibat Serangan Jantung

Malangnya, Zul tidak sempat sampai sewaktu upacara pengebumian, namun masih pergi ke pusara Allahyarham untuk memberi penghormatan terakhir. 

Perkara ini dikongsi melalui sebuah entri di akaun Instagram (IG) miliknya beberapa jam lalu. 

“Saya sudah sampai bro, saya datang secepat mungkin.  Maaf kerana tidak berpeluang untuk melakukan solat jenazah, mengusung jenazah kamu dan mencium dahi mu untuk kali terakhir. 

“Ia seperti baru semalam kita duduk bersama di kedai mamak di Johor, gelak sakan pasal perjalanan kita bersama.  Kamu adalah kawan sebenar pertama saya di dalam industri ini, daripada bersama-sama pergi penggambaran model, dan gagal bersama-sama, dan saya ketawa besar bila kamu memberitahu kamu ingin berlakon.

“Ketawa lebih besar apabila kamu mengajak saya pula turut berlakon dan satu hari nanti kita akan berlakon bersama. 

“Pada waktu itu, ia seakan idea yang gila tapi lebih dari sedekad selepas itu, kita berlakon bersama di dalam satu filem sebagai watak utama antagonis dan protagonis. Siapa sangka kita sampai ke tahap ini,” tulisnya. 

 

 
 
 
View this post on Instagram

I’m here bro..came as soon as i could, i’m sorry I didn’t get a chance to solat jenazah, carry you, and kiss your forehead for the last time. Brother, it feels like only yesterday that we were sitting at the mamak in Johor, gelak sakan pasal our journey together. You were my first real friend in the industry – from being together on modelling shoots, being rejected together, to me laughing my head off when you said you wanted to act. Laughed even harder when you said I should too, then one day we could act together. It seemed like the craziest idea at that time and there we were, more than a decade later, being in the same film together as lead antagonist and protagonist. No one would have guessed bro that we would have made it this far. The shoot couldn’t have been better – playing catch with the boats rather than actually feeling like we were acting – laughing and giggling as if we were young guys again. I have no words bro to describe how thankful I am that we got to make our dream of working together finally come true. I know we would have had a blast promoting the film and having another laugh together. That was all work bro, but nothing can compare to that night when we got to share our stories. Your face literally lit up talking about your wife and your son – your family, you were so thrilled and excited to share your stories about them and when Bunga called halfway through, it was even worse bro, you were so gedik and ngade, rasa nak campak teh tarik kat muka.. ! Lol… but that is just testament to how good you were as a person and how much you loved your wife and family and that is something so precious all of us dream of having bro. You totally deserved it as well, being a genuinely kind and wonderful person. I miss you bro.. Al-Fatihah.

A post shared by zul_ariffin (@zul_ariffin) on

Zul bukan sahaja berkongsi memori tentang Ashraf sebagai sahabat, malah turut mendedahkan momen manis  sewaktu mereka berkongsi cerita pada satu malam. 

“Wajah kamu sangat berseri-seri apabila berbicara tentang isteri dan anak kamu, kamu sangat teruja apabila bercerita tentang keluarga kamu itu, dan bila Bunga menelefon kamu saat kamu sedang bercerita separuh jalan, itu lagi teruk! Kamu amat gedik dan mengada, rasa nak campak teh tarik kat muka. 

“Tapi itu membuktikan betapa baiknya kamu sebagai seorang insan dan cara kamu menyayangi isteri dan keluarga kamu adalah sesuatu yang berharga yang diimpikan setiap orang. Kamu sememangnya seorang yang begitu baik dan hebat. Saya akan merindui mu bro, Al-Fatihah,” tulisnya lagi. 

Baca: “Seperti Separuh Dirinya Mati” – Netizen Sayu Lihat Reaksi BCL Dan Noah Saat Pemakaman Ashraf Sinclair

Kredit Foto: Instagram @zul_ariffin

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Fri, 17 Aug 2018

Fizz Fairuz Tak Tertekan Walaupun…

Fizz atau nama sebenarnya Mohd Fairuz Zainal Abidin bersyukur sehingga kini bakatnya masih dilihat oleh penerbit dan pengarah tanah air. Bercakap mengenai perkembangan terbaru, Fizz bakal tampil dengan drama Kamar Kamariah menerusi slot Zehra. Dalam drama ini, Fizz berganding dengan pelakon hebat, Nabila Huda.

FEATURED Fri, 26 Oct 2018

Masihkah ada cinta di Mocha Kau Bahagia 2?

Masihkah ada cinta di Mocha Kau Bahagia 2?

Celeb Buzz Tue, 23 Jan 2018

Fattzura Tidak Tercalon Peminat Bengang

Anugerah MeleTop Era (AME2018) bakal menemui peminat lagi pada April ini, namun ketiadaan pasangan Fattah Amin dan Fazura dalam kategori Couple MeleTop Top 20 menjadi tanda tanya. Ramai mengaitkan isu ini dengan Neelofa selaku pengacara program itu.  Namanzee Haris menafikan pasangan kegemaran […]

Celeb Buzz Thu, 27 Sep 2018

Dato Siti to Pay Tribute to Late Pak Ngah

It’s a sweet gesture from one legend to another.

Celeb Buzz Sat, 19 May 2018

Bella Enggan Ulas Punca Cerai, Mahu Move On

Bella pun dah move on, tidak mahu beri ulasan tentang penceraian. Give space ye !!

Celeb Buzz Sat, 2 Jun 2018

Here’s a Full List of Every Dating Scandal G-Dragon Has Ever Had

There are quite a few ladies on this list.

Celeb Buzz Wed, 16 May 2018

Sajat Mengaku Dirinya Buas!

Namun, apa yang menariknya teman-teman rapat Sajat pun dapat barang yang mereka nak! Bahagianya dapat kawan macam Sajat ni kan!

Celeb Buzz Tue, 7 May 2019

Lebih Interaktif, Berita TV9 Kini Berwajah Baru!

Program-program berita TV9 masih mengekalkan penyampai beritanya seperti Amin Hayat Abdul Rahim, Zuhaira Mustafa Al Hussin, Affizza Azmi, Suzila Idayu Yaacob, Zaira Sri Zakaria, dan Taufek Mohd Noh.

Celeb Buzz Mon, 18 Nov 2019

Dewan Mentor Milenia Gamat! Suara Macam Tok Ti Tapi…

Wow! Siapa yang nyanyi cam Tok Ti ni??

Hiburan Thu, 30 Nov 2017

NABILA RAZALI -TAYLOR SWIFT MALAYSIA, WHY NOT?

Kepada mereka yang tidak mengenali Nabila Razali, mungkin mereka sudah pernah mendengar desas- desus sejak beberapa hari ini berkenaan “kisah cinta” nya bersama Aedy Ashraf mahupun video viralnya yang dikatakan “meroyan” kerana ditinggalkan kekasih. 

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL