Featured By: Bibi Ramli April 8, 2018 @ 8:00pm

12 Benda Mahal Tapi Merepek Yang Selebriti Barat Pernah Beli, No. 11 Paling Gila

Kalau dah artis tu, mestilah mereka berduit. Dan bila ada duit, tak sah kalau mereka tak berbelanja untuk barang-barang yang mereka tak perlu.

Sebuah rumah agam atau sebiji Ferrrari, boleh fahamlah lagi. Tapi kalau sekeping tiket ke angkasa lepas dan tengkorak dinosaur? Perlu ke beli?

Mesti mereka kata “Suka hati akulah!” tapi anda mesti terfikir kenapalah mereka membuat keputusan sedemikian. Baik derma je ke rumah anak yatim!

Jom tengok artis Barat mana yang ada banyak sangat duit tapi menggunakannya untuk benda-benda merepek.

1. Beyoncé berbelanja sebanyak US$100,000 untuk sepasang legging

Foto: AP Photo/Kevork Djansezian

Legging itu berjenama Balenciaga. Patutlah mahal! Dia memakainya untuk persembahannya di acara BET Awards 2007.

2. Paris Hilton membeli sebuah vila berharga US$325,000 untuk anjing-anjingnya

Foto: Phil McCarten/Getty Images

Foto: arquitetablog.blogspot.com / Twitter

Vila yang dibeli pada tahun 2009 itu mempunyai dua tingkat dan berkeluasan 300 kaki persegi. Siap ada balcony, chandelier kristal hitam dan perabot mewah. Ye, ia memang lagi cantik dari rumah anda.

3. Nicolas Cage bayar US$276,000 untuk sebuah tengkorak dinosaur

Foto: Getty Images / Brad Barket

Pada tahun 2007, dia berjaya kalahkan Leonardo DiCaprio dalam sebuah auction untuk membeli sebiji tengkorak Tyrannosaurus Bataar dari Mongolia yang berusia 67 juta tahun. Nak letak kat mana? Pada tahun 2015 pula, dia terpaksa bagi balik kerana tengkorak itu rupa-rupanya dicuri. 

4. Celine Dion pernah meminta sebuah humidifier berharga US$2 juta untuk dipasang

Foto: Getty Images

Semasa dia ada persembahan selama 3 tahun di Caesars Palace, Las Vegas sejak 2002, Celine meminta hotel tersebut untuk memasang humidifier supaya vokalnya terjaga. Alat itu digantung di atas pentas ketika dia perform.

5. Anak Beyoncé, Blue Ivy, dihadiahkan sebiji bath tub dilitupi kristal Swarovski berharga US$5,200

Foto: thediamondbathtub.com

Ahli kumpulan Destiny’s Child sama dengan Beyoncé, Kelly Rowland, telah belikan hadiah istimewa ini untuk baby shower Beyoncé. Bertuah betul Blue Ivy ni. Ketika menghadiri acara MTV Video Music Awards, dia memakai gaun berharga US$11,000. Kau ada?

6. Katy Perry bayar US$200,000 untuk sekeping tiket ke angkasa lepas

Foto: AP Images

Untuk hari lahir bekas suaminya Russell Brand yang ke-35, Katy menghadiahkannya sekeping tiket untuk menaiki kapal Virgin Galactic ke angkasa. Malangnya, pasangan itu kemudian telah bercerai, jadi tak tahulah apa dah jadi dengan tiket tu. Dengar cerita, pelakon kacak Ashton Kutcher pun telah membeli satu tiket untuk dirinya pada tahun 2013. Entahlah bila nak berlepas.

7. Mike Tyson membeli bath tub emas 24 karat berharga US$2.2 juta dan 3 ekor harimau bengal

Foto: Pinterest

Anda mungkin pernah nampak harimau Mike dalam filem The Hangover. Mike terpaksa mendaftar sebagai bankrupt pada tahun 2003 dan ia mungkin disebabkan oleh pembelian yang tak munasabah sebegini.

8. Johnny Depp berbelanja sebanyak US$30,000 sebulan hanya untuk wain yang diterbangkan dari serata dunia

Foto: Kevin Winter/Getty Images

Foto: t.thenewyoungturk.com

Dia juga pernah membeli kapal yacht berharga US$18 juta, mempunyai 14 rumah di sekeliling dunia, 45 kereta mewah dan 70 gitar koleksi.

9. Mariah Carey dan bekas suaminya Nick Cannon menghiasi sebuah bilik dengan gula-gula untuk anak mereka

Foto: Instagram Nick Cannon

Mereka semestinya tahu apa yang kanak-kanak impikan.

10. Victoria Beckham membeli iPhone disadur emas berharga US$35,998

Foto: www.goldgenie.com

Telefon bimbit itu direka oleh Stuart Hughes dan disalut dengan 150gram emas 24 karat. Laaa, buat apa beli? Setahun lepas itu mesti dia nak beli keluaran Iphone terbaru.

10. Lady Gaga berbelanja sebanyak US$50,000 untuk sebuah ghost-buster

Foto: Kevin Winter / Getty Images

Dia membeli alat pembaca medan electromagnet pada tahun 2010 untuk mengesan hantu-hantu ketika dia sedang mengadakan konsert jelajah. Wah! Takut hantu sampai begitu sekali! 

11. Bono beli tiket penerbangan berharga US$1,500… untuk topinya

Foto: Tim Mosenfelder/Getty Images

Ketika dalam perjalanan ke Italy pada tahun 2003 untuk sebuah konsert, penyanyi kumpulan U2 terlupa untuk bawa topinya di London. Jadi dia membuat perancangan untuk membawa topi itu, siap naik kapal terbang dan kemudiannya teksi, ke tempatnya di Italy. Bertuahnya. Kita nak beli tiket kapal terbang biasa-biasa pun fikir 6 kali.

12. Donald Trump membina sebuah bilik air emas untuk jet peribadinya.

Foto: Youtube The Trump Organization

Setelah membeli sebiji Boeing 757 berharga US$100 juta pada tahun 2011, Trump mungkin rasa dia masih tak nampak cukup kaya. Jadi dia tambah beberapa aksesori emas dalam jet itu, termasuklah sinki.

Sumber: Insider

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Thu, 28 May 2020

Menu asli Malaysian Deli tarik rakyat Malaysia jamu selera

Nasi lemak, mi kari, martabak semua sedap

Eat Travel Tue, 23 Oct 2018

Negara-Negara Mana Yang Paling Selamat & Tak Selamat Untuk Dilawati Di Dunia? Ini Jawapannya

Sebelum melancong, anda perlu menitikberatkan tahap keselamatan anda nanti.

Eat Travel Thu, 17 May 2018

Menu Ala Shell Out Jadi Kelainan Bufet Ramadan Hotel Sheraton Imperial Kuala Lumpur

Bertemakan “Ramadhan Chefs Out”, cara ia dipersembahkan kepada pelanggan dan tetamu juga amat istimewa di samping menyajikan lebih 300 hidangan enak yang pasti menambat selera.

Featured Sat, 15 Dec 2018

Lihat 12 Watak Kartun Haiwan Popular Apabila Dibandingkan Dengan Haiwan Yang Sebenar

Ada yang sama, ada juga yang pelukis dah “ubah suai” rupanya.

Featured Sat, 30 May 2020

2 negeri dalam Zon Hijau kembali catat kes baharu positif COVID-19

Jangkitan membabitkan warganegara Malaysia

Featured Fri, 7 Sep 2018

Sila ‘Nangis’ Banyak Kali Kalau Nak Dapatkan Manfaat Ini

Air mata mengandungi cairan lysozyme yang mampu membunuh bakteria hingga 59%.

Eat Travel Tue, 7 Aug 2018
Featured Fri, 2 Mar 2018

Suka Makan Kimchi? Jom Cuba Buat Kimchi Sendiri Dengan Cara Mudah Ini!

Kimchi merupakan salah satu daripada makanan sampingan (side dish) Korea yang paling popular selain lobak, taugeh dan bayam.

Featured Tue, 17 Mar 2020
familuv Thu, 22 Aug 2019

6 taktik efisyen pisahkan anak dari tempat tidur

Yang penting buang perasaan kesian!

| Live TV