Featured By: Ad Ops March 19, 2019 @ 9:00am

Bakal pengantin jumpa mesej sedih mendiang ibunya pada tapak kasut kahwinnya

Hanya sebulan selepas Emma Letts bertunang pada 2016, ibunya disahkan menghidap kanser paru-paru. Pada 2017 ibu Emma menghembus nafas terakhirnya sebelum sempat melihat Emma berkahwin.

Begitupun, sebelum pemergiannya ibunya dikatakan telah mengambil inisiatif bagi memastikan yang beliau dapat menemani anaknya pada hari yang penting itu.

Tanpa pengetahuan Emma yang tinggal di Leicester, United Kingdom, ibunya meninggalkan satu mesej rahsia pada tapak kasut kahwinnya sebelum beliau meninggal dunia.

“Wanted you to have a gift from me on your wedding day. Your wedding shoes are my gift to you. Hope you have a magical day. Lots and lots of love and big hugs, Mum xxxx.”

“Ibu mahu kamu terima hadiah daripada ibu pada hari perkahwinanmu. Kasut kahwinmu ialah hadiah daripada ibu kepada kamu. Ibu harap kamu lalui satu hari yang penuh magis. Ibu sangat sayangkan kamu.”

Sedihnya!

Foto: Love and Lace

Tidak lama selepas Emma bertunang dengan Richard, Emma telah menempah sepasang kasut di kedai Lace and Love.

Tetapi pada awal bulan itu, barulah Emma menerima kasut berkenaan sebagai persediaan untuk majlis perkahwinannya yang akan berlangsung pada bulan Ogos nanti.

Hanya pada ketika itu, Emma mendapat tahu bahawa ibunya telah membuat bayaran bagi pihaknya dan meninggalkan mesej yang meruntun hati itu. Mesej itu membuatkan Emma menangis!

“Saya langsung tidak tahu mengenai perkara ini, tetapi tunang saya mengetahuinya. Saya sangat terkejut.

“Saya menarik keluar satu kasut itu daripada kotak dan ternampak sebahagian daripada mesej yang tertulis pada tapaknya, tetapi saya tidak dapat mengagak ia daripada siapa,” kata wanita berusia 38 tahun itu, kepada BBC.

Sebaik saja menyedari mesej itu adalah daripada ibunya, beliau menangis dan mengakui terharu dengan keprihatinan ibunya.

“Saya mula menangis. Saya boleh bernafas, saya tidak mampu bercakap,” katanya.

Pada hari-hari terakhirnya, ibu Emma ada menulis surat kepada ahli keluarganya, tetapi malangnya beliau kesuntukan masa sebelum sempat meninggalkan mesej terakhir untuk Emma.

Itu sebabnya mesej pada kasut kahwin Emma itu amat penting dan berharga bagit bakal pengantin itu.

Foto: Love and Lace

Pemilik Lace and Love, Amanda Weise, berkata mereka memang ada menawarkan servis penulisan mesej peribadi pada kasut untuk semua pelanggan.

Mereka boleh menekap tulisan penghantar, tetapi ibu Emma memilih tulisan komputer memandangkan tangannya terketar-ketar.

Amanda menambah yang beliau tidak pernah menulis mesej yang sesedih itu pada sepasang kasut kahwin.

“Walaupun saya telah menghasilkan beratus pasang kasut, sebelum ini saya tidak pernah menghasilkan sepasang kasut dengan mesej yang penuh emosi dan kesedihan.

“Saya pernah membuat kasut untuk pelanggan dengan gambar orang tersayang mereka yang telah meninggal dunia, tetapi bukan hadiah daripada seseorang yang sakit tenat,” katanya.

Sumber: Insider

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 1 Oct 2021

“Saya Rasa Berdosa, Takut Azab Allah Dari Kejian Manusia” – Didakwa Dengki Terhadap Ebit Lew, Firdaus Wong Buka Mulut

Sejak tular video seks yang didakwa milik pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew (UEL), pelbagai spekulasi mulai timbul. Malah, nama pendakwah Firdaus Wong turut terpalit gara-gara mendedahkan perbualan lucah didakwa milik UEL. Terbaharu, menerusi program bual […]

familuv Thu, 8 Nov 2018
Featured Mon, 14 Oct 2019

Belanjawan 2020 sedia 6 insentif untuk wanita

Peruntukan lebih holistik dengan pelbagai manfaat

Featured Fri, 16 Mar 2018

Lexis Hibiscus Port Dickson, Hotel Mewah Yang Wajib Anda Kunjungi!

Bagi anda yang sedang merancang untuk bercuti bersama keluarga tetapi tidak tahu hendak pergi mana, Lexis Hibiscus Port Dickson antara salah satu destinasi yang boleh anda kunjungi!

Featured Wed, 8 Sep 2021
Gaya Hidup Fri, 20 Jul 2018

Pening Bau Durian Dalam Kereta? Ini 5 Cara Paling ‘Win’ Untuk Atasinya

Janganlah biarkan bau durian melekat berhari-hari dalam kereta anda, buat pening kepala saja!

Gaya Hidup Wed, 4 Apr 2018

Alami Kemurungan Setelah Ibunya Cuba Membunuh Diri, Dwayne “The Rock” Johnson Kongsi Tip Menanganinya

Sebelum dia mencapai kebahagiaan dan kemewahan ini, hidup Dwayne jauh dari sempurna.

Featured Wed, 31 Jan 2018

THE MOST WANTED HIJABISTA DI MALAYSIA

Norhadiani Baharom Hola to all hijabi dan hijabista in the world! Be proud of yourself kerana esok adalah hari yang indah buat kalian dimana berlangsungnya sambutan World Hijab Day (WHD) kali ke-6. Acara tahunan bertitik-tolak […]

Featured Sun, 2 Dec 2018

Kembalikan Semangat Bersenam Dengan Empat Cara Penuh Motivasi Ini

Bersenam secara berkumpulan dapat mengembalikan keghairahan kamu untuk menjalani hidup sihat.

Featured Tue, 5 Oct 2021

“Buka Aib Sendiri, Content Mengundang Laknat..”- Ustaz Ini Perjelas Hukum Content Viral Tanpa Batas

Baru-baru ini, beberapa kes content viral melibatkan Youtuber yang membuat rakaman di tanah perkuburan membuatkan ramai yang berang. Bukan sahaja dilihat tidak menjaga sensitiviti, malah netizen mengkritik mereka tidak menggunakan akal fikiran yang waras dan hanya mengejar […]

| Live TV