Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Featured By: Shaidah Shafie April 20, 2020 @ 1:26pm

Bindi ulangi sejarah manis ibu, bertemu teman hidup di zoo

Pasti ramai yang masih ingat akan Bindi Sue Irwin, gadis kecil yang lasak yang suatu ketika dahulu sering muncul bersama-sama bapanya, Stephen Robert Irwin atau Steve dalam siri hidupan liar Animal Planet.

Bindi yang kini berusia 21 tahun, kehilangan bapanya ketika berusia enam tahun apabila Steve meninggal dunia akibat sengatan pari ketika melakukan satu penggambaran di Terumbu Karang Besar, Australia pada 2006.

Meskipun kematian tragis bapanya itu, Bindi yang membesar bersama-sama adik lelakinya, Robert Clarence, 17, dan ibu, Terri Irwin tetap meneruskan kehidupan mereka di zoo yang menjadi lokasi kegemaran bapanya.

Bindi ketika kecil bersama bapanya, mendiang Steve Irwin. Foto kredit: Instagram @bindisueirwin

Bindi juga meneruskan perjuangan bapanya dengan mengendalikan pelbagai jenis haiwan di zoo, namun gadis manis itu juga hebat menari sehinggakan dia dinobatkan sebagai warga Australia pertama memenangi juara Dancing With The Star 2015 yang diadakan di Amerika Syarikat (AS).

Baru-baru ini, Bindi dilaporkan melangsungkan perkahwinan dengan jejaka berusia 23 tahun, Chandler Powell di Zoo Australia pada 25 Mac lalu.

Bindi bersama-sama Chandler (kanan) dan adiknya, Robert dengan jambangan bunga untuk hari perkahwinan beliau.  Foto kredit: Instagram @bindisueirwin

Seperti kisah romantis ibu bapanya, Bindi juga bertemu Chandler di zoo, kemudian jatuh cinta dengan rakan lamanya itu yang dianggap memenuhi ciri suami yang pernah disebut mendiang bapanya ketika dia kecil, iaitu handal mengendalikan buaya.

Meskipun Bindi bukan artis ternama yang sentiasa dikejar peminat, berita perkahwinannya mendapat liputan beberapa media besar di Eropah.

Dailymail antaranya melaporkan majlis perkahwinan Bindi turut terkesan dengan wabak COVID-19 yang melanda seluruh dunia apabila terpaksa mengadakan majlis hari bahagia dalam upacara tertutup.

Bindi Sue Irwin berama pasangan menarinya, Derek, ketika diumumkan sebagai pemenang Dance With The Star 2015 di US. Kredit foto: dailymail.co.uk

Bindi dilaporkan melahirkan hasrat untuk menyarung gaun perkahwinan yang pernah dipakai ibunya suatu ketika dahulu ketika berkahwin dengan bapanya.

Berikutan itu, gaun berkenaan diterbangkan dari AS ke Australia dan hadiah berkenaan sememangnya mengejutkan Bindi.

Gaun daripada fabrik renda berbunga kecil itu sudah berusia 55 tahun dan diwarisi ibunya daripada saudara kandung yang 19 tahun lebih tua daripada Terri.

Kejelitaan Bindi ketika memakai gaun ibunya pada hari bahagia semakin terserlah apabila dia mengenakan tiara pada rambutnya yang berwarna coklat gelap itu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 27 Aug 2019

Transformasi luar biasa seni macrame, rotan dan daun kering jadi pilihan mempelai!

Konsep perkahwinan berkonsepkan Boho jadi pilihan pengantin 2019

Gaya Hidup Fri, 13 Apr 2018

Inilah Sebab Penting Anda Perlu Turunkan Penutup Tandas Sebelum Mengepam, Gelinya!

Ada berita buruk untuk pengguna tandas awam. Awas! Berita ini mungkin membuatkan anda rasa loya.

Featured Sun, 7 Oct 2018

Walaupun Sakit Menyerang Bertubi-Tubi, Pesakit-Pesakit Kanser Ini Tekad Teruskan Hidup

Ketahui dugaan yang menimpa dan apa tindakan mereka untuk bangkit.

Featured Tue, 7 Apr 2020

Tetap glamor pada pagi Lebaran, meski terpaksa beraya cara PKP

Jenama tempatan atas talian tampil dengan rekaan wow!

Featured Thu, 22 Aug 2019

Kebakaran hutan Amazon semakin teruk! Anda boleh bantu dengan 5 cara ini

Walaupun ia tak berlaku di Malaysia, ini tetap Bumi kita.

Featured Tue, 7 May 2019

Mahu cantik dan langsing di pagi raya, jom bersenam ketika bulan puasa!

Siapa kata bersenam ketika Ramadan tidak boleh

Featured Sun, 29 Mar 2020
Featured Mon, 27 Apr 2020

4 kebaikan cuka epal untuk wanita

Badan sihat, kerja harian pun lancar

| Live TV