Acara By: tex_admin May 25, 2018 @ 10:00am

Dari Siri TV, Mak Cun Tampil Dengan Permainan Digital

Anda suka tak tengok drama siri Mak Cun yang ditayangkan di TV3? Untuk pengetahuan anda, drama ini sudah memasuki musim yang keempat dan kini telah melancarkan permainan digital menerusi Mak Cun’s Adventure. Makin hebat kan?

Mak Cun’s Adventure telah dilancarkan menerusi Media Prima Labs yang merupakan permainan yang merangkumi 30 tahap yang akan membuatkan anda teruja dengan setiap cabaran baharu yang bakal dihadapi di setiap peringkat permainan. Menariknya, permainan ini boleh dinikmati dalam 2 bahasa iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.

Untuk pengetahuan anda, Mak Cun’s Adventure atau ‘Diner Dash’ versi tempatan ini menampilkan karakter utama Mak Cun di mana anda berperanan membantu Mak Cun menyiapkan pesanan para pelanggan di warungnya!

Daripada Char Kuey Teow sehinggalah Nasi Campur, permainan interaktif ini menguji kepantasan serta ketangkasan anda menyusun strategi. Tambah menarik lagi, lagu tema Mak Cun juga turut menjadi runut bunyi asal bagi permainan mudah alih ini. Wow! Mesti best!

Bagi anda yang sukakan dua kombinasi iaitu makanan dan menyusun strategi, pasti anda akan tertarik dengan Mak Cun’s Adventure ini! Penulis yakin, anak-anak anda juga pasti akan menyukai game ini. Anda boleh muat turun permainan mudah alih ini secara percuma di Google Play Store dan Apple App Store. Muat naik sekarang ok!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 11 Oct 2019

Pemberian hibah lindungi hak wanita

Ketahui 6 cara urus harta peninggalan

Featured Fri, 1 May 2020

Malala, Greta guna kuasa wanita tuntut hak

Saling menyokong antara satu sama lain

Featured Wed, 29 Apr 2020
Featured Tue, 19 May 2020
Featured Sun, 20 May 2018

Enggan Ketinggalan Dalam Bergaya? Ikuti Lima Trend Popular Fesyen Lebaran 2018 Ini

Rekaan klasik kebaya pendek dan baju kurung pesak gantung, kembali mencuri tumpuan pereka fesyen terkenal.

familuv Thu, 19 Mar 2020
Featured Fri, 25 Oct 2019
familuv Mon, 16 Mar 2020
Featured Fri, 10 Jan 2020

| Live TV