Acara By: tex_admin May 25, 2018 @ 10:00am

Dari Siri TV, Mak Cun Tampil Dengan Permainan Digital

Anda suka tak tengok drama siri Mak Cun yang ditayangkan di TV3? Untuk pengetahuan anda, drama ini sudah memasuki musim yang keempat dan kini telah melancarkan permainan digital menerusi Mak Cun’s Adventure. Makin hebat kan?

Mak Cun’s Adventure telah dilancarkan menerusi Media Prima Labs yang merupakan permainan yang merangkumi 30 tahap yang akan membuatkan anda teruja dengan setiap cabaran baharu yang bakal dihadapi di setiap peringkat permainan. Menariknya, permainan ini boleh dinikmati dalam 2 bahasa iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.

Untuk pengetahuan anda, Mak Cun’s Adventure atau ‘Diner Dash’ versi tempatan ini menampilkan karakter utama Mak Cun di mana anda berperanan membantu Mak Cun menyiapkan pesanan para pelanggan di warungnya!

Daripada Char Kuey Teow sehinggalah Nasi Campur, permainan interaktif ini menguji kepantasan serta ketangkasan anda menyusun strategi. Tambah menarik lagi, lagu tema Mak Cun juga turut menjadi runut bunyi asal bagi permainan mudah alih ini. Wow! Mesti best!

Bagi anda yang sukakan dua kombinasi iaitu makanan dan menyusun strategi, pasti anda akan tertarik dengan Mak Cun’s Adventure ini! Penulis yakin, anak-anak anda juga pasti akan menyukai game ini. Anda boleh muat turun permainan mudah alih ini secara percuma di Google Play Store dan Apple App Store. Muat naik sekarang ok!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sat, 11 Dec 2021

Kes Buli Pelajar di MRSM, Polis Tahan 6 Suspek Utama

Polis menahan enam suspek kes buli didakwa berlaku di Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Sultan Azlan Shah, Kuala Kangsar, seperti yang tular di media sosial pada Jumaat. Menurut Ketua Polis Perak Datuk Mior Faridalathrash Wahid,

Featured Fri, 5 Nov 2021

Wanita Meninggal Dunia Selepas Tidak Sedarkan Diri Semasa ‘Hiking’

Seorang wanita meninggal dunia selepas tidak sedarkan diri ketika melakukan aktiviti mendaki bukit di Pulau Bohey Dulang pada Khamis. Menurut laporan Berita Harian, polis memaklumkan mangsa bersama dua rakan perempuannya itu pergi ke pulau berkenaan

Featured Thu, 6 Jan 2022

Bot Karam Ketika Misi Menghantar Bantuan Makanan

Tiga anggota Angkatan Pertahanan Awam (APM) Kuala Tahan berhadapan situasi yang mendebarkan apabila bot yang mereka naiki karam di Sungai Tembeling, Jerantut, Pahang pada Rabu. Menerusi video yang dimuat naik oleh Sukan Star TV, salah

Featured Sun, 5 Jun 2022
Featured Wed, 9 May 2018

Anda Tak Perlu Gigih Nak Bersihkan, Sekali Celup Boleh Tahan 20 Hari Dakwat PRU14

Jangan gigih sangat nak hilangkan dakwat di jari itu lepas mengundi, sebab ia akan tahan selama 20 hari!

Featured Tue, 23 Aug 2022

| Live TV