Featured By: Yanie Baharom May 15, 2018 @ 12:00pm

Fizi Woo Dedah Sejarah Era Revolusi Perancis 1780-an Menerusi Koleksi The Bread Winner

Koleksi Aidilfitri keluaran jenama ini sememangnya dinantikan ramai. Dapat memperagakan busana rekaan Fizi Woo di pagi Aidilfitri, bagaikan satu kepuasan di pagi lebaran.

Sempena Aidilfitri 2018, WOO/FIZIWOO meneruskan semangat raya dengan koleksi yang diberi nama THE BREAD WINNER. Koleksi kali ini diinspirasikan daripada sejarah perjuangan golongan wanita semasa Revolusi Perancis 1780-an.

Foto: Instagram Fizi Woo

Kumpulan wanita daripada golongan kelas bawah dan pertengahan ketika itu telah berarak menentang Monarki Perancis akibat masalah kekurangan roti. Perarakan bersejarah The Women’s March On Versailles ini menjadi peristiwa penting dan menyaksikan kuasa wanita berpadu dalam revolusi ini.

Kesan kepada Revolusi Perancis ini turut memberi impak kepada fesyen kepada masyarakat terutamanya fesyen wanita. Perubahan revolusi akhirnya menjadi pencetus dan simbol kepada kemodenan fesyen wanita.

Foto: Instagram Fizi Woo

Kisah kekuatan wanita pada era tersebut menjadi ilham kepada jenama WOO/FIZIWOO untuk menghasilkan koleksi WOO/FIZIWOO EID-UL-FITR 2018 dengan menerapkan sentuhan klasik melalui penekanan siluet dan pemotongan tepat baju kurung tradisi Melayu khusus untuk golongan wanita masa kini.

Dipertontonkan pada acara pertunjukan fesyen Gaya Koleksi Raya 2018 yang dibawakan khas oleh Andrews Models bersama FashionValet selaku penaja rasmi baru-baru ini, koleksi berkenaan memfokuskan kepada pengenalan asimetri peplum, bell sleeves and folds, diambil daripada jenama utama Fizi Woo untuk diaplikasi pada koleksi ready-to-wear (RTW). 

Sedikit sebanyak ia memberi peluang kepada pencinta dan penyokong setia Fizi Woo seorang pereka fesyen yang tidak asing lagi untuk merasai sentuhan mewah Made-To-Measure pada keluaran kali ini.

Foto: Instagram Fizi Woo

Koleksi WOO/FIZIWOO Eid-Ul-Fitr 2018 menggunakan fabrik poly-blend woven cotton dan hadir dengan variasi warna pastel dan palet mewah. Antara warna pastel seperti dusty pink, sky blue, powder lilac serta palet mewah seperti dark olive green, maroon dan hitam menjadikan koleksi kali ini antara busana wajib ada di almari anda.

Anda boleh mendapatkan koleksi WOO/FIZIWOO di seluruh cawangan FashionValet di Malaysia, Brunei dan Singapura atau secara atas talian menerusi laman sesawang www.fashionvalet.com sepanjang Ramadhan dan Aidilftri 2018. Harga bermula daripada RM 490 hingga RM 650.

Foto: reefism territory

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Mon, 18 Feb 2019
Oh Lawa Mon, 21 May 2018

Tampil Anggun Dengan Koleksi Baju Raya Wany Hasrita & Amira Othman

Jom beli baju raya koleksi Wany Hasrita dan Amira Othman.

Eat Travel Tue, 10 Mar 2020

Ini rahsia kuah laksa yang dimasak sedap!

Resipi turun temurun jadi taruhan.

Featured Wed, 11 Mar 2020

Yuna dan Jlo bertemu dalam kempen ‘Originals Go Their Own Way’

Yuna satu-satunya bintang Asia yang dipilih

Featured Fri, 12 Oct 2018

Isi Borang 40 Muka Surat Dulu Baru Boleh Masuk Ke Rumah Hantu McKamey Manor. OMG!!

Hampir tiada seorang pun yang mampu menghabiskan pengalaman masuk ke Mckamey Manor. Mesti seram gila!

Featured Thu, 8 Mar 2018

Pengeluar Barbie Lancarkan Koleksi Patung Berinspirasikan Ikon Wanita Sempena Hari Wanita Sedunia

Pengeluar barang mainan Mattel meraikan kaum Hawa dengan melancarkan patung-patung Barbie yang berinspirasikan ikon-ikon wanita dahulu dan kini dari seluruh dunia.

Oh Lawa Fri, 20 Dec 2019

Ini kesan guna produk pemutih kulit terhadap sistem dalaman

Pakar kulit Dr Salima Amsa berkongsi pengalamannya.

Featured Sun, 10 May 2020

Boleh sambut perayaan, tetapi had maksimum 20 orang dan tidak boleh rentas negeri

PKPB dilanjut sehingga 9 Jun, larangan pergerakan rentas negeri kekal

Featured Tue, 8 Jan 2019
Acara Mon, 8 Oct 2018

Corat-Coret ABPBH31: Sindiran Manja RM50 Rita Rudaini Bikin Dewan Gamat!

11 momen menarik sepanjang berlangsungnya ABPBH31 semalam!

| Live TV