Featured By: Yanie Baharom May 15, 2018 @ 12:00pm

Fizi Woo Dedah Sejarah Era Revolusi Perancis 1780-an Menerusi Koleksi The Bread Winner

Koleksi Aidilfitri keluaran jenama ini sememangnya dinantikan ramai. Dapat memperagakan busana rekaan Fizi Woo di pagi Aidilfitri, bagaikan satu kepuasan di pagi lebaran.

Sempena Aidilfitri 2018, WOO/FIZIWOO meneruskan semangat raya dengan koleksi yang diberi nama THE BREAD WINNER. Koleksi kali ini diinspirasikan daripada sejarah perjuangan golongan wanita semasa Revolusi Perancis 1780-an.

Foto: Instagram Fizi Woo

Kumpulan wanita daripada golongan kelas bawah dan pertengahan ketika itu telah berarak menentang Monarki Perancis akibat masalah kekurangan roti. Perarakan bersejarah The Women’s March On Versailles ini menjadi peristiwa penting dan menyaksikan kuasa wanita berpadu dalam revolusi ini.

Kesan kepada Revolusi Perancis ini turut memberi impak kepada fesyen kepada masyarakat terutamanya fesyen wanita. Perubahan revolusi akhirnya menjadi pencetus dan simbol kepada kemodenan fesyen wanita.

Foto: Instagram Fizi Woo

Kisah kekuatan wanita pada era tersebut menjadi ilham kepada jenama WOO/FIZIWOO untuk menghasilkan koleksi WOO/FIZIWOO EID-UL-FITR 2018 dengan menerapkan sentuhan klasik melalui penekanan siluet dan pemotongan tepat baju kurung tradisi Melayu khusus untuk golongan wanita masa kini.

Dipertontonkan pada acara pertunjukan fesyen Gaya Koleksi Raya 2018 yang dibawakan khas oleh Andrews Models bersama FashionValet selaku penaja rasmi baru-baru ini, koleksi berkenaan memfokuskan kepada pengenalan asimetri peplum, bell sleeves and folds, diambil daripada jenama utama Fizi Woo untuk diaplikasi pada koleksi ready-to-wear (RTW). 

Sedikit sebanyak ia memberi peluang kepada pencinta dan penyokong setia Fizi Woo seorang pereka fesyen yang tidak asing lagi untuk merasai sentuhan mewah Made-To-Measure pada keluaran kali ini.

Foto: Instagram Fizi Woo

Koleksi WOO/FIZIWOO Eid-Ul-Fitr 2018 menggunakan fabrik poly-blend woven cotton dan hadir dengan variasi warna pastel dan palet mewah. Antara warna pastel seperti dusty pink, sky blue, powder lilac serta palet mewah seperti dark olive green, maroon dan hitam menjadikan koleksi kali ini antara busana wajib ada di almari anda.

Anda boleh mendapatkan koleksi WOO/FIZIWOO di seluruh cawangan FashionValet di Malaysia, Brunei dan Singapura atau secara atas talian menerusi laman sesawang www.fashionvalet.com sepanjang Ramadhan dan Aidilftri 2018. Harga bermula daripada RM 490 hingga RM 650.

Foto: reefism territory

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 10 Mar 2021
Featured Fri, 10 Apr 2020
Oh Lawa Fri, 6 Apr 2018

Ikuti 6 Tips Ini Untuk Miliki Ulas Bibir Mungil, Seksi Lagi Menggoda

Mempunyai bibir seksi sememangnya menjadi impian wanita dan kerana itu ramai daripada kaum hawa sanggup mengambil risiko untuk menjalani suntikan semata-mata mahu mempunyai bibir yang lebih sensual.

Sedangkan terdapat pelbagai cara alternatif lagi kreatif untuk mereka mendapatkan bentuk bibir yang mungil. Tinggal lagi hanya perlu mempelajari teknik solekan yang betul.

Oh Lawa Thu, 21 May 2020
Oh Lawa Fri, 12 Oct 2018
Featured Thu, 16 Apr 2020
Eat Travel Sun, 5 Apr 2020
Oh Lawa Thu, 22 Nov 2018
Featured Thu, 24 Jan 2019

‘Tolonglah periksa beg sekolah anak-anak’ – saran seorang guru

6 perkara wajib diajukan kepada anak-anak turut dikongsikan guru ini. 

Oh Lawa Thu, 15 Nov 2018

Berus Makeup Ini Berharga RM105,000! Apa Yang Bagus Sangat? 

Bila pakai, adakah kulit kita akan bersinar macam berlian?

| Live TV