Acara By: Shaidah Shafie August 7, 2019 @ 7:26pm

Gandingan ayam panggang dan telur kuning masin menjadi!

Telur masin bukan sesuatu yang asing dalam dunia kulinari di Malaysia kerana ia bukan sahaja berfungsi sebagai lauk dalam kalangan penggemarnya, namun kini ada pelbagai menu berasaskan bahan ini seperti ketam masak telur masin dan bun kastad telur masin yang ditawarkan di sesetengah restoran terkemuka di ibu kota.

Terkini, ia dihadirkan dalam bentuk sos yang dimakan dengan ayam panggang dan  menu ini ditawarkan oleh Kenny Rogers Roaster (KRR) menerusi pelancaran menu terbarunya, Egg-citing Giler.

Kennie Thong (kiri) bersama Pegawai Pemasaran KRR, Adyana Radzuan pada pelancaran ‘Egg-citing Giler’ menu terbaru di restoran Kenny Rogers Roasters. Foto: NSTP/Khairul Azhar Ahmad.

Pengurus Pemasaran Roasters (M) Sdn Bhd, Kennie Thong, berkata telur masin dipilih sebagai bahan utama dalam menu yang diperkenalkan memandangkan ia antara makanan dikenali ramai di negara ini.

“Semua tahu bila kita menyebut mengenai telur masin dan kebanyakan orang menggemari telur masin ini untuk dijadikan lauk dalam hidangan mereka sekeluarga.

“Jadi KRR memilihnya sebagai bahan penting dalam hidangan yang kami perkenalkan kali ini, iaitu Eggstra-Sedap Salted Egg Chicken yang menyertakan sos daripada telur kuning masin untuk dimakan bersama ayam panggang,” katanya ketika ditemui di majlis pelancaran menu berkenaan, di Kuala Lumpur, bau-baru ini.

Sehingga kini KRR mempunyai lebih 83 cawangan di seluruh Malaysia dan di luar negara seperti China, Indonesia, Filipina, Singapura, Bangladesh, Thailand, Emiriah Arab Bersatu dan Amerika Syarikat.

Menu terbaru ‘Egg-citing Giler’ di restoran Kenny Rogers Roasters. Foto: NSTP/Khairul Azhar Ahmad.

Terdapat lima menu membabitkan ‘salteg egg’ ditawarkan KRR sepanjang promosi berlangsung iaitu hidangan Eggstra-Sedap Salted Egg Chicken, Eggstra-Sedap Salted Egg Chicken & Soup, Eggstra-Sedap Salted Egg Quarter Chicken A la carte, Eggstra-Sedap Salted Egg Whole Chicken A la carte dan Eggstra-Sedap Salted Egg Family Feast.

Kennie berkata, menu ini ditawarkan dalam tempoh tertentu bermula 5 Ogos lalu dan berakhir sehingga 20 Oktober ini.

“Kami juga menyediakan sesuatu yang istimewa untuk pemegang kad kehlian KRR, jika mereka berbelanja sebanyak RM80 dalam satu resit, mereka layak menerima beg kanvas eksklusif sempena ulang tahun ke 25 KRR.

“Pelanggan boleh menikmati set ayam panggang dengan sos telur masin ini pada harga RM25.90 hingga RM90 bergantung kepada set hidangan yang dipilih.

“Selain hidangan ayam, mereka boleh menikmati minuman Tripple Passion, adunan jambu batu, markisa dan mangga yang ditawarkan pada harga RM10.50 untuk ala carte atau RM8.50 sekiranya dibeli bersama set,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

familuv Sun, 21 Oct 2018

20 Idea Dekorasi Potongan Buah Yang Cute Untuk Si Manja

Rasa macam tak nak makan sebab comel sangat!

Featured Thu, 24 Jun 2021

Tarikh Bayaran i-Sinar Julai 2021 Dan Cara Semak (Bulan Terakhir Kategori 2)

Isu i-Sinar masih lagi menjadi perdebatan hangan netizen di laman sosial. Ramai tertanya-tanya bila agaknya tarikh bayaran i-Sinar bulan Julai akan dikreditkan ke akaun bank masing-masing, dan bilakah tarikh akhir pembayaran i-Sinar? Baca artikel berkaitan : […]

Featured Fri, 8 May 2020
Featured Mon, 6 Apr 2020

Ketahui 4 rahsia sihat ini, mudah sahaja

Selain fizikal, minda juga perlu sihat

Featured Fri, 10 Apr 2020

FK by Farah Khan, koleksi lebaran pada harga berpatutan buat penggemar fesyen

Koleksi ini diinspirasikan oleh keindahan Marrakech

Featured Sun, 15 Aug 2021

11 Sektor Ekonomi Dibenar Beroperasi Esok

Perdana Menteri,Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mengumumkan kebenaran operasi untuk 11 aktiviti ekonomi bagi negeri Fasa 1 Pelan Pemulihan Negara (PPN), dalam sektor perdagangan dan pengedaran, berkuat kuasa esok. 11 kegiatan ekonomi sektor perdagangan […]

Eat Travel Mon, 27 Apr 2020
Featured Fri, 7 May 2021

Sebab Kenapa BPR Fasa Ke-2 Tidak Berjaya Walaupun Lulus Fasa 1, Tarikh Rayuan BPR

Umum maklum, semua pemohon BPR fasa kedua boleh membuat semakan status mulai 7 Mei . Difahamkan, bayaran melalui akaun masing-masing akan diberi kepada penerima yang berjaya mulai 7 Mei hingga 12 Mei. Namun, mengikut pemerhatian […]

Acara Fri, 25 May 2018

Dari Siri TV, Mak Cun Tampil Dengan Permainan Digital

Ceriakan hari anda dengan permainan digital Mak Cun’s Adventure!

Featured Fri, 10 Aug 2018

Kanak-Kanak Ini Berkaki Kudung Tapi Tetap Dipilih Menjadi Model Cilik, Inspiring Sungguh!

Dia tak biarkan kecacatannya menghalangnya daripada mencapai cita-cita.

| Live TV