Featured By: tex_admin April 18, 2018 @ 12:24pm

Gerai Makan Di India Jual Makanan Yang Unik. Wow! Siap Berapi Lagi

Anda mesti sudah biasa atau suka makan makanan yang sedang panas, tetapi ia perkara biasa saja bagi anda kan? Tapi anda berani tak kalau makan snek yang betul-betul berapi. Ya, snek yang siap ada api! Berani tak?

Baru-baru ini, sebuah gerai di New Delhi telah viral di media sosial selepas ‘snek api’ yang disediakan secara tradisional dimasukkan terus ke dalam mulut pelanggan. Wow! Ngerinya! Odeon Milan Paan Shop merupakan perusahaan oleh keluarga Pradhuman Shula yang menjual snek yang bernama ‘Paan’ sejak 20 tahun lalu sehingga sekarang.

Foto: Nextshark

Kalau anda nak tahu snek paan ini dibuat menggunakan daun sirih bersama kacang pinang. Namun gerai ini telah mencipta satu keunikan dengan menyalakan api untuk menambah keterujaan pelanggannya. Selain itu snek ini juga boleh diubah suai dengan menambahkan perisa masala, sedikit ais dan perisa minuman yang dipanggil ‘Rooh Afza’. Bagi masyarakat di sana, snek paan ini dikatakan berkesan untuk menyembuhkan selsema, batuk dan sakit tekak. Menariknya!

Foto: Nextshark

Foto: Nextshark

Foto: Nextshark

Foto: Nextshark

Foto: Nextshark

Menurut Pradhuman pemilik kedai ini, memakan snek paan ini nampak macam bahaya, tetapi bagi pelanggan yang sudah mencubanya, mereka dapat rasakan sensasi dingin di dalam mulut. Dia juga mengakui bahawa ramai pelanggannya yang pada mulanya terperanjat apabila tahu cara untuk memakan snek paan ini, tetapi Pradhuman percaya sesiapa yang makan paan tidak akan mengalami kecederaan.

“Saya tahu bagaimana ia berfungsi. Saya telah mencubanya sebelum ini. Ia selamat dan tidak akan menyebabkan kecederaan kepada sesiapa. Sesetengah orang mungkin tidak suka rasa paan ini tetapi tiada siapa yang telah cedera apabila memakannya”, kata Pradhuman.

Sangat unik kan? Kalau diberi peluang, kami rasa tak berani nak makan snek paan yang ada api ini! Kalau anda berani tak? Kalau berani, anda bolehlah pergi ke New Delhi untuk mencubanya!

Sumber: Nextshark

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 18 Sep 2018

Adakah Kafein Menyebabkan Ketagihan?

Adakah anda ketagih kafein?

familuv Sat, 25 Apr 2020

4 kemahiran hidup si kecil boleh belajar ketika COVID-19

Ibu bapa perlu nyatakan kebenaran mengenai pandemik ini

Featured Fri, 19 Jul 2019
Featured Fri, 23 Mar 2018

Bercerai Talak Satu Dengan Ude. Intan Derita, Izreen Bahagia!

Berderai airmata pastinya buat kaum hawa yang sempat mengikuti delima rumah tangga di antara pemuzik bebas, Ude juga suami kepada aktres Izreen Azminda, yang sah bercerai talak satu dengan isteri pertamanya, Intan Liana Salleh, 33, pada Khamis. 

Featured Sun, 3 May 2020

Rakyat boleh lapor kepada pihak berkuasa jika ada pelanggaran SOP

Kerjasama masyarakat dapat bantu usaha Kerajaan

Featured Fri, 12 Oct 2018

Rawat Masalah Jerawat Dengan Hanya Menggunakan Aloe Vera

Aloe vera juga merupakan pelembap yang baik dan bantu melambatkan proses penuaan.

Featured Sun, 5 Apr 2020

Selain memasak, ini satu lagi bakat terpendam Raja Permaisuri Agong

Untungnya Agong miliki isteri yang serba boleh

familuv Wed, 9 Jan 2019
Featured Wed, 26 Feb 2020

Ibu paksa ustazah merangkak di depan murid diserang Bawang Rangers

Pemilik akaun Ajakati Ajakatin tutup akaun

| Live TV