Featured By: tex_admin April 18, 2018 @ 12:24pm

Gerai Makan Di India Jual Makanan Yang Unik. Wow! Siap Berapi Lagi

Anda mesti sudah biasa atau suka makan makanan yang sedang panas, tetapi ia perkara biasa saja bagi anda kan? Tapi anda berani tak kalau makan snek yang betul-betul berapi. Ya, snek yang siap ada api! Berani tak?

Baru-baru ini, sebuah gerai di New Delhi telah viral di media sosial selepas ‘snek api’ yang disediakan secara tradisional dimasukkan terus ke dalam mulut pelanggan. Wow! Ngerinya! Odeon Milan Paan Shop merupakan perusahaan oleh keluarga Pradhuman Shula yang menjual snek yang bernama ‘Paan’ sejak 20 tahun lalu sehingga sekarang.

Foto: Nextshark

Kalau anda nak tahu snek paan ini dibuat menggunakan daun sirih bersama kacang pinang. Namun gerai ini telah mencipta satu keunikan dengan menyalakan api untuk menambah keterujaan pelanggannya. Selain itu snek ini juga boleh diubah suai dengan menambahkan perisa masala, sedikit ais dan perisa minuman yang dipanggil ‘Rooh Afza’. Bagi masyarakat di sana, snek paan ini dikatakan berkesan untuk menyembuhkan selsema, batuk dan sakit tekak. Menariknya!

Foto: Nextshark

Foto: Nextshark

Foto: Nextshark

Foto: Nextshark

Foto: Nextshark

Menurut Pradhuman pemilik kedai ini, memakan snek paan ini nampak macam bahaya, tetapi bagi pelanggan yang sudah mencubanya, mereka dapat rasakan sensasi dingin di dalam mulut. Dia juga mengakui bahawa ramai pelanggannya yang pada mulanya terperanjat apabila tahu cara untuk memakan snek paan ini, tetapi Pradhuman percaya sesiapa yang makan paan tidak akan mengalami kecederaan.

“Saya tahu bagaimana ia berfungsi. Saya telah mencubanya sebelum ini. Ia selamat dan tidak akan menyebabkan kecederaan kepada sesiapa. Sesetengah orang mungkin tidak suka rasa paan ini tetapi tiada siapa yang telah cedera apabila memakannya”, kata Pradhuman.

Sangat unik kan? Kalau diberi peluang, kami rasa tak berani nak makan snek paan yang ada api ini! Kalau anda berani tak? Kalau berani, anda bolehlah pergi ke New Delhi untuk mencubanya!

Sumber: Nextshark

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 24 Feb 2021
Featured Sun, 15 Apr 2018

Menghasilkan Potret Dengan Gincu Dan Ciuman, Teknik Wanita Ini Memang Rare Habis

Ramai yang beranggapan dia kurang siuman apabila tekun mencium setiap sudut kanvas selebar dan setinggi satu meter. Namun selepas beberapa jam terbuai memperhatikan gerak-gerinya, pengunjung mulai kagum dengan kegilaan dan cara Alexis Fraser menghasilkan karya lukisan menggunakan teknik kucupan.

Featured Sun, 17 Apr 2022

Dem Lepak Boyz Lancar Single ‘Abang Datang’

Abang Datang hasil ciptaan komposer disegani iaitu Omar K, Iqie Hugh dan John Jeeves

Featured Tue, 28 Sep 2021
Featured Wed, 19 Feb 2020

DIY meja dengan duit syiling lama satu sen, hasilnya memang WOW!

Makan hatilah akaun pengumpul duit syiling lama

Featured Wed, 21 Sep 2022
Featured Tue, 13 Sep 2022

[VIDEO] Lengkap Berbaju Melayu, Nur Sajat Pernah Membintangi Klip Video Karaoke?

Tak sangka rupanya tu Sajat.. Memang manis dari dulu lagi kan? 😍🤩

| Live TV