Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA!
Featured By: Yanie Baharom April 14, 2020 @ 4:00pm

Guna istilah popular PKP, koleksi Lebaran Larney tular!

Semenjak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) fasa pertama dilaksanakan pada 18 Mac lalu, istilah seperti Lockdown (Larangan Keluar), Stay At Home (Duduk Di Rumah), Don’t Panic (Jangan Panik), TQ Frontlines (Terima Kasih Barisan Hadapan), Social Distancing (Penjarakan Sosial), Work From Home (Bekerja Dari Rumah), Break The Chain (Putuskan Rantaian) dan Be Safe (Kekal Selamat) sering diguna pakai masyarakat tempatan juga global sehingga menjadi tular.

Ini memberikan idea kepada jenama tempatan, Larney untuk menghasilkan koleksi baju raya sedia untuk dipakai (Ready To Wear/RTW), menggunakan perkataan-perkataan tular berkenaan.

Antaranya Stay At Home Kebaya, Don’t Panic Kurung Kedah, TQ Frontliners Tutu Lace, Social Distancing Dress dan Be Safe Mini Kurung yang diambil daripada kebanyakan kata carian di laman sosial.

Koleksi Lebaran Larney yang mempunyai 21 rekaan itu mengetengahkan peningkatan kualiti meliputi jahitan, pemilihan fabrik dan rekaan yang memenuhi cita rasa wanita moden masa kini.

Kekal dengan identiti atau DNA Larney, ia disempurnakan dengan pemilihan fabrik selesa seperti sutera satin, kain kapas lembut, renda, kain bermanik dan juga songket.

Pengasas Larney, Zura Zaibidi, berkata pemilihan nama berkenaan adalah satu cara dalam meningkatkan semangat kebersamaan golongan wanita sepanjang penularan wabak COVID-19 di Malaysia mahupun di seluruh dunia.

“Sebagai seorang wanita, ibu dan isteri, saya percaya wanita di luar sana terutama yang bekerja di pejabat, pastinya terkesan dengan perubahan sekitar yang memerlukan mereka tinggal atau duduk di rumah sepanjang PKP ini.

“Bersesuaian dengan situasi semasa, Larney memilih istilah berkenaan untuk disemadikan di dalam koleksi Raya Larney tahun ini,” katanya yang juga amat terkesan sejak wabak COVID-19 melanda dunia.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11 APRIL 2020 | 9 PM : Which color is yours ? . . Presenting you “Work From Home Songket Kurung” from #LarneyRaya2020

A post shared by LARNEY ® (@larneyofficial) on

Bagi menghargai sokongan pelanggan setia Larney yang telah bersama jenama itu sejak awal kemunculannya, Larney menawarkan potongan harga istimewa sebanyak 30 peratus untuk dua hari pertama pelancarannya.

Bukan itu sahaja, setiap pembelian baju raya Larney menerusi kempen ini juga, akan menerima hadiah istimewa berupa satu koleksi kasual Larney.

Pada asalnya Larney sudah merencanakan sesuatu yang lebih istimewa bagi menyemarakkan kempen Larney Raya 2020.

Bagaimanapun, katanya, kekangan akibat PKP bukanlah menjadi alasan untuk pihaknya tidak merealisasikan koleksi Lebaran buat wanita pada tahun ini.

“Saya berpendapat, dengan adanya koleksi baju raya, sedikit-sebanyak akan memberi lebih semangat atau cahaya buat golongan wanita yang telah terlalu lama duduk di rumah akibat PKP.

“Saya juga agak terkejut, sejak PKP terdapat ramai pelanggan setia dan baru yang telah membuat pembelian persalinan Larney, malah ramai juga yang bertanyakan mengenai koleksi raya tahun ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GUESS & WIN THIS KURUNG: Guess the name of this Kurung ???? #LarneyRaya2020

A post shared by LARNEY ® (@larneyofficial) on

“Sebab itu jugalah, saya lebih bersemangat untuk terus menghasilkan koleksi Larney Raya 2020 kerana saya yakin wanita juga berhak untuk tampil dengan baju baharu dan betenaga pada pagi raya nanti,” katanya.

Koleksi Larney Raya 2020 hadir di dalam pilihan saiz S, M, L, XL dan boleh dimiliki pada harga bermula RM259 sehingga RM689.

 

Dalam pada kesibukan menghadirkan koleksi Lebaran, Larney turut terbabit dalam projek menghasilkan pakaian perlindungan diri (PPE) untuk petugas kesihatan di hospital sebagai tanda sokongan di atas usaha murni mereka untuk merawat pesakit COVID-19.

Sejak pelaksanaan PKP, Larney telah menyiapkan ratusan persalinan PPE bersama-sama jenama fesyen terkenal tempatan yang lain dan lebih banyak persalinan akan dihasilkan selepas ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

familuv Wed, 8 Apr 2020

4 cara menangani si kecil yang cemburu

Ibu bapa perlu peka emosi anak

Featured Mon, 6 Aug 2018

Ubat Gigi Penyebab Diabetes. Betul Ke?

Titanium dioksida bahan penyebab diabetes jenis kedua.

Featured Thu, 7 May 2020
Featured Tue, 12 Jun 2018

Miliki Aset Jutaan Ringgit, 5 Selebriti Malaysia Ini Paling Kaya!

Ketahui kehebatan 5 selebriti Malaysia ini! Memang kaya!

Featured Fri, 8 May 2020
Oh Lawa Mon, 15 Oct 2018
Featured Tue, 24 Mar 2020
Featured Thu, 19 Mar 2020

Ekstrak tumbuhan padang pasir, zaitun bantu kulit kekal sihat

Bahan daripada alam selamanya bermanfaat untuk kulit

familuv Wed, 30 Oct 2019

Ketahui tanda anak anda sedang mengalami kemurungan

Jangan abaikan realiti tentang penyakit mental dalam kalangan remaja di Malaysia

familuv Sat, 5 Jan 2019

Bayi Kerap Jelir Lidah, Adakah Ia Normal Ataupun Sebaliknya?

Jelir lidah salah satu signal si bayi kamu lapar!

| Live TV