familuv By: Nani Ramlee May 8, 2020 @ 8:00pm

Ibu sendiri disangka teman wanita, untungnya miliki wajah awet muda

Setiap wanita pasti mendambakan wajah awet muda, namun bagi segelintir wanita yang bergelar ibu, jika memiliki wajah awet muda, keadaan begitu sering kali disalahertikan oleh masyarakat.

pasangan anak dan ibu muda

Kredit gambar: Tata Hashim

Mana tidaknya, wajah atau penampilan ibu yang awet muda membuatkan seseorang itu kelihatan seperti adik beradik atau teman wanita kepada anak lelaki mereka.

Sempena sambutan Hari Ibu yang diraikan pada setiap 10 Mei, Hijab & Heels kongsikan tiga ibu yang memiliki wajah awet muda dan pernah menjadi tular kerana dianggap kekasih kepada anak lelaki mereka.

1.

pasangan ibu muda dan anak lelaki

Kredit gambar: Facebook Tata Hashim

Baru-baru ini tular di media sosial apabila seorang pengguna Twitter, Affa Danial mengucapkan selamat hari jadi kepada seorang wanita yang digelar mama. Ramai yang mengingatkan wanita itu isterinya meskipun menggunakan perkataan ‘mama’ kerana istilah ‘mama papa’ sering digunakan sebagai kata ganti nama bagi pasangan muda masa kini yang bercinta.

Rata-rata terkejut apabila Affa memberitahu bahawa wanita itu adalah ibunya yang berusia 40 tahun. Menggunakan nama Tata Hashim di Facebook, wanita yang memiliki wajah jelita itu dilihat turut menceburi bidang peragaan dan banyak menjadi model pakaian Muslimah dan pengantin.

2.

pasangan ibu muda dan anak lelaki

Kredit gambar: Nona

Sekali pandang, gaya penampilan Yasmi Abdul Hamid tidak ubah seperti wanita yang berusia 20-an, namun siapa sangka, ibu berusia 40-an yang berdarah kacukan Pakistan-Jawa itu sudah mempunyai tiga orang anak.

Kredit gambar: Instagram Nabil Aqil

Kejelitaan dan rupa paras muda Yasmi juga pernah disalah erti serta dianggap sebagai kekasih kepada anak lelakinya iaitu pelakon Nabil Aqil yang berusia 22 tahun.

3.

pasangan ibu anak lelaki

Kredit gambar: Twitter @Azrihenzheo

Dianggap sudah berpunya kerana sering berkepit dengan seorang wanita, jejaka berasal dari Lumut, Perak, Azri pernah menulis di Twitter miliknya bagi menjelaskan wanita berkenaan adalah ibunya sendiri.

Walaupun sudah berusia 48 tahun, namun ibu Azri tetap tampak muda dan cantik, justeru tidak hairanlah ramai yang menyangka wanita itu adalah kekasih kepada jejaka berusia 27 tahun itu.

Untungnya miliki wajah yang jelita dan muda, dah macam adik-beradik sahaja dengan anak sendiri.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 8 Mar 2020
Featured Thu, 27 Feb 2020
Featured Mon, 26 Nov 2018

Betulkah Perbuatan Menanggalkan Makeup Mata Boleh Menyebabkan Kedutan? Ini Jawapannya

Selama ini kita gosok-gosok bahagian mata kita tanpa terfikir tentang akibatnya.

Featured Sun, 13 May 2018

Rawat Rambut Rosak Dengan Pati Minyak Semula Jadi Ini. Hasilnya, Sihat & Berkilau

Kandungan minyak semula jadi ini pasti membantu mengekalkan kesihatan mahkota rambut anda agar ia sentiasa sihat berkilau.

Featured Fri, 5 Oct 2018
Acara Fri, 25 Oct 2019

Partners in Parenting: Inisiatif bantu ibu bapa muda jaga anak

Tollyjoy, PPAS, dan Orphancare bekerjasama hasilkan platform pendidikan untuk penjagaan bayi dan kanak-kanak

Featured Thu, 9 Apr 2020
Featured Sun, 24 May 2020
Featured Wed, 19 May 2021

Cara Semakan Nombor Baucer BPR Fasa Kedua Bagi Bayaran Tunai

Umum maklum, Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) Bayaran Fasa 2 ini juga telah mulai dikreditkan kepada penerima mulai 7 Mei 2021 secara berperingkat. Manakala bagi penerima tunai, anda akan menerima bayaran mulai 17 Mei 2021 namun ada yang […]

| Live TV