Featured By: Bibi Ramli April 28, 2018 @ 5:00pm

Ini 9 Kegunaan Coca-Cola Yang Anda Mungkin Tak Tahu, Bukan Untuk Diminum Saja!

Dalam banyak-banyak minuman gas, jenama yang paling popular ialah Coca-Cola, atau Coke. Walaupun ia tak bagus kalau diminum selalu, mesti ramai yang gemari rasanya.

Tapi tahukah anda, selain daripada memberikan nikmat kepada deria rasa kita, minuman ini juga boleh digunakan sebagai pencuci!

Sebuah eksperimen pernah dilakukan dulu dan ia menunjukkan bagaimana air Coke boleh menghilangkan karat. Memang efektif! Tapi pada masa yang sama, ia menunjukkan juga betapa berasidnya air Coke ini.

No problem, kalau anda tak nak minum, gunakan saja air ini untuk mencuci! Video di bawah menunjukkan cara-caranya yang anda mungkin tak pernah tahu sebelum ini.

Juga dikongsikan ialah bagaimana air ini boleh dicampurkan dengan adunan kek coklat! Wah, tak sangka boleh! Agaknya macam manalah rasanya?

Sumber: Tips & Tricks

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Tue, 28 May 2019
Featured Wed, 11 Apr 2018

Amboi Ligat Shopping Raya Nampak! Puasa Dah Habis Ganti Ke Belum?

Kita beria-iya membuat persiapan Hari Raya lima bulan lebih awal, tetapi tidak pula beria-ia mengatur persediaan menyambut puasa?

familuv Sat, 19 Oct 2019

Ingin rujukan mudah dan menarik untuk mengurus wang anda? Dapatkan e-buku ini!

Bukan untuk orang dewasa sahaja, untuk kanak-kanak pun ada

Featured Wed, 20 Jun 2018

Jika Anda Selalu Letih Ketika Hamil, Sila Makan 5 Jenis Makanan Ini!

Anda boleh amalkan 5 jenis makanan ini untuk kekal bertenaga sepanjang proses kehamilan.

Gaya Hidup Fri, 20 Dec 2019

9 cara mudah untuk buat majikan dan rakan sekerja sukakan anda

Setakat skil sahaja tidak mencukupi untuk menjadi pekerja yang bagus.

Gaya Hidup Thu, 8 Mar 2018

Tips Menabung Bagi Anda Yang Nak Pergi Travel Banyak Negara!

Setiap orang pasti mempunyai impian untuk travel  ke setiap negara yang mereka suka.

Featured Tue, 20 Mar 2018

Bila Masa Yang Paling Sesuai Untuk Buang Air Di Atas Kapal Terbang? Ini Jawapannya

Memang tak syok bila anda berada 30,000 kaki di udara dan tiba-tiba terasa macam nak buang air. Kalau flight anda sejam je, bolehlah tahan lagi.

Featured Wed, 17 Jan 2018

8 Kesan Negatif Gajet Terhadap Kanak-kanak

Kuasa gajet terhadap kanak-kanak yang melanda ketika ini bukan sahaja menjadi fenomena di Malaysia, malah sudah menjadi isu global. Rata-rata ibu bapa berasa bimbang terhadap isu ini, namun dek kesibukan terhadap rutin seharian, ada juga […]

Featured Tue, 17 Mar 2020
Gaya Hidup Tue, 6 Nov 2018

Ketagihan Minuman Coffee Cup Boleh Menyebabkan Kanser? Ini Sebabnya!

Acrylamide adalah bahan kimia yang digunakan terutamanya dalam proses perindustrian tertentu, seperti membuat kertas, pewarna dan plastik.

| Live TV