Featured By: Bibi Ramli May 10, 2018 @ 12:00pm

Ini Cara Mudah Untuk Buatkan Kasut Anda Kalis Air, Selamatkannya Daripada Lencun

Paling tak best bila hari hujan, lepas itu kita keluar kereta dan terus terpijak lecah. Habislah kasut!

Bukan kasut saja yang rosak, kaki kita pun akan rasa tak selesa bila berjalan.

No problem! Lain kali kita boleh elakkan kasut kita daripada basah dengan membuatkannya waterproof.

Ini caranya:

Mudah saja, kan?

Tak perlu pakai tea candle, kalau tak ada. Lilin batang yang biasa pun boleh.

Teknik ini lebih sesuai untuk kasut jenis kanvas, tapi anda boleh juga cuba dengan jenis lain. Lilin itu sepatutnya melindungi permukaan yang disalut dengannya.

Kalau kasut anda kotor, cuba cuci dengan ubat gigi. Gerenti berkesan!

Sumber: Mr. Mahi

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 28 Oct 2018

Ini Cara Yang Betul Untuk Bersihkan Papan Pemotong

Hanya guna lemon dan baking soda saja!

Featured Tue, 17 Dec 2019

Selamat datang 2020, 5 azam buat wanita kekal bahagia!

Mulakan azam dengan memperbaiki diri

Featured Fri, 5 Mar 2021
Featured Wed, 23 Jun 2021

“Ah!!Sakitnya..Kenapa Bukan Andy, Jasmin?”- Netizen Kecewa Tengok Ending Single Terlalu Lama

Drama Single Terlalu Lama lakonan Ungku Ismail Aziz dan Julia Farhana Marin yang ditayangkan di slot drama Pukul 6 TV3 akhirnya menemui episod akhir. Ternyata, plot drama ini yang agak unik berjaya menyingkap kisah cinta […]

Featured Sun, 17 Nov 2019
Featured Thu, 16 May 2019

Keliru waktu berbuka puasa dan imsak ketika dalam penerbangan? Ini panduannya

Bagi anda yang kaki jalan, info ini untuk anda hadam!

Featured Tue, 26 Jun 2018

Takut Legam Semasa Penggambaran Pulang, Puteri Aishah Lumur Sunblock Setiap Masa

Lumur sunblock di seluruh kulit wajah dan badan sebegai pelindung kulit daripada terbakar atau menjadi gelap.

Oh Lawa Thu, 19 Apr 2018

Selepas Bulu Kening, Trend Seni Hidung Pula Viral Di Instagram, No. 4 Paling Unik

Macam dah tak ada tempat lain nak melukis. Muka pula dijadikan kanvas!

Eat Travel Thu, 11 Jun 2020
Featured Fri, 10 Apr 2020

| Live TV