Eat Travel By: Ad Ops November 9, 2018 @ 3:00pm

Jom Enjoy Sambil Beriadah Di Taman Aktiviti Indoor SuperPark KL Musim Cuti Sekolah Ini!

Yahoo! Cuti sekolah hujung tahun dah nak dekat! Inilah masa yang paling sesuai untuk meluangkan masa dengan keluarga!

Jika anda masih belum ada perancangan, di Malaysia kini ada tarikan baru untuk anda berbuat demikian.

Taman aktiviti indoor dari Finland, SuperPark, akan dibawakan ke negara kita dan akan dibuka untuk orang ramai mulai Disember ini! Yay!

Dengan pelbagai tarikan istimewa yang menanti pengunjung, gerenti anda takkan rasa bosan kerana terdapat lebih daripada 20 aktiviti yang menyeronokkan, menyihatkan dan menyegarkan di bawah satu bumbung.

Ini bermakna semua pengunjung, tak kira umur ataupun tahap kecergasan, boleh enjoy, gelak ketawa dan bersuka ria di SuperPark ini.

Bagi anda yang tak tahu, taman yang popular ini mempunyai 18 “cawangan” di seluruh dunia termasuklah di Hong Kong, Singapura dan kini di Malaysia.

Idea untuk membuka taman seperti ini datang daripada pengasasnya, seorang ahli perniagaan daripada Finland, Taneli Sutinen.

Ketika itu dia sedang bermain dengan anaknya yang berumur 4 tahun di sebuah playground. Dia rasa kekok untuk bermain dengan kemudahan permainan yang dibuat khas untuk kanak-kanak.

Jadi dia membuat keputusan untuk mencipta sebuah “taman permainan” yang bukan saja kanak-kanak tapi orang dewasa pun boleh enjoy. Bagus, kan, idea ini?

Merangkumi ruang sebesar 40,000 kaki persegi, SuperPark yang terletak di Avenue K, Kuala Lumpur ini terbahagi kepada 3 kawasan bertema yang menawarkan 20 jenis aktiviti untuk anda cuba.

1. Adventure Area

  • iWall (permainan parkour interaktif)
  • Flying Fox
  • Tube Slide
  • Kid’s Gym
  • Kid’s Adventure City
  • Pedal Car Track  

2. Game Arena

  • Baseball
  • Street Basketball
  • RoboKeeper

3. Freestyle Hall

  • SuperClimb
  • Ninja Track (macam dalam rancangan Ninja Warrior!)
  • Skate and Scoot World
  • Trampoline Platform
  • Augmented Climbing Wall

Satu lagi tarikan menarik adalah gelanggang luncur ais yang berkeluasan 2,500 kaki persegi dan eksklusif untuk SuperPark di Malaysia.

Ia juga mesra alam kerana ia diperbuat 100% daripada ais sintetik tiruan yang dikitar semula dan bebas toksik.

Sama saja macam ice skating rink biasa tapi kalau anda terjatuh, anda takkan tergelincir apabila anda berjalan di atasnya kerana tiada air di atas ais sintetik. Wah, canggihnya!

Walaupun aktiviti-aktiviti di atas berbunyi ngeri, anda akan dikelilingi oleh staf yang berpengalaman, malah ramai daripada mereka adalah coach yang bertauliah.

Bukan itu saja! Premis SuperPark betul-betul dilindungi daripada hujan, gangguan ulat dan serangga serta pencemaran. Tak kiralah hujan atau panas, tiada apa yang boleh halang anda daripada berseronok!

Lokasi: Avenue K, Kuala Lumpur

Waktu operasi: 9 pagi – 9 malam 

Harga tiket: RM30 – RM70 (rujuk kepada jadual di bawah)

Nota: Harga tiket ini termasuk penggunaan peralatan yang diperlukan untuk aktiviti-aktiviti di taman ini (seperti helmet, skateboard, scooter, kayu baseball dan bola). Tapi anda akan perlu bayar harga asing untuk stokin.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web rasminya di www.superpark.com.my. Sambil itu, jom mula buat perancangan untuk cuti sekolah ini!

Sumber: World Of Buzz

Kredit Foto: SuperPark

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 17 Apr 2020

7 rahsia kecantikan Cleopatra masih diamalkan pada zaman moden

Kajian sains turut akui keberkesanannya

Featured Fri, 4 Jan 2019

Suka Simpan Barang Lama Sampai Sesak Rumah? Itu Bererti Anda Sakit!

Tak serabut otak ke tengok rumah macam pusat pelupusan sampah?

Featured Fri, 21 Feb 2020

Linda Rafar & Diana Rafar bongkar rahsia kecantikan

Ketahui rahsia adik-beradik itu kekal cantik berseri

Featured Wed, 31 Jan 2018

THE MOST WANTED HIJABISTA DI MALAYSIA

Norhadiani Baharom Hola to all hijabi dan hijabista in the world! Be proud of yourself kerana esok adalah hari yang indah buat kalian dimana berlangsungnya sambutan World Hijab Day (WHD) kali ke-6. Acara tahunan bertitik-tolak […]

Featured Fri, 3 Apr 2020

Salsabila jual aneka kuih tradisional Melayu di Belanda

Anak jati Pontian sedia khidmat makanan halal

Featured Sat, 30 May 2020

2 negeri dalam Zon Hijau kembali catat kes baharu positif COVID-19

Jangkitan membabitkan warganegara Malaysia

Featured Thu, 12 Mar 2020

Pipi bulat dan tembam macam pau? Jom buat senaman kuruskan muka ini

Tak perlu habiskan duit untuk buat pembedahan plastik

Featured Thu, 18 Nov 2021

Malaysia Dijangka Hadapi Gelombang Baharu COVID-19 Disember Ini

Ya Allah, lindungi keluarga dan negara kami♥

Featured Tue, 7 Aug 2018

Ambil Tahu Jangka Hayat Produk Solekan Anda. Jangan Tahu Guna Saja!

Setiap item solekan berbeza tempoh jangka hayatnya!

| Live TV