Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Eat Travel By: Bibi Ramli November 9, 2018 @ 3:00pm

Jom Enjoy Sambil Beriadah Di Taman Aktiviti Indoor SuperPark KL Musim Cuti Sekolah Ini!

Yahoo! Cuti sekolah hujung tahun dah nak dekat! Inilah masa yang paling sesuai untuk meluangkan masa dengan keluarga!

Jika anda masih belum ada perancangan, di Malaysia kini ada tarikan baru untuk anda berbuat demikian.

Taman aktiviti indoor dari Finland, SuperPark, akan dibawakan ke negara kita dan akan dibuka untuk orang ramai mulai Disember ini! Yay!

Dengan pelbagai tarikan istimewa yang menanti pengunjung, gerenti anda takkan rasa bosan kerana terdapat lebih daripada 20 aktiviti yang menyeronokkan, menyihatkan dan menyegarkan di bawah satu bumbung.

Ini bermakna semua pengunjung, tak kira umur ataupun tahap kecergasan, boleh enjoy, gelak ketawa dan bersuka ria di SuperPark ini.

Bagi anda yang tak tahu, taman yang popular ini mempunyai 18 “cawangan” di seluruh dunia termasuklah di Hong Kong, Singapura dan kini di Malaysia.

Idea untuk membuka taman seperti ini datang daripada pengasasnya, seorang ahli perniagaan daripada Finland, Taneli Sutinen.

Ketika itu dia sedang bermain dengan anaknya yang berumur 4 tahun di sebuah playground. Dia rasa kekok untuk bermain dengan kemudahan permainan yang dibuat khas untuk kanak-kanak.

Jadi dia membuat keputusan untuk mencipta sebuah “taman permainan” yang bukan saja kanak-kanak tapi orang dewasa pun boleh enjoy. Bagus, kan, idea ini?

Merangkumi ruang sebesar 40,000 kaki persegi, SuperPark yang terletak di Avenue K, Kuala Lumpur ini terbahagi kepada 3 kawasan bertema yang menawarkan 20 jenis aktiviti untuk anda cuba.

1. Adventure Area

  • iWall (permainan parkour interaktif)
  • Flying Fox
  • Tube Slide
  • Kid’s Gym
  • Kid’s Adventure City
  • Pedal Car Track  

2. Game Arena

  • Baseball
  • Street Basketball
  • RoboKeeper

3. Freestyle Hall

  • SuperClimb
  • Ninja Track (macam dalam rancangan Ninja Warrior!)
  • Skate and Scoot World
  • Trampoline Platform
  • Augmented Climbing Wall

Satu lagi tarikan menarik adalah gelanggang luncur ais yang berkeluasan 2,500 kaki persegi dan eksklusif untuk SuperPark di Malaysia.

Ia juga mesra alam kerana ia diperbuat 100% daripada ais sintetik tiruan yang dikitar semula dan bebas toksik.

Sama saja macam ice skating rink biasa tapi kalau anda terjatuh, anda takkan tergelincir apabila anda berjalan di atasnya kerana tiada air di atas ais sintetik. Wah, canggihnya!

Walaupun aktiviti-aktiviti di atas berbunyi ngeri, anda akan dikelilingi oleh staf yang berpengalaman, malah ramai daripada mereka adalah coach yang bertauliah.

Bukan itu saja! Premis SuperPark betul-betul dilindungi daripada hujan, gangguan ulat dan serangga serta pencemaran. Tak kiralah hujan atau panas, tiada apa yang boleh halang anda daripada berseronok!

Lokasi: Avenue K, Kuala Lumpur

Waktu operasi: 9 pagi – 9 malam 

Harga tiket: RM30 – RM70 (rujuk kepada jadual di bawah)

Nota: Harga tiket ini termasuk penggunaan peralatan yang diperlukan untuk aktiviti-aktiviti di taman ini (seperti helmet, skateboard, scooter, kayu baseball dan bola). Tapi anda akan perlu bayar harga asing untuk stokin.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web rasminya di www.superpark.com.my. Sambil itu, jom mula buat perancangan untuk cuti sekolah ini!

Sumber: World Of Buzz

Kredit Foto: SuperPark

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Mon, 26 Nov 2018

Pilih Sendiri Dua Perisa Kegemaran Anda Untuk Hasilkan Cookie Swirl Ini

Perisa mana yang anda akan gabungkan untuk hasilkan biskut ini?

Eat Travel Fri, 23 Nov 2018

Bekas Jurusolek Korea Ini Hasilkan Roti Dengan Ilustrasi Yang Sungguh Kreatif

Comel sangat rasa macam tak sampai hati nak makan!

Featured Wed, 29 Apr 2020
Featured Mon, 12 Apr 2021

Benzoloo, Jonathan Tse Kini Semakin “Bebas”..

Kredibiliti muzikal dalam diri dua penyanyi, Benzooloo dan Jonathan Tse tidak perlu disangkal semakin terbukti berada dalam kelas tersendiri. Kini mereka tampil bergabung menerusi lagu terbaru berjudul Bebas. Bebas adalah lagu kedua kerjasama mereka selepas […]

Featured Fri, 20 Mar 2020

Ubat selesema yang dibangunkan Jepun berkesan merawat koronavirus

Kajian klinikal di China tunjuk kesan positif

Featured Sun, 10 Jun 2018
Featured Fri, 20 Jul 2018

Elak Poket Robek Di Pasaraya, Ini Helah Pintar Yang Perlu Anda Tahu

Baru nak terapikan diri dengan shopping, tapi dah stres sebab duit dah habis.

Featured Thu, 19 Mar 2020

Tudung labuh kekal popular dalam kalangan wanita hari ini

JimmyScarves hasil rekaan lebih kontemporari

| Live TV