Featured By: Fadzlena Jafar February 28, 2020 @ 2:55pm

Kaca mata hitam bingkai besar serlah gaya wanita kontemporari

Sebelum ini, kaca mata hitam bersaiz kecil dan sederhana sering menjadi pilihan, namun sejak kebelakangan ini kaca mata hitam bersaiz besar ilham retro kembali popular.

Jika anda penggemar fesyen yang sentiasa mengikuti gaya terkini, lupakan saja kaca mata hitam lama yang comel itu. Tetapi jangan dibuang, mungkin satu hari nanti kembali popular!

Jenama denim popular, Levi’s juga tidak ketinggalan apabila turut memperkenalkan rekaan kaca mata hitam saiz besar yang didatangkan dalam pelbagai bentuk.

David bergambar bersama-sama peragawati dan peragawan yang menggayakan Koleksi Kaca Mata Levi’s Musim Bunga 2020. Gambar NSTP/Jim.

Pengarah Kanan Safilo Asia Pacific, David Pearson, berkata koleksi khusus untuk Musim Bunga 2020 itu dihasilkan dengan mengambil kira cita rasa generasi muda yang menggemari gaya sederhana, tetapi moden.

“Levi’s lebih terkenal dengan denim, namun bersesuaian dengan peredaran masa jenama ini turut menghasilkan segmen kaca mata menerusi kerjasama dengan Kumpulan Safilo Asia Pacific

“Bagi Koleksi Kaca Mata Levi’s Musim Bunga 2020, rekaan tetap disesuaikan dengan konsep Levi’s yang terkenal dengan rekaan ranggi dan moden, namun diberi sentuhan futuristik dan progresif,” katanya ketika mencarkan Koleksi Kaca Mata Levi’s Musim Bunga 2020 di pusat beli-belah Pavilion Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Bingkai heksagonal dengan lensa jingga keemasan daripada Koleksi Kaca Mata Levi’s Musim Bunga 2020 sesuai untuk wanita kontemporari. Gambar NSTP/Jim

Koleksi baharu itu merangkumi 16 kaca mata hitam dan 19 bingkai optikal. Tidak kira bentuk bingkai bulat, berpetak, heksagonal mahupun oval semuanya boleh didapati dalam saiz besar.

Bagi menepati konsep jenama itu, lensa didatangkan dalam warna yang sinonim dengan denim Levi’s seperti rona biru, kuning atau jingga keemasan, coklat, kelabu dan tentunya hitam klasik.

 

Kaca mata hitam klasik dengan rekaan retro daripada Koleksi Kaca Mata Levi’s Musim Bunga 2020 ini antara yang popular. Gambar NSTP/Jim

Koleksi Kaca Mata Musim Bunga 2020 Levi’s dibahagikan pada dua gaya, iaitu Koleksi Bermusim (Seasonal Collection) khusus untuk generasi Z dan Koleksi Ikon Sepanjang Zaman (The Timeless Icon Collection).

Koleksi Bermusim menampilkan model The Edgy Shield, LV 1001/S, bingkai besi, kaca mata uniseks bingkai geometri LV 1004/S, kaca mata berpetak LV 1007/S, kaca mata bingkai geometri LV 1009 dan bingkai maskulin LV 1006.

Koleksi Bermusim (Seasonal Collection) khusus untuk generasi Z dan Koleksi Ikon Sepanjang Zaman (The Timeless Icon Collection). Gambar NSTP/Jim

Bagi yang inginkan gaya sepanjang zaman, terdapat lima rekaan iaitu kaca mata berilhamkan gaya kupu-kupu LV 5006/S, kaca mata karavan yang maskulin LV 5001/S, bingkai optikal plastik, kaca mata runcing LV 10003/S, kaca mata penerbangan LV 1000 dan bingkai biasa yang digemari ramai LV 5002 serta LV 50003.

Mungkin harganya sedikit mahal, namun bak kata orang alah membeli, menang memakai! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

familuv Sat, 16 Jun 2018

9 Teknik Urutan Yang Perlu Dipraktikkan Untuk Bayi Anda

Bayi anda akan tidur lena selepas diurut guna 9 teknik urutan ini.

Featured Sun, 28 Oct 2018
Featured Tue, 27 Nov 2018
Featured Mon, 19 Nov 2018

Minum Susu Mentah Selamat Atau Tidak?

Susu mentah mengandungi bakteria yang berbahaya!

Featured Thu, 21 Oct 2021

Pernah Dibuli, Pandelela Rinong Dedah Bekas Jurulatih Sering Buat Lawak Lucah

Isu gangguan seksual dan rogol kembali viral setelah menjadi topik hangat dalam kalangan netizen yang melibatkan golongan artis ketika ini. Tidak ketinggalan juga apabila ratu terjun negara, Datuk Pandelela Rinong mendedahkan bahawa dia pernah dibuli […]

Featured Tue, 15 Jun 2021

Longgar PKP Jika Kes Bawah 4,000 – Perdana Menteri

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mengumumkan Pelan Pemulihan Negara yang menggariskan empat fasa peralihan dengan tiga indikator utama. Pendekatan secara berperingkat ini bermula dengan Fasa Pertama iaitu pelaksanaan PKP Menyeluruh yang sedang […]

Eat Travel Mon, 8 Apr 2019
Eat Travel Fri, 14 Dec 2018

Resipi Puding Raja Warisan Asli Negeri Pahang Yang Wajib Anda Cuba

Puding raja dikatakan amat digemari oleh golongan istana dan sering dijadikan hidangan istimewa untuk santapan diraja.

| Live TV