Featured By: Fadzlena Jafar February 28, 2020 @ 2:55pm

Kaca mata hitam bingkai besar serlah gaya wanita kontemporari

Sebelum ini, kaca mata hitam bersaiz kecil dan sederhana sering menjadi pilihan, namun sejak kebelakangan ini kaca mata hitam bersaiz besar ilham retro kembali popular.

Jika anda penggemar fesyen yang sentiasa mengikuti gaya terkini, lupakan saja kaca mata hitam lama yang comel itu. Tetapi jangan dibuang, mungkin satu hari nanti kembali popular!

Jenama denim popular, Levi’s juga tidak ketinggalan apabila turut memperkenalkan rekaan kaca mata hitam saiz besar yang didatangkan dalam pelbagai bentuk.

David bergambar bersama-sama peragawati dan peragawan yang menggayakan Koleksi Kaca Mata Levi’s Musim Bunga 2020. Gambar NSTP/Jim.

Pengarah Kanan Safilo Asia Pacific, David Pearson, berkata koleksi khusus untuk Musim Bunga 2020 itu dihasilkan dengan mengambil kira cita rasa generasi muda yang menggemari gaya sederhana, tetapi moden.

“Levi’s lebih terkenal dengan denim, namun bersesuaian dengan peredaran masa jenama ini turut menghasilkan segmen kaca mata menerusi kerjasama dengan Kumpulan Safilo Asia Pacific

“Bagi Koleksi Kaca Mata Levi’s Musim Bunga 2020, rekaan tetap disesuaikan dengan konsep Levi’s yang terkenal dengan rekaan ranggi dan moden, namun diberi sentuhan futuristik dan progresif,” katanya ketika mencarkan Koleksi Kaca Mata Levi’s Musim Bunga 2020 di pusat beli-belah Pavilion Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Bingkai heksagonal dengan lensa jingga keemasan daripada Koleksi Kaca Mata Levi’s Musim Bunga 2020 sesuai untuk wanita kontemporari. Gambar NSTP/Jim

Koleksi baharu itu merangkumi 16 kaca mata hitam dan 19 bingkai optikal. Tidak kira bentuk bingkai bulat, berpetak, heksagonal mahupun oval semuanya boleh didapati dalam saiz besar.

Bagi menepati konsep jenama itu, lensa didatangkan dalam warna yang sinonim dengan denim Levi’s seperti rona biru, kuning atau jingga keemasan, coklat, kelabu dan tentunya hitam klasik.

 

Kaca mata hitam klasik dengan rekaan retro daripada Koleksi Kaca Mata Levi’s Musim Bunga 2020 ini antara yang popular. Gambar NSTP/Jim

Koleksi Kaca Mata Musim Bunga 2020 Levi’s dibahagikan pada dua gaya, iaitu Koleksi Bermusim (Seasonal Collection) khusus untuk generasi Z dan Koleksi Ikon Sepanjang Zaman (The Timeless Icon Collection).

Koleksi Bermusim menampilkan model The Edgy Shield, LV 1001/S, bingkai besi, kaca mata uniseks bingkai geometri LV 1004/S, kaca mata berpetak LV 1007/S, kaca mata bingkai geometri LV 1009 dan bingkai maskulin LV 1006.

Koleksi Bermusim (Seasonal Collection) khusus untuk generasi Z dan Koleksi Ikon Sepanjang Zaman (The Timeless Icon Collection). Gambar NSTP/Jim

Bagi yang inginkan gaya sepanjang zaman, terdapat lima rekaan iaitu kaca mata berilhamkan gaya kupu-kupu LV 5006/S, kaca mata karavan yang maskulin LV 5001/S, bingkai optikal plastik, kaca mata runcing LV 10003/S, kaca mata penerbangan LV 1000 dan bingkai biasa yang digemari ramai LV 5002 serta LV 50003.

Mungkin harganya sedikit mahal, namun bak kata orang alah membeli, menang memakai! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Acara Fri, 4 Oct 2019

Gaun indah persalinan istimewa raja sehari

Semuanya cantik, pasti pemakainya tambah anggun!

Oh Lawa Tue, 30 Jan 2018

7 Cara Jaga Beg Tangan Dengan Betul

Aneka jenama beg tangan label tempatan sehingga antarabangsa, berharga puluhan ringgit sehingga puluhan ribu, wanita tidak dapat lari dari obsesi kepada aksesori terpenting ini.

Featured Wed, 26 May 2021

Netizen Dakwa Eina Azman & Suami Potong Barisan Vaksin

Tular di laman sosial apabila pelakon Datin Paduka Eina Azman memuat naik beberapa gambar dan status yang mengesahkan dia dan suami, Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Abdullah telah menerima vaksin di Hospital Bainun, Perak semalam. Pasangan […]

familuv Fri, 10 Apr 2020

Manipulasi warna makanan untuk anak yang tidak gemar makan

Helah berbeza tarik kehendak anak makan

Featured Sat, 18 Aug 2018

Fatehah Mustapa Inspirasi Wanita Dalam Dunia Sukan Berbasikal

Semangat dan jati diri yang tinggi menjadikan Fatehah seorang pelumba basikal yang sangat dikagumi.

Featured Tue, 12 Mar 2019
Featured Wed, 29 Jan 2020
Featured Mon, 12 Apr 2021

Benzoloo, Jonathan Tse Kini Semakin “Bebas”..

Kredibiliti muzikal dalam diri dua penyanyi, Benzooloo dan Jonathan Tse tidak perlu disangkal semakin terbukti berada dalam kelas tersendiri. Kini mereka tampil bergabung menerusi lagu terbaru berjudul Bebas. Bebas adalah lagu kedua kerjasama mereka selepas […]

Featured Tue, 20 Mar 2018

Makan Ikan Ini Ketika Hamil Bagus Untuk Dapat Anak Genius – Kata Pakar

Rupa-rupanya, ada cara untuk meningkatkan kepintaran bayi anda melalui makanan yang anda makan ketika hamil.

| Live TV