Eat Travel By: Ad Ops August 3, 2018 @ 12:30pm

Kafe Ini Hidangkan Dessert Yang Cantik-Cantik, Memang Perfect Untuk Instagram Anda

Wahai peminat-peminat makanan dessert, khususnya mereka yang suka memuat naik foto dessert mereka di Instagram!

Anda dah check out Shugatori Dessert Café ke belum?

Kafe di Damansara Utama ini bukanlah sesuatu perniagaan yang baru dibuka (sejak 2016, dah ada) tapi hidangannya yang lazat juga cantik memang layak untuk diberi perhatian.

Jadi jom, ajak geng dessert anda semua dan pergi ke kafe ini kerana ia baru saja melancarkan menu terbaru mereka yang menampilkan St. Mermaid Shibuya Toast!

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

Cantik dan sweet, kan?

Hidangan berwarna pelangi pastel ini dihiasi dengan meringue dalam bentuk ekor ikan duyung dan kulit siput serta datang dengan ais krim vanila dan madu. Wah, macam datang dari alam fantasi!

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

Selain roti toast, anda juga boleh nikmati dessert ini dalam bentuk waffle tebal.

Jika anda rasa dessert ini nampak macam terlalu manis, jangan risau! Kemanisannya tak berlebihan. Ia bukan saja perfect untuk dimakan malah cantik untuk dipandang.

Dengan menu yang penuh dengan dessert, Shugatori juga popular kerana pancake signaturenya iaitu Midori.

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

Lempeng ini datang dengan satu scoop ais krim matcha dan dilapiskan dengan krim matcha dan kacang merah. Lepas itu, sos matcha pula dituangkan ke atasnya. Fuuh! Peminat matcha mesti syok!

Jom tengok apa lagi dessert yang mereka tawarkan. Cantik-cantik belaka!

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

Lengkapkan hidangan dessert anda dengan minuman yang menyegarkan, seperti ice latte or hojicha latte.

Jadi jika anda teringin nak makan dessert, jom ke sini! Dan jangan lupa, tangkap gambar banyak-banyak, letakkan di Instagram anda dan buat orang lain jealous!

Alamat: 95, Jalan SS 21/1a, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya

Waktu operasi: 2pm – 11.30pm (Selasa – Khamis), 2pm – 12am (Jumaat), 12pm – 12am (Sabtu), 12pm – 11.30pm (Ahad). Tutup pada hari Isnin.

Sumber: Have Halal Will Travel

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 7 May 2020
Eat Travel Wed, 14 Mar 2018

Roti Canai ‘Terbang’, Antara Menu Wajib Bila Holiday Ke Melaka!

Negeri Melaka merupakan antara negeri yang kaya dengan sejarahnya tersendiri.

Featured Sat, 26 Feb 2022
Featured Wed, 7 Sep 2022

Dikatakan Trauma Akibat Dicabul Bapa, Sumber Dakwa Puteri Balqis & Ibu Hidap PTSD Selepas Jumpa Pakar Psikiatri

Semoga yang baik baik saja untuk Puteri Balqis dan ibu 🥲 Muda lagi dah terpaksa lalui kisah gelap yang sangat perit dalam hidupnya 🥺

Featured Sun, 27 Jun 2021

Bantuan Lebih Komprehensif Kepada B40, M40 Dan T20 – Perdana Menteri

Kerajaan dijangka mengumumkan bantuan yang lebih komprehensif bagi membantu golongan yang terkesan sepanjangan Fasa 1 Pelan Pemulihan Negara pada Isnin atau Selasa ini. Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata bantuan menyeluruh itu dijangka akan

Featured Fri, 26 Apr 2019

Jangan peningkan kepala tukang jahit, ini tip berguna untuk beli kain pasang

Anda pun tidak bingung dan rungsing jika baju tidak siap

| Live TV