Eat Travel By: Bibi Ramli August 3, 2018 @ 12:30pm

Kafe Ini Hidangkan Dessert Yang Cantik-Cantik, Memang Perfect Untuk Instagram Anda

Wahai peminat-peminat makanan dessert, khususnya mereka yang suka memuat naik foto dessert mereka di Instagram!

Anda dah check out Shugatori Dessert Café ke belum?

Kafe di Damansara Utama ini bukanlah sesuatu perniagaan yang baru dibuka (sejak 2016, dah ada) tapi hidangannya yang lazat juga cantik memang layak untuk diberi perhatian.

Jadi jom, ajak geng dessert anda semua dan pergi ke kafe ini kerana ia baru saja melancarkan menu terbaru mereka yang menampilkan St. Mermaid Shibuya Toast!

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

Cantik dan sweet, kan?

Hidangan berwarna pelangi pastel ini dihiasi dengan meringue dalam bentuk ekor ikan duyung dan kulit siput serta datang dengan ais krim vanila dan madu. Wah, macam datang dari alam fantasi!

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

Selain roti toast, anda juga boleh nikmati dessert ini dalam bentuk waffle tebal.

Jika anda rasa dessert ini nampak macam terlalu manis, jangan risau! Kemanisannya tak berlebihan. Ia bukan saja perfect untuk dimakan malah cantik untuk dipandang.

Dengan menu yang penuh dengan dessert, Shugatori juga popular kerana pancake signaturenya iaitu Midori.

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

Lempeng ini datang dengan satu scoop ais krim matcha dan dilapiskan dengan krim matcha dan kacang merah. Lepas itu, sos matcha pula dituangkan ke atasnya. Fuuh! Peminat matcha mesti syok!

Jom tengok apa lagi dessert yang mereka tawarkan. Cantik-cantik belaka!

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

Lengkapkan hidangan dessert anda dengan minuman yang menyegarkan, seperti ice latte or hojicha latte.

Jadi jika anda teringin nak makan dessert, jom ke sini! Dan jangan lupa, tangkap gambar banyak-banyak, letakkan di Instagram anda dan buat orang lain jealous!

Alamat: 95, Jalan SS 21/1a, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya

Waktu operasi: 2pm – 11.30pm (Selasa – Khamis), 2pm – 12am (Jumaat), 12pm – 12am (Sabtu), 12pm – 11.30pm (Ahad). Tutup pada hari Isnin.

Sumber: Have Halal Will Travel

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Wed, 18 Jul 2018

Pasrah Beratur Panjang Gara-Gara Roti Canai Tsunami Pak Ali

Roti Tsunami yang tular adalah roti banjir yang ditambah dengan 2 biji telur separuh masak.

Featured Sun, 3 May 2020
Featured Wed, 3 Jun 2020

Betty Rahmad kesal tidak beri vaksin Influenza kepada bayinya

Bayinya berumur 11 bulan dimasukkan ke hospital

Eat Travel Fri, 27 Apr 2018

8 Kek Ini Nampak Realistik Sangat, Tak Tahulah Nak Makan Atau Simpan Buat Kenangan

Kena belajar buat kek berapa tahun untuk jadi semahir mereka ini?

Featured Sun, 12 Apr 2020
Featured Wed, 20 Feb 2019
Eat Travel Fri, 31 Aug 2018

Teringin Nak Buat Croissant Berinti Coklat Sendiri? Ikuti Resipi Ini

Selama ini beli di kedai saja, kan? Kalau buat sendiri, orang lain pasti kagum.

Eat Travel Thu, 10 Jan 2019

Resipi tart telur ala Hong Kong

Makan satu saja memang takkan cukup!

Featured Thu, 20 Feb 2020

Bahaya serangan jantung, ketahui tanda-tanda sakit jantung sebelum terlambat

Ambil tahu kerana ia boleh menyebabkan kematian!

Featured Thu, 22 Mar 2018

Jangan Ambil Mudah Batuk Berpanjangan, Mungkin Virus Tibi Sedang Menyerang!

Pernahkan anda mengalami batuk yang berpanjangan? Keadaan ini mesti mengganggu kehidupan seharian anda kan?

| Live TV