Eat Travel By: Bibi Ramli August 3, 2018 @ 12:30pm

Kafe Ini Hidangkan Dessert Yang Cantik-Cantik, Memang Perfect Untuk Instagram Anda

Wahai peminat-peminat makanan dessert, khususnya mereka yang suka memuat naik foto dessert mereka di Instagram!

Anda dah check out Shugatori Dessert Café ke belum?

Kafe di Damansara Utama ini bukanlah sesuatu perniagaan yang baru dibuka (sejak 2016, dah ada) tapi hidangannya yang lazat juga cantik memang layak untuk diberi perhatian.

Jadi jom, ajak geng dessert anda semua dan pergi ke kafe ini kerana ia baru saja melancarkan menu terbaru mereka yang menampilkan St. Mermaid Shibuya Toast!

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

Cantik dan sweet, kan?

Hidangan berwarna pelangi pastel ini dihiasi dengan meringue dalam bentuk ekor ikan duyung dan kulit siput serta datang dengan ais krim vanila dan madu. Wah, macam datang dari alam fantasi!

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

Selain roti toast, anda juga boleh nikmati dessert ini dalam bentuk waffle tebal.

Jika anda rasa dessert ini nampak macam terlalu manis, jangan risau! Kemanisannya tak berlebihan. Ia bukan saja perfect untuk dimakan malah cantik untuk dipandang.

Dengan menu yang penuh dengan dessert, Shugatori juga popular kerana pancake signaturenya iaitu Midori.

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

Lempeng ini datang dengan satu scoop ais krim matcha dan dilapiskan dengan krim matcha dan kacang merah. Lepas itu, sos matcha pula dituangkan ke atasnya. Fuuh! Peminat matcha mesti syok!

Jom tengok apa lagi dessert yang mereka tawarkan. Cantik-cantik belaka!

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

 

A post shared by SHUGATORI (@shugatori) on

Lengkapkan hidangan dessert anda dengan minuman yang menyegarkan, seperti ice latte or hojicha latte.

Jadi jika anda teringin nak makan dessert, jom ke sini! Dan jangan lupa, tangkap gambar banyak-banyak, letakkan di Instagram anda dan buat orang lain jealous!

Alamat: 95, Jalan SS 21/1a, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya

Waktu operasi: 2pm – 11.30pm (Selasa – Khamis), 2pm – 12am (Jumaat), 12pm – 12am (Sabtu), 12pm – 11.30pm (Ahad). Tutup pada hari Isnin.

Sumber: Have Halal Will Travel

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Thu, 21 May 2020
Featured Tue, 11 Jun 2019

Tiada selera makan dan cirit-birit, ketahui tanda jangkitan kuman pada paru-paru

Kematian misteri Orang Asli Kuala Koh menggemparkan negara

familuv Wed, 20 May 2020

Contohi Agong dan Raja Permaisuri yang kerap berpegangan tangan

Kuasa sentuhan mampu meredakan kesakitan

familuv Tue, 12 Mar 2019

Anak berbohong, ibu bapa jangan panik!

Ketahui sebab mengapa anak menipu dan cara atasinya.

Eat Travel Sun, 10 Jun 2018

Puding Tiramisu Kastard Ini Memang Lembut Dan Enak Bila Dimakan!

Nikmati Puding Tiramisu Kastard yang super sedap ini untuk berbuka puasa.

Featured Thu, 31 Jan 2019

Himpunan Busana Perkahwinan Memikat di The Wedding KL

Hatta Dolmat menampilkan kolekis paling menawan! 

Featured Fri, 7 Sep 2018

Ibu Jari Dipotong Gara-Gara Obsesi Mengigit Kuku

Ketagihan Courtney mengigit jari bermula sejak 2014 selepas menjadi mangsa buli di sekolah.

Featured Sat, 30 May 2020

2 negeri dalam Zon Hijau kembali catat kes baharu positif COVID-19

Jangkitan membabitkan warganegara Malaysia

Featured Sun, 20 Oct 2019

Siti Khadijah lebar sayap buka butik gaya hidup

Sedia produk dari hujung rambut ke hujung kaki

| Live TV