Featured By: Fadzlena Jafar September 27, 2019 @ 6:50pm

Kasut sniker ‘nasi lemak’ lambang perpaduan negara

Sajian paling popular Malaysia, nasi lemak menjadi ilham untuk hiasan himpunan kasut sniker tempatan pertama Asics Malaysia menerusi jenama Gel-Kayani 5 OG hasil kerjasama dengan pasar raya Hundred% dan SneakerLAH.

Penggunaan warna yang sinonim dengan nasi lemak menjadikan kasut sniker edisi terhad Asics Malaysia itu lebih berjiwa tempatan, namun tetap menyerlahkan gaya antarabangsa.

Asics Malaysia lancar kasut sniker edisi terhad yang diilhamkan daripada keunikan nasi lemak. Gambar Asics Malaysia

Pengurus Negara Asics Malaysia, Boon Tib Soom Nik, berkata edisi khas kasut sniker GEL-Kayano 5 itu menggambarkan keunikan perpaduan masyarakat di Malaysia yang berlatarbelakangkan pelbagai kaum.

“Kami menggemari rekaan kasut sniker ini kerana ia diilhamkan daripada nasi lemak yang juga makanan kegemaran rakyat Malaysia tanpa mengira latar belakang kaum mahupun agama.

“Menerusi himpunan nasi lemak ini, kami juga ingin berkongsi perpaduan yang dikecapi di negara ini dan ingin menyebarkan kasih sayang ke seluruh pelusuk dunia,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan.

Rekaan edisi terhad kasut sniker nasi lemak Asics itu itu dihasilkan menggunakan warna seperti merah yang menggambarkan sambal, putih (nasi), hijau (timun), kuning (telur) dan sentuhan akhir berwarna coklat yang mewakili kacang goreng serta ikan bilis goreng merubah rekaan popular Gel-Kayano 5 OG yang berasaskan gaya retro.

Penggunaan warna seperti merah, kuning, putih dan hijau menggamabrkan setiap bahan dalam nasi lemak. Gambar Asics Malaysia

idatangkan dalam satu rekaan sahaja, namun motif yang melambangkan nasi lemak itu menggunakan kesemua warna yang sinonim dengan sajian kegemaran rakyat Malaysia itu.

Edisi terhad itu hanya boleh didapati dalam 500 pasang sahaja pada harga RM599 di pameran kasut sniker terbesar di Malaysia, SneakerLAH 2019.

SneakerLAH akan berlangsung di Pusat Konvensyen Mid Valley Kuala Lumpur pada 5 hingga 6 Oktober 2019.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Wed, 30 Jan 2019
Oh Lawa Mon, 14 Jan 2019

Teknik penjagaan lubang tindik telinga

Anda perlu ikuti agar luka anda pulih dengan cepat.

Oh Lawa Tue, 3 Apr 2018

12 Protokol Fesyen Kerabat Diraja Britain Anda Takkan Sangka. Nombor 8 Paling Mengejutkan!

Memang bertuah kalau dapat jadi salah seorang dari keluarga diraja Britain. Tapi yang lecehnya, banyak betul peraturan formal yang anda kena ikut.

Featured Tue, 16 Mar 2021
Featured Sun, 12 Apr 2020
Featured Mon, 11 Feb 2019

Anda suka melengahkan kerja? Inilah akibatnya terhadap badan dan minda anda

Sikap ini boleh memberi kesan negatif dalam jangka masa panjang.

Oh Lawa Sun, 1 Jul 2018

Penyanyi Kacak Harry Styles Dipilih Sebagai Wajah Kempen Gucci Pra-Luruh 2018

Nampaknya dia memang peminat setia jenama high end ini.

Eat Travel Tue, 24 Sep 2019

Panduan mudah jika ingin melancong ke luar negara

Persedian sebelum melancong yang wajib anda tahu!

| Live TV