Featured By: Nani Ramlee December 13, 2019 @ 4:49pm

Koleksi setem dan figura karakter iringi kejayaan RM20 juta filem Ejen Ali!

Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios, Datuk Ahmad Izham Omar, (dua dari kiri) bersama Ketua Pegawai Penjenamaan WAU Animation, Fuad Md Din dan Naib Presiden Kanan Pemasaran Pos Malaysia, Schrene Goh, pada majlis pelancaran Ejen Ali Misi Optimum di Sunway Pyramid, Kuala Lumpur. Foto: NSTP/AZHAR RAMLI

Ejen Ali The Movie mencetuskan fenomena apabila meraih kejayaan luar biasa menerusi kutipan sebanyak RM20 juta dalam masa dua minggu. Filem terbitan Primeworks Studios dan WAU Animation itu mula ditayangkan di pawagam sejak 28 November lalu.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios, Datuk Ahmad Izham Omar, Ejen Ali The Movie adalah satu penanda aras kejayaan baharu kepada Primeworks Studio apabila muncul sebagai filem yang paling berjaya dalam sejarah Primeworks Studios selama 25 tahun bergiat dalam industri filem. 

ejen ali the movie

“Kami bangga dapat menutup tirai tahun 2019 dengan pencapaian yang hebat apabila berjaya bersaing dengan gergasi industri animasi lain di Malaysia. Kami sangat terharu dengan sambutan orang ramai terhadap filem ini.

“Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada semua Ejen yang telah bekerja keras sehingga berjaya menakluki dunia animasi. Tanpa anda semua, kami tidak akan mampu mencapainya,” ujar Datuk Ahmad Izham Omar sewaktu ditemui pada majlis pelancaran Ejen Ali Misi: Optimum di Sunway Pyramid baru-baru ini. 

Turut diadakan pada acara tersebut ialah pelancaran koleksi setem serta patung karakter mainan filem Ejen Ali The Movie.

Yang turut hadir, Ketua Pegawai Penjenamaan, WAU Animation, Fuad Md Din dan Naib Presiden Kanan Pemasaran Pos Malaysia, Schrene Goh. 

Sementara itu, Fuad berkata, pihaknya tidak menyangka filem animasi Ejen Ali mendapat sambutan luar dugaan daripada seluruh rakyat Malaysia terutama ibu bapa yang membawa anak-anak ke pawagam untuk menyaksikan filem animasi yang sesuai dengan kanak-kanak itu.

“Terima kasih buat semua yang menonton Ejen Ali The Movie dan kami sangat terharu dengan sambutan luar biasa ini. Anda telah menyaksikan Ejen Ali di layar perak dan kini, anda boleh merasai sendiri pengalaman berada di dunia perisikan Ejen Ali menerusi Ejen Ali Misi: Optimum.

Selain itu, kami juga sangat teruja untuk berkongsi kolaborasi kami dengan POS Malaysia menerusi koleksi terhad setem edisi khas Ejen Ali,” katanya.

Majlis Pelancaran Ejen Ali Misi: Optimum di Sunway Pyramid, Kuala Lumpur. Foto: NSTP/AZHAR RAMLI

Kerjasama di antara POS Malaysia dan Ejen Ali The Movie menampilkan set setem edisi terhad yang memaparkan 10 karakter utama dari filem Ejen Ali. Setiap koleksi dijual dengan set fail lengkap, 10 unit setem, poskad dan sampul surat ini dijual pada harga RM35 setiap set.

“Tidak dinafikan teknologi sekarang membuatkan generasi baru mungkin kurang didedahkan atau semakin lupa dengan penggunaan setem dan penulisan surat. Justeru, ini adalah satu kolaborasi yang bagus untuk memberi pengalaman, mendidik serta memberi pendedahan kepada generasi muda mengenai warisan komunikasi kita,” ujar Schrene.

Set setem adalah terhad di mana hanya 2000 set sahaja dijual di Ejen Ali Misi: Optimum untuk tempoh yang terhad sebelum ianya mula dijual secara rasmi pada 26 Disember 2019 di 13 pejabat pos terpilih di seluruh negara. Set setem edisi khas ini juga boleh dibeli secara dalam talian di www.eziemall.com.

Jangan lepaskan peluang untuk merasai sendiri pengalaman berada di dalam dunia perisikan dengan menyertai Ejen Ali Misi: Optimum di Orange Atrium Concourse, Sunway Pyramid. Misi ini dikuasakan oleh Tenaga Nasional Berhad dan berlangsung sehingga 15 Disember 2019. Antara aktiviti-aktiviti menarik yang diadakan ialah persembahan tarian ‘viral’ Mamak Maju, sesi beramah mesra dengan maskot Ejen Ali dan Ejen Alicia, bengkel IRIS DIY dan pertandingan mewarna.

Selain itu, peminat Ejen Ali juga boleh mendapatkan barangan jenama Ejen Ali untuk musim persekolahan tahun hadapan seperti beg, buku aktiviti, dan kelengkapan persekolahan lain. Apa tunggu lagi, bertindak segera!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 25 Jan 2018

10 Makanan Kekal Awet Muda

Kekal awet muda menjadi idaman ramai wanita. Hati mana yang tidak berbunga-bunga apabila dipuji kelihatan lebih muda daripada usia sebenar. Ketika ini banyak makanan atau suplemen tambahan yang boleh didapati di pasaran untuk kekal awet muda. Bagaimanapun, ada cara semulajadi yang lebih menjimatkan.

Acara Wed, 20 Nov 2019
Featured Tue, 28 Jan 2020
Featured Mon, 19 Nov 2018

Minum Susu Mentah Selamat Atau Tidak?

Susu mentah mengandungi bakteria yang berbahaya!

Featured Tue, 17 Mar 2020

Cetak atas cetak, anda berani memperagakannya?

Benarkah rekaan ini untuk orang cantik saja?

Featured Wed, 19 Dec 2018
Gaya Hidup Wed, 21 Feb 2018

Kekal Lincah Di Ranjang Pada Usia 50-an? Ini 5 Tips Elak Cepat Menopause!

Sebut saja topik menopause, pasti terbayang golongan wanita berusia dan masalah putus haid yang dialami mereka.  Tapi tahukah anda bahawa menopause bukan sekadar berpusar soal kitaran haid terhenti?

| Live TV