Featured By: tex_admin March 16, 2018 @ 10:27am

Lexis Hibiscus Port Dickson, Hotel Mewah Yang Wajib Anda Kunjungi!

Bagi anda yang sedang merancang untuk bercuti bersama keluarga tetapi tidak tahu hendak pergi mana, Lexis Hibiscus Port Dickson antara salah satu destinasi yang boleh anda kunjungi! Hotel ini merupakan salah satu hotel yang bertaraf lima bintang dan  pastinya menjanjikan 1,001 pengalaman percutian yang indah bersama insan tersayang.

Terletak kira-kira 120 kilometer dari Kuala Lumpur, Lexis Hibiscus merupakan pusat peranginan terapung yang menjadi mercu baharu kepada pelancong dengan konsep reka bentuk bunga raya. Menarik kan?

Foto : Agoda

Di Port Dickson, hotel ini antara satu-satunya hotel yang menyediakan kolam renang dan kemudahan sauna dalam setiap bilik. Hotel ini menyediakan 639 villa yang dilengkapi kolam renang yang terdiri daripada 117 bilik menara dan 522 bilik villa atas air. Best kan?

Selain itu, hotel ini yang menelan belanja hampir Rm400 juta telah mencipta rekod baharu di negara ini dengan menjadi hotel pertama yang dilengkapi kolam renang bagi setiap bilik dan bilik mandi wap untuk bersantai serta melakukan aktiviti bagi tujuan beristirehat. 

Bukan itu je tau, hotel ini juga telah mencatat sejarah yang membanggakan bagi industri pelancongan Malaysia apabila dinobatkan Guiness World Records bagi dua kategori. Rekod pertama adalah bagi kategori Resort Kolam Renang Terbanyak (643) Di Dunia dan Resort Dengan Villa Di Atas Air Terbanyak (522) di Dunia. Hebat!

Foto : Agoda

Jom kita tengok kecantikan dan kemewahan Lexis Hibiscus Port Dickson ini, cuci-cuci mata sikit!

Foto : Agoda

Foto : Agoda

Foto : Agoda

Foto : Agoda

Foto : Agoda

Foto : Agoda

Foto : Agoda

Foto : Agoda

Foto : Agoda

Foto : Agoda

Terpukau tak? Di sini juga bukan sahaja dapat menikmati kolam renang di dalam bilik tetapi boleh melakukan pelbagai aktiviti outdoor yang pasti happening! Antaranya seperti berbasikal, memanah dan watersport. 

Untuk pengetahuan anda juga, Lexis Hibiscus Port Dickson menyediakan beberapa jenis bilik daripada harga yang paling rendah sehinggalah paling tinggi. Tetapi harga bilik bagi yang paling rendah boleh tahan juga tau harganya, yang pasti berbaloi dengan kemewahan hotel ini! Jom tengok senarai harga mengikut kategori bilik:

1. Executive Pool Villa (RM700 – RM950)

2. Premium Pool Villa (RM800 – RM1,000)

3. Panorama Pool Villa (RM1,100 – RM1,300)

4. Sky Pool Villa (RM950 – RM1,000)

5. Imperial Suites (RM3,500 – ke atas)

6. Presindential Suites (RM5,000 – ke atas)

Jadi, apa lagi jom nikmati keseronokkan percutian mewah di hotel ini! 

Sumber:mStar, Orangnogori

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Mon, 3 Dec 2018
Featured Fri, 7 May 2021

Alif Satar Akui Teruja Sertai ICSYV4

Rancangan realiti kegemaran ramai I Can See Your Voice Malaysia musim ke-4 bakal membuka tirai dengan edisi raya pada musim ini. Untuk musim ini, kehadiran penyanyi, pelakon dan pengacara Alif Satar nampaknya  memeriahkan lagi kehangatan program

Featured Mon, 5 Sep 2022

Terpaling Juara: “Kau Siapa Nak Sound-Sound Aku?” – Ifa Raziah Bidas Komen Guru Vokal

Wooo!! Panas bethol komen balas Ifa Raziah! Guru vokal tak guru vokal! 🔥🔥

Events Fri, 10 Jun 2022
Featured Fri, 21 Jan 2022
Eat Travel Thu, 15 Nov 2018

Ixora Hotel Penang, Hotel Pertama Menyediakan Perkhidmatan Telefon Pintar Untuk Tetamu

Setiap bilik penginapan dilengkapi dengan perkhidmatan WiFi percuma, peti simpanan deposit, televisyen satelit dengan skrin rata serta peti ais mini yang pastinya menjanjikan kepuasan buat pengunjung.

Featured Sat, 22 Oct 2022

Dikecam Tak Ikut Cara Berpantang, Netizen Pertahankan Dr Amalina Bakri – “Dia Doktor! Dia Lebih Tahu Kesihatan…”

Pakar bedah terkenal, Dr. Amalina Che Bakri menerima kecaman segelintir netizen yang mengkritik tindakannya membawa anak, Arabella Mia bersiar-siar. Menerusi perkongsian di Instagram, Amalina berkongsi beberapa foto dia dan suami membawa anaknya berjalan-jalan di London

Featured Wed, 20 Jul 2022

| Live TV