Acara By: Fadzlena Jafar July 15, 2019 @ 11:44am

Majlis anugerah berprestij, ABPBH 32 buka tirai

Majlis anugerah berprestij di negara ini, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) kembali tahun ini dengan lebih meriah membabitkan pelbagai acara menarik menjelang acara kemuncak pada 22 September depan.

Bertemakan ‘Melangkaui Sempadan’, ABPBH edisi ke-32 itu menampilkan kelainan apabila bukan sahaja memberi pengiktirafan kepada selebriti tempatan, tetapi juga artis luar negara bersesuaian dengan perkembangan semasa.

Pengarang Kumpulan BH, Khaidir A. Majid dan Pengarang Eksekutif, Komersial dan Hal Ehwal Semasa BH, Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman bergambar bersama-sama penaja dan barisan artis pada majlis Prapelancaran Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 32 di Tamu Hotel. – NSTP/EIZAIRI SHAMSUDIN

Pengarang Kumpulan BH merangkap Penaung ABPBH 32, Khaidir A Majid, berkata perubahan itu seiring dengan pembaharuan kandungan akhbar BH yang baru menyambut ulang tahun ke-62 pada 1 Julai lalu.

Beliau berkata, sebagai akhbar yang peka dengan perkembangan semasa, BH komited untuk menambah baik pengisian majlis anugerah tahunan itu yang menjadi penanda aras dalam mengukur populariti selebriti.

“Bersesuaian dengan tema seni sejagat, ABPBH edisi kali ini buat julung kali memasukkan kategori artis antarabangsa iaitu Artis K-pop Popular dan Artis Indonesia Popular dalam senarai kategori utama.

“Langkah ini diambil bagi memantapkan kandungan ABPBH yang bukan sahaja menjadi acara anugerah hiburan yang ditonton peminat tempatan, malah luar negara menerusi penstriman, sejak beberapa tahun lalu,” katanya pada majlis prapelancaran ABPBH 32 di Tamu Hotel & Suites, Kuala Lumpur.

Yang turut hadir ialah Pengarang Eksekutif, Komersial dan Ehwal Semasa BH yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pengelola ABPBH 32, Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman; Pengarang Hiburan BH merangkap Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pengelola ABPBH 32, Shamshul Azree Samshir dan Pengasas Alha Alfa Cosmetics (Alha Alfa), Datuk Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil.

Penaja utama ABPBH 32 Pengasas Alha Alfa Cosmetics, Datuk Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil di Majlis Prapelancaran Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) di Tamu Hotel. – NSTP/EIZAIRI SHAMSUDIN

Selain Alha Alfa yang sekali lagi menjadi penaja utama ABPBH 32, edisi kali turut mendapat sokongan DuitNow selaku penaja bersama. Pada majlis itu DuitNow diwakili Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Payments Network Malaysia Sdn Bhd (PayNet), Peter Schiesser.

Pencalonan ABPBH membabitkan selebriti yang mempunyai produk dihasilkan mulai Januari 2018 hingga Disember 2018.

Pemenang Anugerah Bintang Paling Popular ABPBH 2018, Wany Hasrita ketika berucap sejurus diumum pemenang bagi edisi 31 di Konvensyen Antarabangsa Putrajaya.
– NSTP/SURIANIE MOHD HANIF

Dengan praelancaran ABPBH 32 itu, proses undian ABPBH 32 boleh dilakukan menerusi laman sesawang www.abpbh.com.my bermula 15 Julai ini sehingga 14 Ogos depan.

Lebh menarik, peminat berpeluang menggandakan undian ABPBH 32 menerusi langganan BH Digital dengan membuat pembayaran menggunakan sistem DuitNow.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Sat, 11 Apr 2020
Featured Fri, 26 Oct 2018

Anak Yang Bertubuh Montel Terdedah Risiko Penyakit Kencing Manis

Sering buang air kecil terutama di waktu malam, tanda-tanda anak menghidap kencing manis.

Featured Sat, 16 May 2020
Featured Wed, 31 Oct 2018

12 Benda Yang Sentiasa Perlu Ada Di Rumah Anda Untuk Saat-Saat Kecemasan

Jika anda dah bersedia, anda boleh hadapi segala cabaran dengan mudah.

Featured Tue, 12 Jun 2018

Miliki Aset Jutaan Ringgit, 5 Selebriti Malaysia Ini Paling Kaya!

Ketahui kehebatan 5 selebriti Malaysia ini! Memang kaya!

Featured Fri, 14 Sep 2018

Coretan Indah Fazura Buat Fattah Sempena Ulang Tahun Ke-28 Suaminya. Happy Birthday Fattah!

Fazura mengusik hati netizen dengan beberapa posting romantis di Instagram sempena ulang tahun kelahiran suaminya, Fattah Amin.

Featured Mon, 18 May 2020
Featured Wed, 1 Aug 2018

13 Foto Ini Menunjukkan Sejauh Mana Wanita Sanggup Pergi Untuk Nampak Perfect

Pelik betul produk-produk yang digunakan! Tak tahulah efektif atau tidak.

Featured Fri, 14 Jun 2019

Pernah miliki pengikut Instagram teramai, Selena Gomez kini kurangkan penggunaan media sosial

Bukankah semua artis perlukan platform ini? Kenapa kurangkan pula?

Featured Wed, 2 May 2018

Pilih Warna Blusher Yang Sesuai Tona Kulit Anda, Jangan Nampak Macam Badut Pula!

Anda kena pilih betul-betul, jangan main pakai saja!

| Live TV