Acara By: Shaidah Shafie October 25, 2019 @ 7:48pm

Parti Halloween Day of The Dead di Lost World of Tambun mengujakan!

Parti Halloween sering mengingatkan kita kepada labu yang diukir seakan wajah manusia lengkap dengan mata, hidung dan mulut serta kanak-kanak mengetuk pintu dengan memakai pakaian aneh.

Kebelakangan ini ada pelbagai ragam sambutan parti Halloween dengan pengubahsuaian bersifat kontemporari dan tiada langsung unsur seram, sebaliknya diselitkan dengan elemen ceria serta menyeronokkan seperti satu permainan pula.

Terkini, The Lost World of Tambun (LWOT) mengadakan parti Halloween dengan mengambil tema Day of The Dead yang menampilkan elemen Mexico seperti pakaian berwarna-warni dan topi besar yang sedang belangsung sehingga 31 Oktober ini di taman tema berkenaan.

Kawasan ‘perkuburan’ diwujudkan bagi menimbulkan suasana seram sempena parti Halloween Day of The Dead. Foto: LWOT.

Lebih mengujakan, ia tiada langsung unsur ‘hitam’ tetapi hampir 90 peratus dilatari watak-watak yang tampil dalam persalinan melucukan dan penuh ceria, jadi ia tidak menakutkan!

Tanglung labu turut ditempatkan di beberapa lokasi di LWOT sempena parti Halloween Day of The Dead. Foto: LWOT.

Pengurus Besar LWOT, Nurul Nuzairi, dalam satu siaran untuk media berkata, tahun ini pihak LWOT memilih tema yang berbeza berbanding parti Halloween yang lazim diadakan di Amerika.

“Sebagai taman tema bertaraf antarabangsa, setiap tahun kami cuba mencari kelainan dengan memperkenalkan tema berbeza dan tahun ini kami sepakat memilih tema Day of The Dead.

“Ia merujuk kepada hari kematian yang berlaku dalam kalangan penduduk Mexico dan hari berkenaan dilabelkan sebagai Festival Seni Tengkorak,” katanya dalam siaran berkenaan, baru-baru ini.

Bersanding bersama ‘tengkorak’ antara pengalaman melucukan yang boleh dialami sekiranya anda berkunjung ke LWOT sepanjang parti Halloween yang berlangsung sehingga 31 Oktober ini.

Pihak LWOT juga mewujudkan lokasi khusus untuk dirasai pengunjung yang mahukan ‘cabaran’ bersifat mendebarkan, namun pada masa sama menyeronokkan kerana mereka berpeluang untuk bergambar, berhibur mahupun bersanding dengan ‘tengkorak’ yang memenuhi kawasan perkuburan berwarna-warni.

Petugas LWOT mengenakan pakaian bermotif tengkorak dan bertopi besar bagi disesuaikan dengan tema Day of The Dead.

‘Tengkorak’ yang berkeliaran di lokasi berkenaan tidak akan menyerang pengunjung, sebaliknya mereka sangat peramah dan boleh memberi pos istimewa sekiranya diajak bergambar.

Sehubungan itu, LWOT mengambil tema berkenaan untuk memeriahkan parti Halloween yang diadakan di taman tema itu sebagai sebahagian daripada kegiatan untuk pengunjung yang datang bersama keluarga ketika Day of The Dead berlangsung.

Pelbagai pemainan boleh dicuba bersama keluarga di taman tema ini. Foto: LWOT.

LWOT bukan sekadar taman tema air, ia juga adalah satu  pusat hiburan yang sesuai untuk aktiviti kekeluargaan yang dilengkapi dengan pelbagai tarikan istimewa.

Senario menarik yang ada di LWOT disediakan untuk pengunjung. Foto: Lost World of Tambun.

Antara yang boleh dinikmati sekiranya mengunjungi LWOT ialah Lost World Water Park, Lost World Amusement Park, Lost World Petting Zoo, Lost World Hot Spring & Spa, Lost World Tiger Valley, Lost World Tin Valley dan Lost World Adventure Park.

Apa kata bawa keluarga bermandi-manda atau bercuti di LWOT sambil menikmati pemandangan hijau, meneroka pengalaman yang mengujakan dan mencuba pelbagai menu enak di kafe Dulang Tea yang terdapat di situ.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 3 Jun 2020
Eat Travel Mon, 29 Oct 2018

Seronoknya Berenang Di Dalam Lautan Bunga Matahari. Cantik Sangat Untuk Instagram!

Jim Thompson lokasi ideal bagi mereka yang merancang percutian bajet hujung tahun ini!

Featured Wed, 1 Apr 2020

Manfaatkan fasa ke-2 PKP sebaik mungkin

Set minda agar hargai masa duduk di rumah

Featured Thu, 16 Apr 2020
Eat Travel Tue, 31 Mar 2020

Cara buat roti jala corak segi empat

Resipi mudah Mariana Zainal

Acara Wed, 13 May 2020
Featured Fri, 14 Dec 2018

These 21 Photos Show Princess Beatrice Is The Queen Of Bizarre-Looking Hats

This British royal’s taste is certainly unique.

Featured Mon, 27 May 2019

5 sebab gincu matte terus diminati pada tahun 2019

The Matte Love tonjol bibir lebih mungil

Featured Fri, 1 Mar 2019
Featured Tue, 8 Jan 2019

Patung Barbie BTS bakal dilancarkan, wajah anggota yang mana satukah pilihan anda?

Patung Barbie BTS akan digayakan dengan kostum mini yang dipakai di dalam muzik video Idol.

| Live TV