Acara By: Fadzlena Jafar June 8, 2020 @ 12:20pm

Peluang untuk jual beli emas di Habib berikutan peningkatan harga emas

Kemelesetan ekonomi dunia berikutan penularan wabak COVID-19 turut memberi impak kepada Malaysia. Bukan sahaja ramai yang hilang pekerjaan, tetapi harga barangan juga meningkat.

Antara yang ketara ialah peningkatan harga emas sehingga berada pada tahap tertinggi dalam sejarah apabila mencecah paras RM270 segram.

Pengerusi Eksekutif Kumpulan Habib, Datuk Seri Meer Habib, berkata kelembapan ekonomi itu memberi impak bukan sahaja kepada pembeli, tetapi juga usahawan di seluruh negara.

Bagaimanapun, beliau berkata, masyarakat perlu melihat keadaan itu dari sisi yang berbeza dan mengambil peluang daripada kenaikan harga emas ini sebagai satu waktu yang sesuai untuk menjual beli emas.

“Saban hari, harga emas yang dijangka semakin meningkat untuk tempoh yang agak lama membuatkan setiap pembelian emas kini merupakan satu pelaburan yang bijak kerana harga emas lebih stabil berbanding nilai mata wang dunia.

“Bagi memudahkan pelanggan, Habib menawarkan pembelian semula dengan harga yang berpatutan buat pelanggan kami yang ingin menukar barangan kemas lama kepada yang baharu,” katanya dalam satu kenyataan, baru-baru ini. 

Bersempena dengan sambutan raya pada tahun ini yang disambut dengan norma baharu, Habib menawarkan potongan harga sehingga 70 peratus untuk barangan kemas berlian dan batu permata yang terpilih.

Selain itu, jenama barang kemas terkenal itu itu turut menawarkan potongan harga RM10 untuk segram emas, malah setiap pembelian bernilai RM8,000 ke atas dalam satu resit akan mendapat jam tangan Ice Watch Ice Steel.

Promosi Syawal istimewa itu berlangsung sehingga 22 Jun 2020 di seluruh bilik pameran Habib di seluruh Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Acara Fri, 14 Sep 2018

Kolaborasi Media Prima-Viu Saksikan Sinergi Antara Platform TV & Digital

Kolaborasi ini sekaligus menepis dakwaan industri digital mahu mencabar industri TV.

Featured Wed, 12 Feb 2020

Datuk Faridah Hanim Haron, The Real Iron Lady

Bangkit memperjuangkan misi mengukuhkan ekonomi negara

Featured Wed, 7 Feb 2018

Datuk Fazley Kongsi 8 Tip Diet

Personaliti serba boleh, Datuk Fazley Yaakob berkongsi 8 tips yang boleh dipraktikkan oleh sesiapa yang ingin menurunkan berat badan secara sihat. Tip mudah ini jika dilakukan secara berdispilin, pasti menunjukkan hasil.

Featured Mon, 5 Apr 2021

“Lebih Baik Terima Gaji Sedia Ada Daripada Jadi Penggangur” – M Saravanan

Berikutan isu gaji minimum graduan yang menjadi perbincangan hangat warganet, Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M Saravanan berkata penetapan gaji minimum kepada graduan tertakluk kepada perbincangan antara majikan dengan bakal pekerja dan tidak melibatkan pendirian […]

Featured Wed, 29 Apr 2020

Rakyat dibenarkan bergerak dua orang dalam satu kenderaan

SOP pergerakan dilonggarkan demi kepentingan rakyat

Acara Sun, 19 Jan 2020
Featured Mon, 6 Apr 2020

Mahu buat pastri Perancis di dapur sendiri? Ini caranya

Tak perlu ke sana untuk makan pastri enak ini

Featured Wed, 17 Oct 2018

5 Tip Pemilihan Fabrik Busana Perkahwinan Ikut Bentuk Badan. Barulah Selesa!

Kalau silap pilih fabrik boleh buat anda rasa tak selesa atas pelamin!

Acara Fri, 22 Nov 2019
Acara Mon, 18 Nov 2019

| Live TV