Acara By: Fadzlena Jafar June 8, 2020 @ 12:20pm

Peluang untuk jual beli emas di Habib berikutan peningkatan harga emas

Kemelesetan ekonomi dunia berikutan penularan wabak COVID-19 turut memberi impak kepada Malaysia. Bukan sahaja ramai yang hilang pekerjaan, tetapi harga barangan juga meningkat.

Antara yang ketara ialah peningkatan harga emas sehingga berada pada tahap tertinggi dalam sejarah apabila mencecah paras RM270 segram.

Pengerusi Eksekutif Kumpulan Habib, Datuk Seri Meer Habib, berkata kelembapan ekonomi itu memberi impak bukan sahaja kepada pembeli, tetapi juga usahawan di seluruh negara.

Bagaimanapun, beliau berkata, masyarakat perlu melihat keadaan itu dari sisi yang berbeza dan mengambil peluang daripada kenaikan harga emas ini sebagai satu waktu yang sesuai untuk menjual beli emas.

“Saban hari, harga emas yang dijangka semakin meningkat untuk tempoh yang agak lama membuatkan setiap pembelian emas kini merupakan satu pelaburan yang bijak kerana harga emas lebih stabil berbanding nilai mata wang dunia.

“Bagi memudahkan pelanggan, Habib menawarkan pembelian semula dengan harga yang berpatutan buat pelanggan kami yang ingin menukar barangan kemas lama kepada yang baharu,” katanya dalam satu kenyataan, baru-baru ini. 

Bersempena dengan sambutan raya pada tahun ini yang disambut dengan norma baharu, Habib menawarkan potongan harga sehingga 70 peratus untuk barangan kemas berlian dan batu permata yang terpilih.

Selain itu, jenama barang kemas terkenal itu itu turut menawarkan potongan harga RM10 untuk segram emas, malah setiap pembelian bernilai RM8,000 ke atas dalam satu resit akan mendapat jam tangan Ice Watch Ice Steel.

Promosi Syawal istimewa itu berlangsung sehingga 22 Jun 2020 di seluruh bilik pameran Habib di seluruh Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 5 Jul 2019

Benarkah kulit wajah perlukan antibiotik? Ini jawapannya!

Jangan ambil antibiotik tanpa preskripsi doktor!

Featured Tue, 28 Apr 2020
Acara Thu, 6 Sep 2018

Bahang Perang Poster ABPBH 31 Semakin Panas!

Kuasa Undi Kini Di Tangan Anda!

Featured Tue, 1 Oct 2019
Featured Tue, 17 Mar 2020
Featured Thu, 14 May 2020

Orked, buatkan kanak-kanak ceria di pagi Lebaran

Perhiasan minimum jadikan si manja tambah manis

Eat Travel Sat, 8 Sep 2018
Acara Fri, 13 Apr 2018

Jom Pi Gegaria Fest Di Amanjaya Mall, Sungai Petani Ahad Ini. Super Happening!

Rugi kalau tak pi sebab banyak booth serta aktiviti-aktiviti menarik yang boleh dilakukan di sana sepanjang hari. Gerenti memang tak bosan!

Featured Tue, 16 Jan 2018

Kesan Stress Pada Kesihatan

Masalah stres bukan sahaja boleh menganggu fungsi fizikal dan mental seseorang, malah ia turut memberi kesan pada kesihatan tubuh badan seseorang. Mereka yang mengalami stres jangka pendek boleh mendapat kesan-kesan seperti sakit kepala, migrain, sakit […]

Featured Sun, 13 May 2018

Ucapan Selebriti Buat Ibu Tersayang Sempena Hari Ibu. Awww…So Sweet

Selebriti tanah air juga tidak melepaskan peluang untuk menzahirkan penghargaan serta menunjukkan tanda kasih sayang mereka kepada wanita yang melahirkan mereka di muka bumi ini. 

| Live TV