Acara By: Fadzlena Jafar June 8, 2020 @ 12:20pm

Peluang untuk jual beli emas di Habib berikutan peningkatan harga emas

Kemelesetan ekonomi dunia berikutan penularan wabak COVID-19 turut memberi impak kepada Malaysia. Bukan sahaja ramai yang hilang pekerjaan, tetapi harga barangan juga meningkat.

Antara yang ketara ialah peningkatan harga emas sehingga berada pada tahap tertinggi dalam sejarah apabila mencecah paras RM270 segram.

Pengerusi Eksekutif Kumpulan Habib, Datuk Seri Meer Habib, berkata kelembapan ekonomi itu memberi impak bukan sahaja kepada pembeli, tetapi juga usahawan di seluruh negara.

Bagaimanapun, beliau berkata, masyarakat perlu melihat keadaan itu dari sisi yang berbeza dan mengambil peluang daripada kenaikan harga emas ini sebagai satu waktu yang sesuai untuk menjual beli emas.

“Saban hari, harga emas yang dijangka semakin meningkat untuk tempoh yang agak lama membuatkan setiap pembelian emas kini merupakan satu pelaburan yang bijak kerana harga emas lebih stabil berbanding nilai mata wang dunia.

“Bagi memudahkan pelanggan, Habib menawarkan pembelian semula dengan harga yang berpatutan buat pelanggan kami yang ingin menukar barangan kemas lama kepada yang baharu,” katanya dalam satu kenyataan, baru-baru ini. 

Bersempena dengan sambutan raya pada tahun ini yang disambut dengan norma baharu, Habib menawarkan potongan harga sehingga 70 peratus untuk barangan kemas berlian dan batu permata yang terpilih.

Selain itu, jenama barang kemas terkenal itu itu turut menawarkan potongan harga RM10 untuk segram emas, malah setiap pembelian bernilai RM8,000 ke atas dalam satu resit akan mendapat jam tangan Ice Watch Ice Steel.

Promosi Syawal istimewa itu berlangsung sehingga 22 Jun 2020 di seluruh bilik pameran Habib di seluruh Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 10 Jul 2018

Kecil-kecil Cili Padi. Halba Bagus Untuk Kesihatan Badan

Selain digunakan dalam bahan masakan, halba juga bermanfaat untuk kesihatan badan.

Eat Travel Sun, 17 May 2020
Featured Sun, 10 Mar 2019

Posisi tidur yang betul dapat menjamin keselamatan nyawa bayi anda

Panduan ini dapat bantu bayi tidur dengan nyenyak!

Featured Mon, 6 Apr 2020
Featured Sun, 2 May 2021

“Sanggup Layan Mengaji Dalam Telefon”- Fouziah Gous Luah Rasa Syukur Dapat Khatam Al – Quran

Pelakon Fouziah Gous meluahkan rasa syukur tidak terhingga apabila  berjaya khatam Al-Quran pada hari Nuzul Al-Quran, Khamis lalu. Menerusi satu perkongsian di Instagram, Fouziah dilihat tampil manis dan sopan berpakaian serba putih di sisi ustazah beliau. “Alhamdulillah, […]

Featured Thu, 7 Oct 2021

“Jangan Dibiarkan Malaun-Malaun Ni Terlepas” – Netizen Mahu Hukuman Mandatori Buat OKT Kes Zulfarhan Osman

Kes pembunuhan melibatkan kadet UPNM, Zulfarhan Osman yang didera dan diseterika sehingga maut oleh penuntut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) hampir menemui penghujung pada 2 November ini. Difahamkan, sehingga ke hari ini hakim telah menolak […]

Featured Tue, 1 Jan 2019

Tidur Cukup 8 Jam Tapi Masih Rasa Mengantuk, Apa Yang Tak Kena?

Rasa mengantuk yang tak berkesudahan bererti ada sesuatu yang mengganggu fikiran anda!

Featured Sun, 19 Apr 2020
Eat Travel Sat, 21 Mar 2020

| Live TV