Featured By: tex_admin September 11, 2019 @ 12:50pm

Penyedut hampagas terbaharu daripada Philips memudahkan kerja mengemas!

Tugas mengemas rumah seperti  menyedut habuk di kediaman adalah antara rutin yang tidak menggembirakan wanita,  suami atau isteri mahupun si bujang yang menetap bersama ibu bapa kerana aktiviti itu kebiasaannya memakan masa yang agak lama untuk dilakukan dengan sempurna.

Bagi  yang sudah berkeluarga serta mempunyai anak kecil pula, aktivti mengemas rumah ini sama ada digemari atau tidak, yang pasti ia menjadi rutin harian memandangkan perangai anak-anak yang sering menonjolkan kreativiti mereka dengan pelbagai aktiviti permainan yang kadang kala menyebabkan rumah bersepah..

Memahami akan masalah yang dihadapi oleh pengguna pada masa kini, Philips, syarikat teknologi kesihatan telah melancarkan Philips SpeedPro Max Aqua, iaitu penyedut hampagas tanpa wayar 3 dalam 1 yang mampu menyedut habuk serta mengemop lantai pada satu masa.

Pengurus Produk untuk Penjagaan Lantai, Philips Malaysia, Sahil Mehra berkata, inovasi terbaru penyedut hampagas itu dilengkapi dengan muncung penyedut 360 darjah yang mampu  memaksimumkan kerja menyedut habuk dan kotoran di rumah.

“Pembaharuan penyedut hampagas  ini turut dilengkapkan dengan kuasa angin yang pastinya lebih kuat apabila dikuasakan oleh teknologi Powercyclone 8 dan motor digital PowerBlade.

“Apa yang lebih mengujakan, penyedut hampagas tanpa wayar ini turut ditambahkan waktu kerjanya iaitu selama 75 minit, 15 minit lebih lama berbanding produk penyedut hampagas terdahulu,” katanya ketika melakukan demonstrasi pada majlis pelancaran produk berkenaan di Petaling Jaya, baru-baru ini.

Azura Zainal bersama produk terbaru Philips di Petaling Jaya. Foto: NSTP/SYARAFIQ ABD SAMAD.

Menjelaskan dengan lebih lanjut mengenai produk terbaharu itu, Sahir menambah, butang AquaBoost yang terdapat pada penyedut hampagas itu memudahkan pengguna untuk menggunakan sistem mop dan penyedut hampagas yang digabungkan dalam produk tersebut.

“Butang AquaBoost membolehkan pengguna untuk mengawal sendiri pengeluaran air semasa membersihkan tempat-tempat yang sukar untuk dibersihkan.

“Selain itu, Philips SpeedPro Max Aqua turut membantu pengguna dalam kerja-kerja pembersihan di mana-mana sudut yang sempit dan sukar dicapai dengan rekaan yang memudahkan penukaran dan integrasi antara aksesori-aksesori yang disediakan.

Nicholas Lee (due dari kanan) bersama (dari kiri) Sahil Mehra, Wendy Ho, Muhammad Ali Jaleel dan Azura  ketika melancarkan produk terbaru Philips di Petaling Jaya. Foto: NSTP/SYARAFIQ ABD SAMAD

Yang turut hadir ialah Timbalan Presiden ASEAN Pacific, Nicholas Lee dan Pengurus Philips Malaysia, Muhammad Ali Jaleel serta Pengarah Pemasaran Philips Malaysia, Wendy Ho.

Sementara itu, Muhammad berkata Philips sentiasa melakukan inovasi terhadap produk-produknya sesuai dengan kehendak dan keperluan para pengguna dalam meningkatkan gaya hidup mereka.

“Walaupun peralatan-peralatan mengemas rumah bukanlah sesuatu yang kritikal dalam kehidupan, namun tidak boleh dinafikan bahawa usaha membantu pengguna mencapai suasana rumah yang selesa dan bersih, dimudahkan dengan alatan yang efisien dan inovatif mampu menyumbang kepada kesejahteraan emosi,” katanya.

Para pengguna yang berminat boleh mendapatkan Philips SpeedPro Max Aqua di kedai-kedai yang terpilih pada harga RM2,599. Selain itu, produk ini turut dijual melalui laman rasmi Philips di Lazada.

Sebarang pertanyaan lanjut berkenaan dengan produk-produk Philips di Malaysia, sila layari www.philips.com.my.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Fri, 28 Sep 2018
Featured Mon, 11 Mar 2019
Featured Wed, 24 Jul 2019

Uqasha Senrose bongkar rahsia mengenai dirinya

Yang terakhir paling tak sangka!

Eat Travel Wed, 21 Aug 2019

Snek bawang mekar bak teratai ini curi perhatian ramai!

Rahsia keenakannya ialah kepingan keju yang diselitkan di setiap kelopak!

Eat Travel Sat, 20 Oct 2018

Guna 4 Bahan Sahaja Untuk Buat Ais Krim Milo Yang Lembut Dan Sedap Ini

Kalau nak lagi sedap taburkan milo di atasnya!

Gaya Hidup Tue, 30 Oct 2018
Featured Mon, 1 Jul 2019

Ulam bawa kebaikan seribu khasiat

Dah tahu kebaikannya, jadi masukkan ia ke dalam senarai menu utama!

Featured Tue, 21 Apr 2020
Gaya Hidup Tue, 27 Nov 2018

Ayuh Sejenak Membaca Kisah Ini Bersama Anak Anda, Agar Mereka Tahu Betapa Bertuahnya Mereka

Sedih melihat foto seorang kanak-kanak dipukul oleh majikannya hanya kerana dia keletihan. Kejamnya dunia!

Gaya Hidup Wed, 17 Jan 2018

5 Cara Mudah Kempiskan Perut

Perut buncit memang menjengkelkan ramai wanita kerana ia membuatkan penampilan kelihatan kurang menarik. Lebih-lebih lagi jika ingin mengenakan busana yang mengikut bentuk badan. Selain itu, perut buncit juga menimbulkan rasa kurang selesa apabila perlu duduk […]

| Live TV