Featured By: tex_admin September 11, 2019 @ 12:50pm

Penyedut hampagas terbaharu daripada Philips memudahkan kerja mengemas!

Tugas mengemas rumah seperti  menyedut habuk di kediaman adalah antara rutin yang tidak menggembirakan wanita,  suami atau isteri mahupun si bujang yang menetap bersama ibu bapa kerana aktiviti itu kebiasaannya memakan masa yang agak lama untuk dilakukan dengan sempurna.

Bagi  yang sudah berkeluarga serta mempunyai anak kecil pula, aktivti mengemas rumah ini sama ada digemari atau tidak, yang pasti ia menjadi rutin harian memandangkan perangai anak-anak yang sering menonjolkan kreativiti mereka dengan pelbagai aktiviti permainan yang kadang kala menyebabkan rumah bersepah..

Memahami akan masalah yang dihadapi oleh pengguna pada masa kini, Philips, syarikat teknologi kesihatan telah melancarkan Philips SpeedPro Max Aqua, iaitu penyedut hampagas tanpa wayar 3 dalam 1 yang mampu menyedut habuk serta mengemop lantai pada satu masa.

Pengurus Produk untuk Penjagaan Lantai, Philips Malaysia, Sahil Mehra berkata, inovasi terbaru penyedut hampagas itu dilengkapi dengan muncung penyedut 360 darjah yang mampu  memaksimumkan kerja menyedut habuk dan kotoran di rumah.

“Pembaharuan penyedut hampagas  ini turut dilengkapkan dengan kuasa angin yang pastinya lebih kuat apabila dikuasakan oleh teknologi Powercyclone 8 dan motor digital PowerBlade.

“Apa yang lebih mengujakan, penyedut hampagas tanpa wayar ini turut ditambahkan waktu kerjanya iaitu selama 75 minit, 15 minit lebih lama berbanding produk penyedut hampagas terdahulu,” katanya ketika melakukan demonstrasi pada majlis pelancaran produk berkenaan di Petaling Jaya, baru-baru ini.

Azura Zainal bersama produk terbaru Philips di Petaling Jaya. Foto: NSTP/SYARAFIQ ABD SAMAD.

Menjelaskan dengan lebih lanjut mengenai produk terbaharu itu, Sahir menambah, butang AquaBoost yang terdapat pada penyedut hampagas itu memudahkan pengguna untuk menggunakan sistem mop dan penyedut hampagas yang digabungkan dalam produk tersebut.

“Butang AquaBoost membolehkan pengguna untuk mengawal sendiri pengeluaran air semasa membersihkan tempat-tempat yang sukar untuk dibersihkan.

“Selain itu, Philips SpeedPro Max Aqua turut membantu pengguna dalam kerja-kerja pembersihan di mana-mana sudut yang sempit dan sukar dicapai dengan rekaan yang memudahkan penukaran dan integrasi antara aksesori-aksesori yang disediakan.

Nicholas Lee (due dari kanan) bersama (dari kiri) Sahil Mehra, Wendy Ho, Muhammad Ali Jaleel dan Azura  ketika melancarkan produk terbaru Philips di Petaling Jaya. Foto: NSTP/SYARAFIQ ABD SAMAD

Yang turut hadir ialah Timbalan Presiden ASEAN Pacific, Nicholas Lee dan Pengurus Philips Malaysia, Muhammad Ali Jaleel serta Pengarah Pemasaran Philips Malaysia, Wendy Ho.

Sementara itu, Muhammad berkata Philips sentiasa melakukan inovasi terhadap produk-produknya sesuai dengan kehendak dan keperluan para pengguna dalam meningkatkan gaya hidup mereka.

“Walaupun peralatan-peralatan mengemas rumah bukanlah sesuatu yang kritikal dalam kehidupan, namun tidak boleh dinafikan bahawa usaha membantu pengguna mencapai suasana rumah yang selesa dan bersih, dimudahkan dengan alatan yang efisien dan inovatif mampu menyumbang kepada kesejahteraan emosi,” katanya.

Para pengguna yang berminat boleh mendapatkan Philips SpeedPro Max Aqua di kedai-kedai yang terpilih pada harga RM2,599. Selain itu, produk ini turut dijual melalui laman rasmi Philips di Lazada.

Sebarang pertanyaan lanjut berkenaan dengan produk-produk Philips di Malaysia, sila layari www.philips.com.my.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 28 Jun 2021

KWSP Perkenal i-CITRA, Permohonan Pengeluaran RM5,000 Kepada Semua Pencarum Bermula 15 Julai

Menerusi perutusan PEMULIH oleh Perdana Menteri YAB Tan Sri Muhyiddin Yasin hari ini mengumumkan KWSP bakal memperkenalkan i-CITRA yang menetapkan kadar bayaran RM1,000 untuk tempoh 5 bulan kepada rakyat. “KWSP perkenal i-Citra, menerusi i-Citra, seramai […]

Featured Fri, 14 Sep 2018

7 Lagu Bertemakan Malaysia Yang Boleh Membakar Semangat Anda

Jom sambut Hari Malaysia dengan menyanyikan lagu-lagi ini sama-sama.

Acara Sat, 17 Nov 2018

HABIB Raikan Ulangtahun Ke-60 Dengan Melancarkan Pameran Barang Kemas Berinspirasikan Warisan Malaysia

Setiap satu daripada barang kemas ini mempunyai kisah emosi tersendiri.

Gaya Hidup Tue, 11 Sep 2018

Para Ibu Segera Amalkan Petua Ini Agar Si Suami Kembali Memuji Anda!

Perubahan tona kulit di sekitar Miss V atau kelengkang wanita bertukar menjadi sedikit gelap selepas bersalin, adalah satu keadaan yang normal.

Featured Mon, 6 Apr 2020

Mahu buat pastri Perancis di dapur sendiri? Ini caranya

Tak perlu ke sana untuk makan pastri enak ini

Featured Fri, 27 Mar 2020
Featured Fri, 2 Mar 2018

Keliru Apa Perbezaan Expired Date, Use Before & Use By? Baca Penjelasan Ini, Penting!

Tahukah anda perbezaan antara EXPIRED DATE, USE BEFORE dan USE BY?

Featured Wed, 31 Oct 2018

Roti Canai & Teh Tarik Penyumbang Terbesar Kepada Kes Obesiti Di Malaysia

Adakah anda peminat sajian ini dan selalu makan dan minum?

| Live TV