Featured By: Yanie Baharom December 7, 2018 @ 10:00am

Pusat Hiburan Tidak Dibenarkan Beroperasi Melabihi Jam 1 Pagi bermula 2019. Ini Berita Baik!

Kepada si kaki clubbing yang bernazar untuk menjadi manusia yang lebih baik, azam anda akan tercapai dengan pelaksanaan baru bakal dilakukan kerajaan pada 2019.

Baru-baru ini, Menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Samad telah menetapkan peraturan baru secara ketat yang akan dikuatkuasakan bermula Januari 2019 di mana pusat-pusat hiburan yang ada di pusat bandar tidak lagi dibenarkan untuk beroperasi selepas 1 pagi.

Peraturan ini ditetapkan kerana kebanyakan pusat hiburan yang beroperasi selepas waktu 1 pagi seringkali dikunjungi oleh penduduk tempatan bukannya pelancong asing yang datang ke Malaysia.

Walau bagaimanapun, difahamkan premis-premis yang sering dikunjungi oleh pelancong akan diberikan pengecualian dan dibenarkan beroperasi sehingga 5 pagi dengan syarat setiap pusat hiburan tersebut mempunyai kebenaran khas oleh pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Dengan pelaksanaan undang-undang baru ini, anda yang dulunya gemar menghabiskan masa di kelab malam sehingga subuh pagi,  kini boleh memanfaatkan masa terluang dengan melakukan aktiviti sihat dan perkara yang lebih berfaedah. Semoga Istiqomah!

Sumber: The Vocket

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Wed, 12 Jun 2019
Featured Thu, 15 Jul 2021

Lockdown Tidak Gagal Sepenuhnya, Varian Baru Delta Paling Bahaya Ragut Beribu Nyawa

Kes baru COVID-19 di Malaysia hari ini mencatatkan sebanyak 13, 215 kes sekaligus menjadi antara kes tertinggi pernah dicatatkan di negara ini. Menurut Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Datuk Seri Dr Noor Hisham Abdullah, antara […]

Featured Thu, 8 Sep 2022

Terpaling Juara: “Orang Hanya Nampak Sisi Negatif Ifa Raziah, Tapi…”

Tula netizen tahu kecam je, usaha orang mana nampak!! Semangat ya kak Ifa untuk konsert minggu ni

Featured Thu, 27 May 2021

Langgar SOP, Siti Nurhaliza & Datuk K Dikompaun RM10,000

Berikutan pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) ketika majlis tahnik anak keduanya, Muhammad Afwa pada 26 April lalu, penyanyi terkenal tanah air, Datuk Seri Siti Nurhaliza dan suami, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa masing-masing dikenakan kompaun […]

Featured Wed, 5 Oct 2022
Featured Sun, 29 Mar 2020
Eat Travel Sun, 9 Sep 2018

Seramnya Kek & Pai Ini! Ada Berani Nak Makan?

Walaupun nampak seram, kek ini boleh dimakan!

Featured Tue, 19 May 2020