Featured By: Shaidah Shafie March 12, 2020 @ 2:57pm

Rose Myrtle dan Acerola bahan ajaib dalam dunia kecantikan!

Udara nyaman yang kita nikmati setiap hari jangan disangka bersih dan menyihatkan kerana ada pelbagai radikal bebas berterbangan sekali gus memberi kesan buruk pada kulit wajah.

Apabila radikal bebas mendap pada kulit wajah, ia menutup permukaan kulit dan menjadikan kulit kusam, gelap serta tidak bermaya.

Pada masa sama, melanin akan mula bertindak menjadikan kulit lebih gelap dan mengalami kekurangan oksigen.

Jika manusia memerlukan oksigen untuk kekal sihat, kulit wajah lebih lagi memerlukannya bagi memastikan ia kekal cerah dan mulus serta lambat dimamah usia.

Makmal Sains Clarins, jenama kecantikan terkenal, berusaha mencari penyelesaian untuk menjadikan kulit wanita lebih cerah dan tidak terus diancam oleh radikal bebas dalam udara.

Daniel bersama  Serum Pencerah dan Kusyen Pencerah dengan SPF50+++ yang baru dilancarkan Clarins di Petaling Jaya, baru-baru ini.  Foto: Arkib Hijab & Heels.

Pengurus Pemasaran Kanan Kumpulan Clarins, Daniel Lim, berkata apabila kulit kekurangan oksigen pelbagai masalah akan timbul dan sesuatu perlu dilakukan bagi memulihkan kesempurnaan kulit.

“Bahan penting untuk kesejahateraan kulit ialah oksigen, sehubungan itu Clarin memilih untuk memanfaatkan kebaikan dua bahan semula jadi untuk membekalkan oksigen pada kulit.

“Kedua-dua bahan ini adalah daripada alam semula jadi dan didapati mempunyai kandungan oksigen yang sangat tinggi, iaitu Rose Myrtle dan Acerola,” katanya pada sesi memperkenalkan Serum Bright Plus dan Kusyen Pencerah dengan SPF50 di Petaling Jaya, baru-baru ini.

Serum pencerah dan bedak asas berserta kusyen pencerah dengan SPF50+++  penuh dengan kebaikan untuk kulit wajah dilancarkan Clarins, baru-baru ini. Foto: Arkib Hijab & Heels.

Ekstrak Rose-Myrtle dan ekstrak biji Acerola yang menjadi bahan utama dua produk berkenaan dikatakan mampu membekalkan kulit dengan dua kali pengoksigenan, sekali gus menjadikan kulit sihat.

Acerola yang juga dikenali sebagai ‘ceri liar’ mengandungi vitamin C yang sangat tinggi menjadikannya pencerah semula jadi, manakala Rose-Myrtle pula kaya oksigen yang sangat diperlukan oleh kulit.

Rose-Myrtle adalah antara bahan utama dalam serum Bright Plus. Foto: Arkib Hijab & Heels.

Daniel berkata, oksigen yang mencukupi akan menjadikan kulit tampak cerah, sihat dan terhindar daripada ancaman seperti kusam mahupun gelap.

“Rose-Myrtle juga dikenali sebagai ‘tumbuhan makhluk syurgawi’ mempunyai kandungan oksigen yang tinggi dalam buahnya dan dipetik menggunakan tangan. Ekstraknya digunakan sebagai bahan utama dalam pembuatan Serum Bright Plus.

“Clarins dengan terbukti dapat membantu sel-sel kulit menyerap oksigen, menjadikannya bersih dan sempurna dari dalam,” katanya.

Kedua-duanya boleh diperoleh pada harga RM158 (Kusyen Pencerah dengan SPF50) dan RM360 (Serum Bright Plus) di kaunter Clarins seluruh negara.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 19 Feb 2019

Fasha Sandha Tidak Bersungguh Hendak Kahwin?

Berbaki beberapa minggu, hanya 20 peratus persiapan perkahwinan yang sudah dilakukan.

Eat Travel Mon, 23 Mar 2020
Oh Lawa Thu, 24 May 2018

Patutlah Nampak Cantik Dan Berseri, Ini Rupanya Rahsia Awet Muda YB Nurul Izzah

Sangat simple, petua YB Nurul Izzah untuk kekal awet muda.

Featured Tue, 21 Aug 2018

Beli Sekeping Pizza Dari Mesin Layan Diri Sahaja. Maju Betul Negara Jepun!

Penghasilan pizza mesin ini hanya mengambil masa 5 minit sahaja!

Eat Travel Tue, 31 Mar 2020

Cara buat roti jala corak segi empat

Resipi mudah Mariana Zainal

Eat Travel Tue, 12 May 2020

Solok ikan, kudapan sihat berbuka puasa dan sahur

Sumber protein yang mudah disediakan, enak pula

Featured Wed, 6 May 2020

KKM pantau 3 kumpulan sasar termasuk warga asing

Pemantauan elak penularan baharu

Featured Tue, 13 Mar 2018

20 Foto Indah Yang Akan Buat Anda Teringin Travel Ke Alaska Sekarang Juga!

Alaska ialah negeri terbesar di Amerika, tetapi ia mempunyai jumlah penduduk paling kecil. Maknanya ia belum lagi diterokai sepenuhnya.

Featured Tue, 14 Jan 2020

| Live TV