Featured By: Shaidah Shafie March 12, 2020 @ 2:57pm

Rose Myrtle dan Acerola bahan ajaib dalam dunia kecantikan!

Udara nyaman yang kita nikmati setiap hari jangan disangka bersih dan menyihatkan kerana ada pelbagai radikal bebas berterbangan sekali gus memberi kesan buruk pada kulit wajah.

Apabila radikal bebas mendap pada kulit wajah, ia menutup permukaan kulit dan menjadikan kulit kusam, gelap serta tidak bermaya.

Pada masa sama, melanin akan mula bertindak menjadikan kulit lebih gelap dan mengalami kekurangan oksigen.

Jika manusia memerlukan oksigen untuk kekal sihat, kulit wajah lebih lagi memerlukannya bagi memastikan ia kekal cerah dan mulus serta lambat dimamah usia.

Makmal Sains Clarins, jenama kecantikan terkenal, berusaha mencari penyelesaian untuk menjadikan kulit wanita lebih cerah dan tidak terus diancam oleh radikal bebas dalam udara.

Daniel bersama  Serum Pencerah dan Kusyen Pencerah dengan SPF50+++ yang baru dilancarkan Clarins di Petaling Jaya, baru-baru ini.  Foto: Arkib Hijab & Heels.

Pengurus Pemasaran Kanan Kumpulan Clarins, Daniel Lim, berkata apabila kulit kekurangan oksigen pelbagai masalah akan timbul dan sesuatu perlu dilakukan bagi memulihkan kesempurnaan kulit.

“Bahan penting untuk kesejahateraan kulit ialah oksigen, sehubungan itu Clarin memilih untuk memanfaatkan kebaikan dua bahan semula jadi untuk membekalkan oksigen pada kulit.

“Kedua-dua bahan ini adalah daripada alam semula jadi dan didapati mempunyai kandungan oksigen yang sangat tinggi, iaitu Rose Myrtle dan Acerola,” katanya pada sesi memperkenalkan Serum Bright Plus dan Kusyen Pencerah dengan SPF50 di Petaling Jaya, baru-baru ini.

Serum pencerah dan bedak asas berserta kusyen pencerah dengan SPF50+++  penuh dengan kebaikan untuk kulit wajah dilancarkan Clarins, baru-baru ini. Foto: Arkib Hijab & Heels.

Ekstrak Rose-Myrtle dan ekstrak biji Acerola yang menjadi bahan utama dua produk berkenaan dikatakan mampu membekalkan kulit dengan dua kali pengoksigenan, sekali gus menjadikan kulit sihat.

Acerola yang juga dikenali sebagai ‘ceri liar’ mengandungi vitamin C yang sangat tinggi menjadikannya pencerah semula jadi, manakala Rose-Myrtle pula kaya oksigen yang sangat diperlukan oleh kulit.

Rose-Myrtle adalah antara bahan utama dalam serum Bright Plus. Foto: Arkib Hijab & Heels.

Daniel berkata, oksigen yang mencukupi akan menjadikan kulit tampak cerah, sihat dan terhindar daripada ancaman seperti kusam mahupun gelap.

“Rose-Myrtle juga dikenali sebagai ‘tumbuhan makhluk syurgawi’ mempunyai kandungan oksigen yang tinggi dalam buahnya dan dipetik menggunakan tangan. Ekstraknya digunakan sebagai bahan utama dalam pembuatan Serum Bright Plus.

“Clarins dengan terbukti dapat membantu sel-sel kulit menyerap oksigen, menjadikannya bersih dan sempurna dari dalam,” katanya.

Kedua-duanya boleh diperoleh pada harga RM158 (Kusyen Pencerah dengan SPF50) dan RM360 (Serum Bright Plus) di kaunter Clarins seluruh negara.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Wed, 8 May 2019
Eat Travel Sun, 9 Sep 2018

Seramnya Kek & Pai Ini! Ada Berani Nak Makan?

Walaupun nampak seram, kek ini boleh dimakan!

Featured Mon, 13 Jun 2022
Featured Sat, 3 Jul 2021

Rentas Negeri Untuk Pasangan PJJ Dibenarkan Di 5 Negeri Ini Bermula..

Fasa ke 2 Pelan Pemulihan Negara (PPN) akan mula berkuatkuasa 5 Julai ini melibatkan lima buah negeri. Menurut Menteri Kanan Pertahanan Datuk Seri Ismail Sabri dalam satu sidang media khas di Putrajaya hari ini, beliau

Featured Mon, 5 Sep 2022

Tular Video Mirip Pelakon Cilik Didakwa Beron*ni?

Muda lagi pelakon cilik ni baru 12 tahun 🥲 Betul ke buat perkara tak senonoh ni? Adoiii

Featured Fri, 18 Jun 2021

Syafiq Kyle & Mimi Lana Kembali Bersama, Sedia Untuk Berumah Tangga

Pasangan serasi, Mimi Lana dan Syafiq Kyle kembali menjalinkan hubungan cinta setelah berpisah baru baru ini. Menurut Mimi lagi pelbagai perkara berlaku yang mengajar dirinya untuk menjadi lebih matang sepanjang enam tahun menjalinkan hubungan bersama

Featured Mon, 13 Dec 2021

“Dia Nak Ikut IU Tu Pergi Zaman Goryeo” – Bagai Drama Scarlet Heart Ryeo, Lelaki Terjun Tasik Cermin Ipoh Timbulkan Pelbagai Reaksi Netizen

Tular sebuah video seorang lelaki terjun ke dalam Tasik Cermin di Ipoh, Perak baru-baru ini yang menimbulkan kemarahan dan pertanyaan warganet. Menerusi video yang dimuat naik di TikTok, seorang lelaki berbaju hitam secara tiba-tiba memanjat

Featured Sun, 6 Mar 2022

| Live TV