Featured By: Shaidah Shafie March 12, 2020 @ 2:57pm

Rose Myrtle dan Acerola bahan ajaib dalam dunia kecantikan!

Udara nyaman yang kita nikmati setiap hari jangan disangka bersih dan menyihatkan kerana ada pelbagai radikal bebas berterbangan sekali gus memberi kesan buruk pada kulit wajah.

Apabila radikal bebas mendap pada kulit wajah, ia menutup permukaan kulit dan menjadikan kulit kusam, gelap serta tidak bermaya.

Pada masa sama, melanin akan mula bertindak menjadikan kulit lebih gelap dan mengalami kekurangan oksigen.

Jika manusia memerlukan oksigen untuk kekal sihat, kulit wajah lebih lagi memerlukannya bagi memastikan ia kekal cerah dan mulus serta lambat dimamah usia.

Makmal Sains Clarins, jenama kecantikan terkenal, berusaha mencari penyelesaian untuk menjadikan kulit wanita lebih cerah dan tidak terus diancam oleh radikal bebas dalam udara.

Daniel bersama  Serum Pencerah dan Kusyen Pencerah dengan SPF50+++ yang baru dilancarkan Clarins di Petaling Jaya, baru-baru ini.  Foto: Arkib Hijab & Heels.

Pengurus Pemasaran Kanan Kumpulan Clarins, Daniel Lim, berkata apabila kulit kekurangan oksigen pelbagai masalah akan timbul dan sesuatu perlu dilakukan bagi memulihkan kesempurnaan kulit.

“Bahan penting untuk kesejahateraan kulit ialah oksigen, sehubungan itu Clarin memilih untuk memanfaatkan kebaikan dua bahan semula jadi untuk membekalkan oksigen pada kulit.

“Kedua-dua bahan ini adalah daripada alam semula jadi dan didapati mempunyai kandungan oksigen yang sangat tinggi, iaitu Rose Myrtle dan Acerola,” katanya pada sesi memperkenalkan Serum Bright Plus dan Kusyen Pencerah dengan SPF50 di Petaling Jaya, baru-baru ini.

Serum pencerah dan bedak asas berserta kusyen pencerah dengan SPF50+++  penuh dengan kebaikan untuk kulit wajah dilancarkan Clarins, baru-baru ini. Foto: Arkib Hijab & Heels.

Ekstrak Rose-Myrtle dan ekstrak biji Acerola yang menjadi bahan utama dua produk berkenaan dikatakan mampu membekalkan kulit dengan dua kali pengoksigenan, sekali gus menjadikan kulit sihat.

Acerola yang juga dikenali sebagai ‘ceri liar’ mengandungi vitamin C yang sangat tinggi menjadikannya pencerah semula jadi, manakala Rose-Myrtle pula kaya oksigen yang sangat diperlukan oleh kulit.

Rose-Myrtle adalah antara bahan utama dalam serum Bright Plus. Foto: Arkib Hijab & Heels.

Daniel berkata, oksigen yang mencukupi akan menjadikan kulit tampak cerah, sihat dan terhindar daripada ancaman seperti kusam mahupun gelap.

“Rose-Myrtle juga dikenali sebagai ‘tumbuhan makhluk syurgawi’ mempunyai kandungan oksigen yang tinggi dalam buahnya dan dipetik menggunakan tangan. Ekstraknya digunakan sebagai bahan utama dalam pembuatan Serum Bright Plus.

“Clarins dengan terbukti dapat membantu sel-sel kulit menyerap oksigen, menjadikannya bersih dan sempurna dari dalam,” katanya.

Kedua-duanya boleh diperoleh pada harga RM158 (Kusyen Pencerah dengan SPF50) dan RM360 (Serum Bright Plus) di kaunter Clarins seluruh negara.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Acara Fri, 23 Feb 2018

Pamer 14 Koleksi Busana Di LMFW Fatimah Mohsin Bikin Tetamu Terpukau!

Pereka fesyen kelahiran Singapura, Fatimah Mohsin, khabarnya telah berjaya membuatkan penonton di Minggu Fesyen  Sopan London (LMFW) berasa ‘wow’ semasa mempamerkan 14 koleksi rekaan terbarunya pada pertunjukan acara itu baru-baru ini.

Oh Lawa Mon, 17 Feb 2020
Oh Lawa Wed, 11 Apr 2018

Ini Rahsia Air Kelapa Yang Anda Tidak Tahu, Baik Untuk Kesihatan Dan Kecantikan!

Kalau anda nak tahu, air kelapa boleh dijadikan penawar bagi tubuh yang beracun kerana ia mampu melarutkan racun dalam perut buat sementara waktu.

Featured Tue, 13 Mar 2018

Apa Anda Perlu Buat Bila Duduk Berhampiran Dengan Budak Banyak Ragam Di Dalam Kapal Terbang

Menurut kajian, 37 peratus penumpang lebih sanggup duduk di sebelah orang dewasa yang berbau badan daripada duduk sebelah bayi yang menangis.

Featured Wed, 4 Aug 2021

Pandelela Layak Ke Pusingan Separuh Akhir Tokyo Olimpik, Menanti Debaran Akhir Esok

Ratu terjun negara, Pandelela Rinong sekali lagi berjaya mengharumkan nama Malaysia apabila layak menduduki tempat ke-18 pada saingan kelayakan pusingan separuh akhir 10 meter (m) platform individu wanita Sukan Olimpik yang berlangsung sebentar tadi. Pandelela […]

Featured Fri, 2 Jul 2021

MEF Usulkan Beri Moratorium Automatik Tanpa Perlu Permohonan

Cadangan untuk menjadikan moratorium pinjaman secara automatik dan bukannya melalui permohonan kepada Kementerian Kewangan dan Bank Negera telah diusulkan oleh Persekutuan Majikan-majikan Malaysia (MEF) Menurut Presiden MEF, Datuk Syed Hussain Syed Husman berkata tidak sepatutnya […]

Featured Fri, 9 Jul 2021

Selangor Dijangka Masuk Fasa 2 PPN September Ini

Kerajaan Selangor menjangkakan negeri berkenaan akan memasuki Fasa Dua Pelan Pemulihan Negara (PPN) pada September ini. Menurut Menteri Besar, Datuk Seri Amirudin Shari, Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dilaksanakan di beberapa daerah di Selangor adalah […]

Featured Fri, 30 Jul 2021

Pdp Pelajar Asasi, Diploma Bermula Ogos

Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dalam kenyataan memaklumkan, universiti awam (UA) boleh mempertimbang kemasukan pelajar asasi dan diploma ke kampus secara fizikal bermula Oktober depan. Aktiviti pengajaran dan pembelajaran (PdP) pelajar baharu program asasi dan diploma […]

Eat Travel Sat, 18 Apr 2020

Pulau Jerejak yang dulu pulau ‘buangan’, kini tarikan utama si kaki foto

Peluang kenali sejarah sambil menikmati panorama indah

Featured Wed, 31 Jan 2018

Obses

Minat mendalam berkenaan sesuatu hobi tidak dikategorikan obses selagi tidak ia tidak mengganggu rutin seharian dan tidak memberi impak kepada pekerjaan atau pelajaran serta tidak menyebabkan impak negatif kepada pergaulan sosial.

| Live TV