Featured By: Yanie Baharom November 12, 2018 @ 2:00pm

Stail Hariannya Diabadikan Seorang Jurugambar Setiap Hari, Pakcik Ali Memang Stailo!

Rasa-rasanya mampu tak grandpa uols bergaya macam pakcik Ali ni? Gempak kan!

Kalaulah grandpa kita-kita semua ni stailo macam pakcik Ali, rasanya dah lama dibawa ke KLFW (Kuala Lumpur Fashion Week).

Pasti ramai yang teruja untuk mengenali lelaki ini. Beliau adalah seorang tukang jahit profesional, yang kini berusia 86 tahun.

Usia senja bukanlah penghalang untuk beliau tampil bergaya setiap hari. Korang mampu?

Bekerja sebagai tukang jahit di Jerman, Ali sebenarnya berasal dari Turki. Semasa menetap di negara kelahirannya, Ali merupakan seorang doktor sebelum nekad berhijrah ke Jerman sekitar 10 tahun yang lalu.

Yang menariknya, penampilan bergaya Ali setiap hari menarik perhatian seorang jurugambar bernama Zoe Spawton.

Zoe Spawton kemudiannya mengambil foto fesyen yang diperagakan Ali setiap hari. Bukan setakat itu sahaja, namun sebuah blog berjudul ‘What Ali Wore‘ diwujudkan bagi memaparkan daily style beliau sepanjang 3 tahun bermula tahun 2012.

Siapa sangka hanya dengan aura penampilan yang kemas juga mampu menarik perhatian orang lain.

Foto; What Ali Wore

Foto: What Ali Wore

Foto: What Ali Wore

Foto: What Ali Wore

Foto: What Ali Wore

Foto: What Ali Wore

Sumber: The Vocket

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 10 Apr 2020

Tempoh PKP dilanjutkan sehingga 28 April

Fasa tiga bermula 15 April 2020

Featured Tue, 7 Dec 2021

Kekal Menjaga Aurat ketika Bercuti, Netizen Akui Kagum Dengan Zizi Kirana

Cantik je bila menutup aurat kan…. terpancar Nur tu ♡

Featured Sat, 11 Jan 2020

Dulunya gaya rempit, kini beg silang jadi kegilaan ramai!

Ikat pada pinggang and ready to go!

Oh Lawa Wed, 30 May 2018

Pengaruh Kuat Bollywood Sedari Kecil, Asyu Pilih Saree Sebagai Fabrik Utama Dalam Rekaannya

Kecintaannya pada lagu dan filem Bollywood, kekagumannya terhadap kecantikan juga ketampanan aktres dan aktor negara itu, memberi pengaruh yang cukup besar pada pengenalan koleksi perdananya.

Featured Tue, 12 Feb 2019

Mengenakan bengkung sambil melakukan senaman tarian, berpeluh sakan dibuatnya!

Wow! peserta lelaki dan Erul AF pun ber’salsation’ sambil berbengkung? Terujanya!

Featured Tue, 6 Feb 2018

Datuk Fazley Kongsi Tip Pikat Hati Anak

Proses membesarkan anak di zaman moden bukanlah sesuatu perkara yang mudah. Kebanyakan ibu bapa sekarang perlu bekerja bagi memenuhi keperluan keluarga dan kos sara hidup yang kian meningkat.

Featured Tue, 26 Oct 2021
Featured Thu, 1 Nov 2018

Wanita Ini Buta Selama 2 Jam Setelah Memakai Bulu Mata Palsu

Eh, bukan ke prosedur kecantikan ini dah biasa orang buat?

Featured Tue, 30 Nov 2021

Gadis Tetap Gembira Walaupun Hanya Tunang Secara Ringkas & Santai Di Restoran

Kisah romantik seorang lelaki yang melamar teman wanitanya di sebuah restoran pernah tular di laman TikTok pada bulan lalu. @aidilriza_ Dulu lapar tapi sekarang dah kenyang. Dulu takde drip tapi sekarang berenang, dulu single, sekarang […]

| Live TV