Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Featured By: Yanie Baharom November 12, 2018 @ 2:00pm

Stail Hariannya Diabadikan Seorang Jurugambar Setiap Hari, Pakcik Ali Memang Stailo!

Rasa-rasanya mampu tak grandpa uols bergaya macam pakcik Ali ni? Gempak kan!

Kalaulah grandpa kita-kita semua ni stailo macam pakcik Ali, rasanya dah lama dibawa ke KLFW (Kuala Lumpur Fashion Week).

Pasti ramai yang teruja untuk mengenali lelaki ini. Beliau adalah seorang tukang jahit profesional, yang kini berusia 86 tahun.

Usia senja bukanlah penghalang untuk beliau tampil bergaya setiap hari. Korang mampu?

Bekerja sebagai tukang jahit di Jerman, Ali sebenarnya berasal dari Turki. Semasa menetap di negara kelahirannya, Ali merupakan seorang doktor sebelum nekad berhijrah ke Jerman sekitar 10 tahun yang lalu.

Yang menariknya, penampilan bergaya Ali setiap hari menarik perhatian seorang jurugambar bernama Zoe Spawton.

Zoe Spawton kemudiannya mengambil foto fesyen yang diperagakan Ali setiap hari. Bukan setakat itu sahaja, namun sebuah blog berjudul ‘What Ali Wore‘ diwujudkan bagi memaparkan daily style beliau sepanjang 3 tahun bermula tahun 2012.

Siapa sangka hanya dengan aura penampilan yang kemas juga mampu menarik perhatian orang lain.

Foto; What Ali Wore

Foto: What Ali Wore

Foto: What Ali Wore

Foto: What Ali Wore

Foto: What Ali Wore

Foto: What Ali Wore

Sumber: The Vocket

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

familuv Wed, 1 Apr 2020
Featured Thu, 25 Jan 2018

10 Makanan Kekal Awet Muda

Kekal awet muda menjadi idaman ramai wanita. Hati mana yang tidak berbunga-bunga apabila dipuji kelihatan lebih muda daripada usia sebenar. Ketika ini banyak makanan atau suplemen tambahan yang boleh didapati di pasaran untuk kekal awet muda. Bagaimanapun, ada cara semulajadi yang lebih menjimatkan.

familuv Sun, 15 Mar 2020

Ella menangis gara-gara panik uruskan anak

Hidup Ella berubah 360 darjah

familuv Tue, 1 Jan 2019

Bila Jadual Harian Anak Terlalu Padat Dengan Pelbagai Aktiviti, Ini Akibatnya!

Kanak-kanak bukan saja hilang tumpuan untuk belajar tetapi juga selera makan!

Featured Fri, 27 Sep 2019

Kasut sniker ‘nasi lemak’ lambang perpaduan negara

Edisi terhad Asics Malaysia ilham tempatan

Featured Fri, 17 Apr 2020
Featured Fri, 1 May 2020
Eat Travel Mon, 18 May 2020
Featured Fri, 27 Mar 2020

| Live TV