Acara By: Shaidah Shafie April 30, 2020 @ 6:49pm

Telekung Siti Khadijah lancar sejadah SK X AMRU

Sejadah jarang diperkatakan kerana ia bukan seperti pakaian harian yang sentiasa mahu ditukar dan mengikut arus perkembangan fesyen.

Namun begitu, bagi seorang Muslim, sejadah adalah antara ‘kain’ yang wajib dimiliki kerana ia penting untuk dijadikan alas ketika beribadat.

Peneraju telekong inovasi pertama di Malaysia, Telekung Siti Khadijah (SK) mengadakan kolaborasi dengan label pengeluar sejadah terkenal , AMRU bagi menghasikan koleksi sejadah, SK X AMRU yang selesa untuk kegunaan harian.

Pengarah Eksekutif Jualan dan Pemasaran Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd (SK Apparel), Mohammad Munzir Aminuddin. Foto: Mohd Zulfadhli Zulkifli.

Pengarah Eksekutif Jualan dan Pemasaran Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd (SK Apparel), Mohammad Munzir Aminuddin, berkata kolaborasi berkenaan dilakukan kerana mahu berkongsi nilai dan kebaikan yang sama iaitu mengutamakan mutu.

“Pihak SK mengadakan kajian dan pembangunan produk sejak tahun lepas sebelum memutuskan untuk mengadakan kolaborasi dengan AMRU untuk mengeluarkan sejadah.

“Tahun ini kolaborasi berkenaan terlaksana dengan pengeluaran sejadah yang dihadirkan dalam koleksi sejadah putih bersaiz mini kepada pengguna,” katanya dalam satu kenyataan kepada media.

SK adalah jenama telekung nombor satu di Malaysia dengan keunikan dan rekaan inovatif pada bahagian wajah. Selain menawarkan telekung untuk kelengkapan bersolat, SK juga mengeluarkan pakaian siap untuk Muslimah.

Corak geometrik Islam yang dijahit pada sejadah kemas dan cantik. Foto: Ihsan Siti Khadijah.

Munzir berkata, sejadah berkenaan yang bermutu tinggi dihasilkan daripada bahan kapas asli yang memberikan keselesaan berganda kepada pengguna.

“Sejadah yang berkonsepkan minimalis dengan jahitan geometri Islamik pada keseluruhan sejadah sangat sesuai juga digunakan untuk perjalanan jarak jauh mahupun dekat.

“Ia dijahit dengan sulaman yang kemas selain ada reben berwarna merah hati pada bahagian tepi yang juga merupakan warna pengenalan SK,” katanya.

Sejadah mini SK X AMRU mudah dibawa ke mana-mana. Foto: Ihsan Siti Khadijah.

Ditawarkan pada harga RM59 sehelai, setiap pembelian sejadah mini itu akan disertai dengan minyak wangi untuk sejadah secara percuma dan boleh dibeli menerusi kedai dalam talian Shopee Siti Khadijah

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 24 Feb 2021

2.54 Juta Rakyat Terima Bayaran Fasa Pertama BPR Mulai Hari Ini

Alhamdulillah buat mereka yang dapat BPR!

Featured Sat, 3 Apr 2021

KPM Akan Tutup Sekolah Jika…

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) akan menutup mana-mana sekolah jika sebahagian besar guru terpaksa menjalani kuarantin akibat COVID-19 hingga menjejaskan kecekapan operasi sekolah. Menteri Kanan (Pendidikan), Datuk Dr Radzi Jidin, berkata keputusan penutupan juga mengambil kira […]

Featured Tue, 21 Apr 2020
Featured Wed, 18 Mar 2020
Featured Mon, 11 Mar 2019
Featured Fri, 9 Jul 2021

Bekas Anggota Kumpulan Nasyid Rabbani Meninggal Dunia Akibat COVID-19

Bekas anggota kumpulan Nasyid  Rabbani iaitu Azizan Khalid dilaporkan telah meninggal dumia di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) kelmarin. Difahamkan, Allahyarham mengalami sesak nafas selepas mengambil sarapan sebelum dikejarkan ke hospital dan disahkan meninggal dunia sekitar […]

| Live TV