Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Acara By: Shaidah Shafie April 30, 2020 @ 6:49pm

Telekung Siti Khadijah lancar sejadah SK X AMRU

Sejadah jarang diperkatakan kerana ia bukan seperti pakaian harian yang sentiasa mahu ditukar dan mengikut arus perkembangan fesyen.

Namun begitu, bagi seorang Muslim, sejadah adalah antara ‘kain’ yang wajib dimiliki kerana ia penting untuk dijadikan alas ketika beribadat.

Peneraju telekong inovasi pertama di Malaysia, Telekung Siti Khadijah (SK) mengadakan kolaborasi dengan label pengeluar sejadah terkenal , AMRU bagi menghasikan koleksi sejadah, SK X AMRU yang selesa untuk kegunaan harian.

Pengarah Eksekutif Jualan dan Pemasaran Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd (SK Apparel), Mohammad Munzir Aminuddin. Foto: Mohd Zulfadhli Zulkifli.

Pengarah Eksekutif Jualan dan Pemasaran Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd (SK Apparel), Mohammad Munzir Aminuddin, berkata kolaborasi berkenaan dilakukan kerana mahu berkongsi nilai dan kebaikan yang sama iaitu mengutamakan mutu.

“Pihak SK mengadakan kajian dan pembangunan produk sejak tahun lepas sebelum memutuskan untuk mengadakan kolaborasi dengan AMRU untuk mengeluarkan sejadah.

“Tahun ini kolaborasi berkenaan terlaksana dengan pengeluaran sejadah yang dihadirkan dalam koleksi sejadah putih bersaiz mini kepada pengguna,” katanya dalam satu kenyataan kepada media.

SK adalah jenama telekung nombor satu di Malaysia dengan keunikan dan rekaan inovatif pada bahagian wajah. Selain menawarkan telekung untuk kelengkapan bersolat, SK juga mengeluarkan pakaian siap untuk Muslimah.

Corak geometrik Islam yang dijahit pada sejadah kemas dan cantik. Foto: Ihsan Siti Khadijah.

Munzir berkata, sejadah berkenaan yang bermutu tinggi dihasilkan daripada bahan kapas asli yang memberikan keselesaan berganda kepada pengguna.

“Sejadah yang berkonsepkan minimalis dengan jahitan geometri Islamik pada keseluruhan sejadah sangat sesuai juga digunakan untuk perjalanan jarak jauh mahupun dekat.

“Ia dijahit dengan sulaman yang kemas selain ada reben berwarna merah hati pada bahagian tepi yang juga merupakan warna pengenalan SK,” katanya.

Sejadah mini SK X AMRU mudah dibawa ke mana-mana. Foto: Ihsan Siti Khadijah.

Ditawarkan pada harga RM59 sehelai, setiap pembelian sejadah mini itu akan disertai dengan minyak wangi untuk sejadah secara percuma dan boleh dibeli menerusi kedai dalam talian Shopee Siti Khadijah

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 25 Feb 2021
Featured Tue, 2 Feb 2021
Featured Mon, 20 Apr 2020

Artritis menyerang tidak kenal usia

Jari juga perlu rehat

Featured Thu, 8 Aug 2019
Featured Wed, 4 Sep 2019
Featured Fri, 22 Mar 2019

Ingin membeli barang kemas pada harga mampu milik? Nazrin Jewellery ada jawapannya

Dapatkan pelbagai rekaan aksesori emas pada harga murah

familuv Tue, 12 Mar 2019

Anak berbohong, ibu bapa jangan panik!

Ketahui sebab mengapa anak menipu dan cara atasinya.

| Live TV