Featured By: Yanie Baharom January 3, 2019 @ 6:00pm

Trik Kendall Jenner Dapat Shape Wajah Yang Perfect, Jom Tengok!

Hidup sebagai peragawati terkenal dan ‘IN’ ketika ini, wajah Kendall Jenner bukan sahaja boleh dilihat di katalog mahupun papan tanda serata dunia, bahkan pentas peragaan jenama terkenal.

Demi  kerjaya glamornya itu, tentu saja setiap hari wajah Kendall Jenner ditepek solekan tebal sebelum menawan pentas catwalk, jadi tak hairanlah jika dia mahukan sesuatu yang mudah dan ringkas bila ingin keluar bersantai.

Melalui perkongsiannya dengan Vogue mengenai rutin solekannya setiap pagi, dia berkongsi satu tip cool untuk dapatkan wajah sempurna dengan mudah: All-over bronzer.

Dengan trik ini, dia bukan sekadar sapukan bronzer di pipi dan pelipis seperti yang biasa kamu lihat dalam tutorial di YouTube, sebaliknya dia menggunakan berus besar untuk oles bronzer pada seluruh pipi dan leher.

Kemudian, dia sapukan produk yang sama pada kelopak mata. “I usually just take my bronzer and do a tiny bit of eyeshadow with it,” katanya.

Satu lagi tip bonus: Dia hanya gunakan maskara pada pangkal bulu mata. Genius!

Sumber: YouTube

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 29 May 2018

Kalau Tak Nak Boros Berbelanja, Ikuti 5 Tip Membeli-Belah Ini

Jangan nak syok sangat membeli-belah, takut pokai pula lepas raya!

Featured Fri, 2 Jul 2021

MEF Usulkan Beri Moratorium Automatik Tanpa Perlu Permohonan

Cadangan untuk menjadikan moratorium pinjaman secara automatik dan bukannya melalui permohonan kepada Kementerian Kewangan dan Bank Negera telah diusulkan oleh Persekutuan Majikan-majikan Malaysia (MEF) Menurut Presiden MEF, Datuk Syed Hussain Syed Husman berkata tidak sepatutnya […]

Featured Wed, 5 Sep 2018

5 Kesan Buruk Jika Anda Kerap Tengok Handphone Sebelum Tidur

Telefon bimbit akan mengeluarkan sejenis cahaya biru yang boleh merosakkan mata.

Featured Tue, 2 Jun 2020
Featured Thu, 18 Oct 2018
Oh Lawa Sat, 25 Aug 2018
Featured Tue, 30 Nov 2021

Gadis Tetap Gembira Walaupun Hanya Tunang Secara Ringkas & Santai Di Restoran

Kisah romantik seorang lelaki yang melamar teman wanitanya di sebuah restoran pernah tular di laman TikTok pada bulan lalu. @aidilriza_ Dulu lapar tapi sekarang dah kenyang. Dulu takde drip tapi sekarang berenang, dulu single, sekarang […]

Featured Sat, 16 Apr 2022

| Live TV