Acara By: Fadzlena Jafar May 13, 2020 @ 12:12pm

UPSC sumbang 1,000 bubur lambuk kepada petugas barisan hadapan

Bersempena dengan Ramadan, UiTM Private Specialist Centre (UPSC) mengambil inisiatif untuk menyedia dan mengagihkan 1,000 bekas bubur lambuk kepada petugas barisan hadapan.

Ketua Pegawai Eksekutif, UiTM Private Healthcare Sdn Bhd (UPHSB), Wan Nazifah Wan Abdullah, berkata inisiatif berkenaan adalah sebagai tanda sokongan kepada wira negara yang bekerja sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Katanya, selain penghargaan kepada petugas barisan hadapan yang berkorban masa dan tenaga demi negara, bubur lambak itu juga diagihkan kepada penduduk di sekitar UPSC.

“Kami bersyukur dapat menyambut bulan yang mulia ini bersama-sama kakitangan dan doktor pakar termasuk masyarakat setempat yang berbilang kaum, malah inisiatif ini sudah menjadi tradisi UPSC pada setiap Ramadan.

“Ini adalah kali ketiga pengagihan bubur lambuk oleh UPSC kepada kakitangan, doktor pakar dan orang ramai yang melalui kawasan ini,” katanya yang turut mengagihkan bubur lambuk itu bersama-sama staf dan doktor pakar.

Sebahagian pengunjung UPSC yang menerima sumbangan bubur lambuk.

Paling menarik, masakan popular yang mengandungi daging cincang, rempah-ratus, santan dan beras itu disediakan sendiri kakitangan dan doktor pakar UPSC daripada urusan memasak hingga pembungkusan untuk diedarkan kepada masyarakat setempat.

Bubur lambuk itu diagihkan di enam lokasi iaitu di kawasan Sungai Buloh, Damansara dan  Shah Alam. Selain diagihkan kepada petugas UPSC, bubur lambuk itu turut diedarkan kepada  pihak polis dan askar di lokasi sekatan jalan raya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 1 Nov 2022
Featured Tue, 25 Oct 2022

“Tolonglah Cabar Saya” – Taufiq Hanafi Mahu Bawa Watak Berbeza

Meskipun sudah bertapak agak lama didalam industri seni tempatan, pelakon aksi, Taufiq Hanafi, menginginkan satu cabaran untuk membuktikan kepada penonton bahawa dirinya juga merupakan seorang pelakon versatil. Memetik laporan mStar, Taufiq mahu membuang stereotaip yang […]

Featured Thu, 15 Dec 2022
Featured Wed, 2 Nov 2022

“Kenapa… Awak Tak Cakap Dari Mula” – Rupa-Rupanya Chombi Penyanyi Lagu Viral Sayunk I Love You Anak Harry Khalifah, Ramai Tawar Diri Jadi Menantu!

Lagu ‘Sayunk I Love You’ nyanyian Chombi atau nama sebenarnya Siti Maryam menjadi tular di internet, terutamanya laman sosial TikTok. Karya terbabit meraih perhatian ramai selepas kerap digunakan sebagai lagu latar belakang untuk pelbagai content […]

Featured Wed, 30 Mar 2022
Featured Tue, 10 Jan 2023

“Kena Ada Duit Sendiri” – Puteri Sarah Kemukakan Ciri-Ciri Seorang Wanita Hebat

Pelakon sensasi, Puteri Sarah Liyana memberitahu ciri-ciri yang perlu ada dalam diri seorang wanita agar sentiasa cekal menghadapi cabaran hidup. @fethgadget Pesanan untuk semua wanita diluar sana ❤️ #fethgadget #puterisarahliyana ♬ original sound – Feth […]

Featured Wed, 9 Aug 2023