Featured By: Yanie Baharom January 8, 2019 @ 4:00pm

Yuna X Christy Ng, koleksi yang perlu ada dalam gerobok anda!

Kuasa wanita, adalah inspirasi utama di sebalik kolaborasi penyanyi dan pencipta lagu, Yunalis Zarai dan pereka kasut terkenal Christy Ng dalam menghasilkan rekaan terhad sepatu dan beg tangan Yuna X Christy Ng yang dilancarkan di Pusat Galeri Jualan, Bukit Bintang, Sabtu lalu.

Koleksi yang menawarkan tujuh variasi warna untuk beg pelana (saddle bag) dan lima rona mengancam untuk sepatu, dilihat sebagai aksesori pelengkap gaya wanita yang wajib ada dalam gerobok pakaian fashionista moden.

Setiap rekaan direka bersama universaliti dan dalam masa sama mengekalkan keselesaan untuk wanita menggayakannya.

Foto: Instagram Yuna

“Apabila Yuna dan saya duduk berbincang, kami mahu menghasilkan sesuatu di mana semua wanita, sedari usia 18 tahun sehinggalah para ibu boleh menggayakannya.

“Kami mahukan sesuatu yang praktikal tetapi stylish. Seperti diminta Yuna, bukan saja dia boleh memakainya dari pagi hingga ke malam, malah sesuai juga digayakan ibunya,” kata Christy Ng.

Functionality adalah kata kunci koleksi ini, di mana setiap sepatu yang dihasilkan mempunyai ketinggian kurang dua inci, namun masih dapat menyerlahkan ketinggian seseorang tanpa perlu mengorbankan keselesaan si pemakai.

Foto: Instagram Yuna

Malah inovasi rekaannya juga membantu untuk mencipta ilusi kaki yang lebih panjang, selain sempurna digayakan dalam apa juga persalinan.

Sementara itu, beg tangan beraneka warna dihadirkan bersama tali yang boleh ditukar dan bersaiz sempurna untuk memuatkan segala keperluan harian anda seperti telefon pintar dan dompet.

Seperti kebanyakan perkenalan di zaman media sosial, Yuna dan Christy pertama kali bertemu di atas talian menerusi Instagram tahun lalu.

Foto: Instagram Yuna

“Saya membeli kasut (Christy Ng) pertama saya pada awal tahun lepas. Saya jatuh cinta dengan setiap koleksi rekaannya dan berhasrat untuk bertemu dengannya.

“Suatu malam, saya melihat Instagram peribadinya dan meninggalkan pesanan adakah anda mahu bekerja bersama-sama?” kata pemuzik berbakat itu.

Pelawaan Yuna disambut baik dan enam bulan kemudian menyusul koleksi kolaborasi mereka yang cukup dinanti-nantikan ramai. Malah, harga yang ditawarkan bagi setiap satu koleksi ini amat berpatutan iaitu RM189.00.

Christy menambah, sambutan yang diterima cukup luar biasa. Malah beberapa koleksi mula terjual sebelum penjualan rasminya dilakukan.

“Pelanggan yang datang ke pejabat saya berkata, ‘saya mahu membeli koleksi Yuna X Christy Ng!’. Sambutan yang diberikan cukup baik sekali dan saya sangat bersyukur,” kata Christy.

Foto: Instagram Yuna

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 25 May 2022
Acara Sun, 12 Aug 2018

10 Lokasi Route Basikal Popular & Selamat Yang Wajib Anda Explore. Jom Kayuh!

Tiada lagi kekangan untuk anda melakukan aktiviti berbasikal bersama keluarga dan rakan-rakan.

Featured Sun, 29 Aug 2021

Varian Delta: Risiko Kemasukan Ke Hospital Dua Kali Ganda Berbanding Varian Lain

Penularan COVID-19 semakin berbahaya apabila varian Delta didakwa mempunyai dua kali ganda risiko jangkitan untuk dimasukkan ke hospital berbanding varian lain seperti Alpha. Menurut kajian yang diterbitkan The Lancet, pakar menyatakan betapa pentingnya untuk mendapatkan […]

Featured Wed, 10 Nov 2021
Featured Tue, 9 Mar 2021
Featured Fri, 1 Oct 2021
familuv Wed, 27 May 2020
Featured Fri, 13 Aug 2021

“Budak Lelaki Mimpi Arwah Diserbu Kanak -Kanak Palestin Di Suatu Tempat Cantik” – Shuib

Pelakon dan pelawak Shuib Sepahtu mengakui hilang kata-kata apabila satu demi satu kisah mengenai arwah isterinya, Siti Sarah diceritakan kepadanya. Kongsi Shuib di majlis tahlil Arwah Siti Sarah semalam, dia begitu tersentuh apabila menerima nota […]

Featured Wed, 25 Mar 2020

Gaun perkahwinan RM800,000 dan majlis resepsi luar biasa Irina, kini tinggal kenangan

Rumah tangga waris jutawan Rusia ini bertahan 6 bulan saja!

| Live TV