Featured By: Yanie Baharom January 8, 2019 @ 4:00pm

Yuna X Christy Ng, koleksi yang perlu ada dalam gerobok anda!

Kuasa wanita, adalah inspirasi utama di sebalik kolaborasi penyanyi dan pencipta lagu, Yunalis Zarai dan pereka kasut terkenal Christy Ng dalam menghasilkan rekaan terhad sepatu dan beg tangan Yuna X Christy Ng yang dilancarkan di Pusat Galeri Jualan, Bukit Bintang, Sabtu lalu.

Koleksi yang menawarkan tujuh variasi warna untuk beg pelana (saddle bag) dan lima rona mengancam untuk sepatu, dilihat sebagai aksesori pelengkap gaya wanita yang wajib ada dalam gerobok pakaian fashionista moden.

Setiap rekaan direka bersama universaliti dan dalam masa sama mengekalkan keselesaan untuk wanita menggayakannya.

Foto: Instagram Yuna

“Apabila Yuna dan saya duduk berbincang, kami mahu menghasilkan sesuatu di mana semua wanita, sedari usia 18 tahun sehinggalah para ibu boleh menggayakannya.

“Kami mahukan sesuatu yang praktikal tetapi stylish. Seperti diminta Yuna, bukan saja dia boleh memakainya dari pagi hingga ke malam, malah sesuai juga digayakan ibunya,” kata Christy Ng.

Functionality adalah kata kunci koleksi ini, di mana setiap sepatu yang dihasilkan mempunyai ketinggian kurang dua inci, namun masih dapat menyerlahkan ketinggian seseorang tanpa perlu mengorbankan keselesaan si pemakai.

Foto: Instagram Yuna

Malah inovasi rekaannya juga membantu untuk mencipta ilusi kaki yang lebih panjang, selain sempurna digayakan dalam apa juga persalinan.

Sementara itu, beg tangan beraneka warna dihadirkan bersama tali yang boleh ditukar dan bersaiz sempurna untuk memuatkan segala keperluan harian anda seperti telefon pintar dan dompet.

Seperti kebanyakan perkenalan di zaman media sosial, Yuna dan Christy pertama kali bertemu di atas talian menerusi Instagram tahun lalu.

Foto: Instagram Yuna

“Saya membeli kasut (Christy Ng) pertama saya pada awal tahun lepas. Saya jatuh cinta dengan setiap koleksi rekaannya dan berhasrat untuk bertemu dengannya.

“Suatu malam, saya melihat Instagram peribadinya dan meninggalkan pesanan adakah anda mahu bekerja bersama-sama?” kata pemuzik berbakat itu.

Pelawaan Yuna disambut baik dan enam bulan kemudian menyusul koleksi kolaborasi mereka yang cukup dinanti-nantikan ramai. Malah, harga yang ditawarkan bagi setiap satu koleksi ini amat berpatutan iaitu RM189.00.

Christy menambah, sambutan yang diterima cukup luar biasa. Malah beberapa koleksi mula terjual sebelum penjualan rasminya dilakukan.

“Pelanggan yang datang ke pejabat saya berkata, ‘saya mahu membeli koleksi Yuna X Christy Ng!’. Sambutan yang diberikan cukup baik sekali dan saya sangat bersyukur,” kata Christy.

Foto: Instagram Yuna

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

familuv Thu, 1 Nov 2018
Featured Tue, 20 Apr 2021

Jenazah Ayahnda Tengku Permaisuri Selangor Selamat Dikebumikan

Jenazah ayahanda Tengku Permaisuri Selangor, Abdul Rahman Baba yang meninggal dunia awal pagi tadi pada usia 89 tahun selamat dikebumi di Makam Diraja Shah Alam, Seksyen 5 dekat sini pada 2.45 petang tadi. Jenazah Allahyarham […]

Oh Lawa Tue, 14 Aug 2018

4 Manfaat Face Mist Yang Perlu Wanita Tahu

Face mist bukan sekadar air saja, ia dianggap produk yang penting dan berguna untuk semua wanita.

Featured Mon, 15 Feb 2021
Featured Tue, 7 Sep 2021
Featured Wed, 17 Jan 2018

Putus Cinta : 8 Cara Bangkit Semula

Putus cinta setelah sekian lama menyulam kasih cukup memeritkan. Tapi mahu atau tidak, kehidupan wajib diteruskan. Menangis dan meratap pemergian orang yang pernah disayangi bukanlah caranya move on dan melupakan segala luka. Bangkitlah semula dengan […]

Featured Mon, 5 Apr 2021

“Lebih Baik Terima Gaji Sedia Ada Daripada Jadi Penggangur” – M Saravanan

Berikutan isu gaji minimum graduan yang menjadi perbincangan hangat warganet, Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M Saravanan berkata penetapan gaji minimum kepada graduan tertakluk kepada perbincangan antara majikan dengan bakal pekerja dan tidak melibatkan pendirian […]

Featured Thu, 18 Mar 2021
Featured Thu, 27 Sep 2018

Bayangkan Kediaman Mewah Setinggi 27 Tingkat Hanya Didiami Oleh 5 Beranak, Tak Takut Ke?

Kediaman mengagumkan itu dilengkapi dengan tiga helipad, sebuah pawagam, beberapa kolam renang dan mempunyai 600 kakitangan, terletak di selatan Mumbai, India

Featured Thu, 11 Feb 2021

| Live TV