Featured By: Yanie Baharom January 8, 2019 @ 4:00pm

Yuna X Christy Ng, koleksi yang perlu ada dalam gerobok anda!

Kuasa wanita, adalah inspirasi utama di sebalik kolaborasi penyanyi dan pencipta lagu, Yunalis Zarai dan pereka kasut terkenal Christy Ng dalam menghasilkan rekaan terhad sepatu dan beg tangan Yuna X Christy Ng yang dilancarkan di Pusat Galeri Jualan, Bukit Bintang, Sabtu lalu.

Koleksi yang menawarkan tujuh variasi warna untuk beg pelana (saddle bag) dan lima rona mengancam untuk sepatu, dilihat sebagai aksesori pelengkap gaya wanita yang wajib ada dalam gerobok pakaian fashionista moden.

Setiap rekaan direka bersama universaliti dan dalam masa sama mengekalkan keselesaan untuk wanita menggayakannya.

Foto: Instagram Yuna

“Apabila Yuna dan saya duduk berbincang, kami mahu menghasilkan sesuatu di mana semua wanita, sedari usia 18 tahun sehinggalah para ibu boleh menggayakannya.

“Kami mahukan sesuatu yang praktikal tetapi stylish. Seperti diminta Yuna, bukan saja dia boleh memakainya dari pagi hingga ke malam, malah sesuai juga digayakan ibunya,” kata Christy Ng.

Functionality adalah kata kunci koleksi ini, di mana setiap sepatu yang dihasilkan mempunyai ketinggian kurang dua inci, namun masih dapat menyerlahkan ketinggian seseorang tanpa perlu mengorbankan keselesaan si pemakai.

Foto: Instagram Yuna

Malah inovasi rekaannya juga membantu untuk mencipta ilusi kaki yang lebih panjang, selain sempurna digayakan dalam apa juga persalinan.

Sementara itu, beg tangan beraneka warna dihadirkan bersama tali yang boleh ditukar dan bersaiz sempurna untuk memuatkan segala keperluan harian anda seperti telefon pintar dan dompet.

Seperti kebanyakan perkenalan di zaman media sosial, Yuna dan Christy pertama kali bertemu di atas talian menerusi Instagram tahun lalu.

Foto: Instagram Yuna

“Saya membeli kasut (Christy Ng) pertama saya pada awal tahun lepas. Saya jatuh cinta dengan setiap koleksi rekaannya dan berhasrat untuk bertemu dengannya.

“Suatu malam, saya melihat Instagram peribadinya dan meninggalkan pesanan adakah anda mahu bekerja bersama-sama?” kata pemuzik berbakat itu.

Pelawaan Yuna disambut baik dan enam bulan kemudian menyusul koleksi kolaborasi mereka yang cukup dinanti-nantikan ramai. Malah, harga yang ditawarkan bagi setiap satu koleksi ini amat berpatutan iaitu RM189.00.

Christy menambah, sambutan yang diterima cukup luar biasa. Malah beberapa koleksi mula terjual sebelum penjualan rasminya dilakukan.

“Pelanggan yang datang ke pejabat saya berkata, ‘saya mahu membeli koleksi Yuna X Christy Ng!’. Sambutan yang diberikan cukup baik sekali dan saya sangat bersyukur,” kata Christy.

Foto: Instagram Yuna

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Thu, 13 Dec 2018

Willow Smith, Si Anak Dara Will Smith Yang Pandai Bergaya!

Pengkritik fesyen di Hollywood menyifatkan stail Willow sebagai unexpected and fun!

Featured Wed, 10 Jan 2018

Idris Khan Kongsi Tips Untuk Wanita Insecure

Pengalaman selama 10 tahun dalam bidang peragawan membolehkan pelakon Idris Khan melihat dan berjumpa dengan ramai wanita cantik dari seluruh dunia. Berdasarkan pengalamannya, pelakon drama Pinggan Tak Retak, Nasi Tak Dingin ini berkongsi bahawa wanita […]

Featured Tue, 3 Jul 2018

10 Pemain World Cup 2018 Yang Paling Pandai Bergaya

Dah bergaji tinggi, mestilah pandai pilih jenama fesyen terkenal!

Featured Tue, 6 Feb 2018

Datuk Fazley Kongsi Tip Pikat Hati Anak

Proses membesarkan anak di zaman moden bukanlah sesuatu perkara yang mudah. Kebanyakan ibu bapa sekarang perlu bekerja bagi memenuhi keperluan keluarga dan kos sara hidup yang kian meningkat.

Featured Mon, 13 Apr 2020

Pesakit COVID-19 tanpa gejala dan sporadik umpama bom jangka

Fasa tiga PKP penting bagi hentikan COVID-19

Featured Fri, 17 Apr 2020

Keselamatan dan kesihatan murid lebih utama, Peperiksaan UPKK turut dibatalkan

Satu kaedah pentaksiran baharu akan diperkenalkan

Featured Thu, 18 Oct 2018
Eat Travel Mon, 15 Oct 2018

28 Foto Yang Menunjukkan Perbezaan Di Antara Makanan Biasa & Makanan Hipster

Kreatif betul orang yang mereka cipta hidangan-hidangan ini!

Featured Fri, 2 Mar 2018

Keliru Apa Perbezaan Expired Date, Use Before & Use By? Baca Penjelasan Ini, Penting!

Tahukah anda perbezaan antara EXPIRED DATE, USE BEFORE dan USE BY?

| Live TV