Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Filem By: Salma Syahbuddin March 16, 2018 @ 6:09am

6 Filem HITS Pecah Panggung Mac Ini!

Berita baik buat peminat tegar filem klasik golden age era 60 an, 70-an, 80-an dan 90-an. Tonton dengan kerjasama HITS membawakan filem-filem klasik Hollywood yang menggabungkan kesemua rancangan terbaik dalam satu program. Filem yang bakal ditayangkan pada hujung minggu ini merupakan filem-filem blockbuster yang pastinya membawa anda mengimbau zaman era kegemilangan filem-filem klasik dalam siaran berdefinisi tinggi . Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan filem terbaik ini hanya di HITS MOVIES Presents, setiap hujung minggu dari jam 8 malam di saluran HITS – tersedia di tonton VIP!

  1. City Slickers

 

dengan seorang rakan, Curly yang banyak mengajar mereka tentang bagaimana cara-cara untuk menjaga sekumpulan binatang ternakan mereka.

Lakonan Billy Crystal, Daniel Stern dan Bruno Kirby ini sememangnya akan memberikan anda momen yang menarik mengenai kehidupan kaum lelaki. So, kalau nak tahu apakah konflik yang bakal mereka hadapi selepas ini jangan lupa untuk saksikan City Slickers pada 17 Mac, jam 8 malam, hanya di HITS MOVIES Presents, di saluran HITS!

    2. The Amityville Horror

Filem seram yang diadaptasi dari kisah benar ini akan menghantui malam minggu anda! Dengan    menelan belanja sebanyak 19 juta dollar, filem The Amityville Horror ini menceritakan tentang sebuah keluarga yang baru berpindah kesebuah rumah dimana rumah tersebut menyimpan rahsia suatu pembunuhan. Seramkan? Filem ini akan menemui anda pada 18 Mac ini, pada jam 10.15 malam di HITS . Jangan ketinggalan!

   3. The Pink Panther

 

Filem The Pink Panther ini merupakan filem yang amat dinanti-nantikan oleh peminatnya. The Pink Panther mengisahkan tentang seorang Inspektor Clouseau lakonan mantap Peter Sellers yang ditugaskan ke Kota Rome bagi menangkap pencuri yang telah mengambil berlian milik Pink Panther. Agaknya bagaimanakah kesudahan cerita yang penuh dengan aksi dan babak-babak yang mendebarkan ini. Saksikan The Pink Panther pada 18 Mac, jam 8 malam semestinya di HITS MOVIES Presents, hanya di saluran HITS anda!

  4. The Good, The Bad, And The Ugly

 

“They formed an alliance of hate to steal a fortune in dead man’s gold” merupakan salah satu tagline dalam filem ini. Filem berdurasi lebih daripada 2 jam ini mengisahkan tentang perjalanan 3 orang cowboy yang dilakonkan oleh Blondie (Clint Eastwood), Angel Eyes (Lee Van Cleef) dan, Tuco (Eli Wallach). The Good, The Bad and The Ugly merupakan watak bagi 3 cowboy berdasarkan kepada karakter mereka. Sesuai dengan tagline filem, watak-watak ini cuba bersaing untuk mendapatkan emas yang telah disembunyikan disuatu tempat. Agaknya dapatkah mereka menjumpai emas tersebut? Jangan lupa untuk saksikan siaran HD filem The Good, The Bad, and The Ugly ini pada 18 Mac, jam 10.15 malam!

  5. The Great Escape

 

Cerita berdasarkan kisah benar ini diambil dari cerita tentang sekelompok tahanan perang semasa Perang Dunia kedua (world War II). Menerusi file mini kita dapat lihat bagaimana taktik askar –askar Nazi mengumpulkan kesemua tahanan mereka yang paling licik disebuah kem penjara. Namun, tahanan mereka mengambil peluang tersebut untuk mencari jalan bagi meloloskan diri mereka dari kem penjara tersebut. Lakonan mantap Charles Bronson, James Garner, Donald Pleasence dan Steve McQueen ini mampu membuatkan anda ternganga menyaksikan taktik dan usaha mereka demi untuk membebaskan diri dari kem tersebut. Korang rasa berjaya kah mereka dalam usaha tersebut? Jangan lupa untuk menonton The Great Escape pada 24 Mac, jam 8 malam! 

  6. Dirty Rotten Scoundrels 

 

Filem komedi sekali lagi menghiasi malam minggu anda pastinya dengan aksi lucu lakonan Steve Martin dan Michael Caine. Filem ini nampaknya menjadi antara salah satu filem clever comedy yang dipenuhi dengan bentuk-bentuk komedi yang segar. Dalam cerita ini Lawrence (Michael Caine)  dan Freddy Benson (Steve Martin) menjadi tumpuan utama apabila diberikan watak sebagai Scoundrel. Berusaha mengambil wang dari seorang wanita kaya, Lawrence dan Freddy masing-masing menggunakan taktik kotor bagi menjayakan misi mereka. Bagaimana agaknya kesudahan cerita ini? Dan, apakah peranan Frank Oz dalam cerita ini? Pastikan anda terus menonton Hits Movie pada 31 Mac ini, jam 8 malam di HITS MOVIES Presents, hanya di saluran HITS!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Filem Fri, 10 Nov 2017

【好消息】 50%优惠价升级成为tonton VIP

tonton目前乃是马来西亚互联网电视平台中的第一名,为回馈用户tonton特别推出促销活动。从2017年11月1日起至2017年12月31日,用户将可以透过“超级英雄配套”以50%的优惠价升级成为tonton VIP。

Filem Wed, 19 Jun 2019

三大影帝再度合作!前导预告片曝光三人敌友难分

三大影帝再度合作,再次展现精湛演技!前导预告片曝光,张家辉、古天乐和吴镇宇敌友难分。

Filem Fri, 8 Feb 2019

八度空间【年初四】新春节目时间表

八度空间2019己亥猪年【年初四】强档新春节目大放送!

Filem Wed, 6 Feb 2019

八度空间【年初二】新春节目时间表

八度空间2019己亥猪年【正月初二】强档新春节目大放送!

Filem Thu, 16 Jan 2020

Kung Fu Panda To Get Its Own TV Series This January!

Looks like everybody is still “kung fu fighting”!

Filem Tue, 8 Oct 2019

Filem Dua Garis Biru Lebih ‘Open Minded’

Apa tunggu lagi, saksikan filem yang lebih ‘open minded’ ini di pawagam berdekatan okay!

Filem Tue, 20 Aug 2019

《使徒行者2谍影行动》全马上映10天票房冲破380万!

由三大影帝古天乐、张家辉和吴镇宇主演的《使徒行者2谍影行动》全马上映10天持续获得好评,10天票房冲破380万!

Filem Mon, 26 Feb 2018

Festival Filem Iran Bermula 7-17 Mac

Tayangan sempena Festival Filem Iran (FFI) itu akan disiarkan melalui empat pawagam GSC (Golden Screem Cinemas) di Kuala Lumpur (7-11 Mac), Pulau Pinang (12-14 Mac) dan Johor Bahru dari 15 hungga 17 Mac 2018.

Filem Mon, 8 Jan 2018

ARE YOU A MARVEL FAN? HERE’S THE CHRONOLOGICAL ORDER OF ALL THE MOVIES

If you’re a huge fan of Marvel and would love to follow the storyline closely, here’s the arranged order of all the movies. If you watch according to this list, you can totally understand the whole Marvel universe better.

Filem Mon, 11 Feb 2019

Here’s How Edo was Built by Ieyasu and The Nameless Man

It’s a mystery unravelled in the most eye-opening episode of The Founder : Visionary Shogun, Ieyasu

| Live TV