Filem By: Salma Syahbuddin March 16, 2018 @ 6:09am

6 Filem HITS Pecah Panggung Mac Ini!

Berita baik buat peminat tegar filem klasik golden age era 60 an, 70-an, 80-an dan 90-an. Tonton dengan kerjasama HITS membawakan filem-filem klasik Hollywood yang menggabungkan kesemua rancangan terbaik dalam satu program. Filem yang bakal ditayangkan pada hujung minggu ini merupakan filem-filem blockbuster yang pastinya membawa anda mengimbau zaman era kegemilangan filem-filem klasik dalam siaran berdefinisi tinggi . Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan filem terbaik ini hanya di HITS MOVIES Presents, setiap hujung minggu dari jam 8 malam di saluran HITS – tersedia di tonton VIP!

  1. City Slickers

 

dengan seorang rakan, Curly yang banyak mengajar mereka tentang bagaimana cara-cara untuk menjaga sekumpulan binatang ternakan mereka.

Lakonan Billy Crystal, Daniel Stern dan Bruno Kirby ini sememangnya akan memberikan anda momen yang menarik mengenai kehidupan kaum lelaki. So, kalau nak tahu apakah konflik yang bakal mereka hadapi selepas ini jangan lupa untuk saksikan City Slickers pada 17 Mac, jam 8 malam, hanya di HITS MOVIES Presents, di saluran HITS!

    2. The Amityville Horror

Filem seram yang diadaptasi dari kisah benar ini akan menghantui malam minggu anda! Dengan    menelan belanja sebanyak 19 juta dollar, filem The Amityville Horror ini menceritakan tentang sebuah keluarga yang baru berpindah kesebuah rumah dimana rumah tersebut menyimpan rahsia suatu pembunuhan. Seramkan? Filem ini akan menemui anda pada 18 Mac ini, pada jam 10.15 malam di HITS . Jangan ketinggalan!

   3. The Pink Panther

 

Filem The Pink Panther ini merupakan filem yang amat dinanti-nantikan oleh peminatnya. The Pink Panther mengisahkan tentang seorang Inspektor Clouseau lakonan mantap Peter Sellers yang ditugaskan ke Kota Rome bagi menangkap pencuri yang telah mengambil berlian milik Pink Panther. Agaknya bagaimanakah kesudahan cerita yang penuh dengan aksi dan babak-babak yang mendebarkan ini. Saksikan The Pink Panther pada 18 Mac, jam 8 malam semestinya di HITS MOVIES Presents, hanya di saluran HITS anda!

  4. The Good, The Bad, And The Ugly

 

“They formed an alliance of hate to steal a fortune in dead man’s gold” merupakan salah satu tagline dalam filem ini. Filem berdurasi lebih daripada 2 jam ini mengisahkan tentang perjalanan 3 orang cowboy yang dilakonkan oleh Blondie (Clint Eastwood), Angel Eyes (Lee Van Cleef) dan, Tuco (Eli Wallach). The Good, The Bad and The Ugly merupakan watak bagi 3 cowboy berdasarkan kepada karakter mereka. Sesuai dengan tagline filem, watak-watak ini cuba bersaing untuk mendapatkan emas yang telah disembunyikan disuatu tempat. Agaknya dapatkah mereka menjumpai emas tersebut? Jangan lupa untuk saksikan siaran HD filem The Good, The Bad, and The Ugly ini pada 18 Mac, jam 10.15 malam!

  5. The Great Escape

 

Cerita berdasarkan kisah benar ini diambil dari cerita tentang sekelompok tahanan perang semasa Perang Dunia kedua (world War II). Menerusi file mini kita dapat lihat bagaimana taktik askar –askar Nazi mengumpulkan kesemua tahanan mereka yang paling licik disebuah kem penjara. Namun, tahanan mereka mengambil peluang tersebut untuk mencari jalan bagi meloloskan diri mereka dari kem penjara tersebut. Lakonan mantap Charles Bronson, James Garner, Donald Pleasence dan Steve McQueen ini mampu membuatkan anda ternganga menyaksikan taktik dan usaha mereka demi untuk membebaskan diri dari kem tersebut. Korang rasa berjaya kah mereka dalam usaha tersebut? Jangan lupa untuk menonton The Great Escape pada 24 Mac, jam 8 malam! 

  6. Dirty Rotten Scoundrels 

 

Filem komedi sekali lagi menghiasi malam minggu anda pastinya dengan aksi lucu lakonan Steve Martin dan Michael Caine. Filem ini nampaknya menjadi antara salah satu filem clever comedy yang dipenuhi dengan bentuk-bentuk komedi yang segar. Dalam cerita ini Lawrence (Michael Caine)  dan Freddy Benson (Steve Martin) menjadi tumpuan utama apabila diberikan watak sebagai Scoundrel. Berusaha mengambil wang dari seorang wanita kaya, Lawrence dan Freddy masing-masing menggunakan taktik kotor bagi menjayakan misi mereka. Bagaimana agaknya kesudahan cerita ini? Dan, apakah peranan Frank Oz dalam cerita ini? Pastikan anda terus menonton Hits Movie pada 31 Mac ini, jam 8 malam di HITS MOVIES Presents, hanya di saluran HITS!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Filem Mon, 23 Jul 2018

Watch the Behind-the-Scenes of Pulang on tonton

You won’t believe how much of it was done with green screen!

Filem Sun, 14 Apr 2019

BENTO EXPO: A Variety of Bento Recipes from Across the World

Find some ideas for your own bento lunch!

Filem Wed, 20 Nov 2019

Kolaborasi MYDIN Dalam Misi Kembali Ke Sekolah Ejen Ali Lengkapkan Persiapan Persekolahan 2020!

Jangan lupa dapatkan barangan eksklusif kelengkapan persekolahan Ejen Ali!

Filem Mon, 11 Nov 2019

与叶伟信合作无数!甄子丹跳出剧本演活叶问

功夫电影《叶问》系列一直风靡全球,创出十年经典;日前原班人马再度携手,打造《叶问4:完结篇》最后一战,直到12月20日大马上映。

Filem Tue, 14 Aug 2018

《巨齿鲨2》确定鲨鱼尺寸!导演强托特陶:不想拍烂续集

电影《巨齿鲨》(The Meg)票房超出原先预期2倍,让原本唱衰的外媒跌破眼镜;导演强托特陶坦言,目前对续集还没有具体想法,但有件事是确定的「鲨鱼不会变更大!」

Filem Thu, 21 Jun 2018

第三季《中国新歌声》713启播啦!

男神导师团集结,百人唱将待命,Battle抢位一触即发,第三季《中国新歌声》的音乐四国之战将迎来怎样的硝烟?

Filem Wed, 26 Sep 2018

#tontonKOPI : Ketagih Seks Dengan Ibu Sendiri?

Kajian mendapati anak lelaki yang memiliki hubungan yang rapat dengan ibunya terbukti tidak mudah berasa cemas atau mengalami masalah depresi.

Filem Mon, 15 Oct 2018

夏雨乔颠覆形象!首拍鬼片挑战台湾百年禁忌

继《红衣小女孩》系列之后,《粽邪》是另一部富有台湾风俗特色的电影!女主夏雨乔一改甜美形象,首度接拍恐怖电影。

Filem Tue, 20 Feb 2018

ARE YOU WATCHING THESE CURRENT TOP 5 HOTTEST SHOWS?

There are many shows trending currently but are you keeping up with these current top 5 shows?

Filem Wed, 21 Aug 2019

Remy Ishak Kurang Selesa Dengan Fazura?

Apa kena dengan Abang Remy kita ni?

| Live TV