Filem By: Salma Syahbuddin March 16, 2018 @ 6:09am

6 Filem HITS Pecah Panggung Mac Ini!

Berita baik buat peminat tegar filem klasik golden age era 60 an, 70-an, 80-an dan 90-an. Tonton dengan kerjasama HITS membawakan filem-filem klasik Hollywood yang menggabungkan kesemua rancangan terbaik dalam satu program. Filem yang bakal ditayangkan pada hujung minggu ini merupakan filem-filem blockbuster yang pastinya membawa anda mengimbau zaman era kegemilangan filem-filem klasik dalam siaran berdefinisi tinggi . Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan filem terbaik ini hanya di HITS MOVIES Presents, setiap hujung minggu dari jam 8 malam di saluran HITS – tersedia di tonton VIP!

  1. City Slickers

 

dengan seorang rakan, Curly yang banyak mengajar mereka tentang bagaimana cara-cara untuk menjaga sekumpulan binatang ternakan mereka.

Lakonan Billy Crystal, Daniel Stern dan Bruno Kirby ini sememangnya akan memberikan anda momen yang menarik mengenai kehidupan kaum lelaki. So, kalau nak tahu apakah konflik yang bakal mereka hadapi selepas ini jangan lupa untuk saksikan City Slickers pada 17 Mac, jam 8 malam, hanya di HITS MOVIES Presents, di saluran HITS!

    2. The Amityville Horror

Filem seram yang diadaptasi dari kisah benar ini akan menghantui malam minggu anda! Dengan    menelan belanja sebanyak 19 juta dollar, filem The Amityville Horror ini menceritakan tentang sebuah keluarga yang baru berpindah kesebuah rumah dimana rumah tersebut menyimpan rahsia suatu pembunuhan. Seramkan? Filem ini akan menemui anda pada 18 Mac ini, pada jam 10.15 malam di HITS . Jangan ketinggalan!

   3. The Pink Panther

 

Filem The Pink Panther ini merupakan filem yang amat dinanti-nantikan oleh peminatnya. The Pink Panther mengisahkan tentang seorang Inspektor Clouseau lakonan mantap Peter Sellers yang ditugaskan ke Kota Rome bagi menangkap pencuri yang telah mengambil berlian milik Pink Panther. Agaknya bagaimanakah kesudahan cerita yang penuh dengan aksi dan babak-babak yang mendebarkan ini. Saksikan The Pink Panther pada 18 Mac, jam 8 malam semestinya di HITS MOVIES Presents, hanya di saluran HITS anda!

  4. The Good, The Bad, And The Ugly

 

“They formed an alliance of hate to steal a fortune in dead man’s gold” merupakan salah satu tagline dalam filem ini. Filem berdurasi lebih daripada 2 jam ini mengisahkan tentang perjalanan 3 orang cowboy yang dilakonkan oleh Blondie (Clint Eastwood), Angel Eyes (Lee Van Cleef) dan, Tuco (Eli Wallach). The Good, The Bad and The Ugly merupakan watak bagi 3 cowboy berdasarkan kepada karakter mereka. Sesuai dengan tagline filem, watak-watak ini cuba bersaing untuk mendapatkan emas yang telah disembunyikan disuatu tempat. Agaknya dapatkah mereka menjumpai emas tersebut? Jangan lupa untuk saksikan siaran HD filem The Good, The Bad, and The Ugly ini pada 18 Mac, jam 10.15 malam!

  5. The Great Escape

 

Cerita berdasarkan kisah benar ini diambil dari cerita tentang sekelompok tahanan perang semasa Perang Dunia kedua (world War II). Menerusi file mini kita dapat lihat bagaimana taktik askar –askar Nazi mengumpulkan kesemua tahanan mereka yang paling licik disebuah kem penjara. Namun, tahanan mereka mengambil peluang tersebut untuk mencari jalan bagi meloloskan diri mereka dari kem penjara tersebut. Lakonan mantap Charles Bronson, James Garner, Donald Pleasence dan Steve McQueen ini mampu membuatkan anda ternganga menyaksikan taktik dan usaha mereka demi untuk membebaskan diri dari kem tersebut. Korang rasa berjaya kah mereka dalam usaha tersebut? Jangan lupa untuk menonton The Great Escape pada 24 Mac, jam 8 malam! 

  6. Dirty Rotten Scoundrels 

 

Filem komedi sekali lagi menghiasi malam minggu anda pastinya dengan aksi lucu lakonan Steve Martin dan Michael Caine. Filem ini nampaknya menjadi antara salah satu filem clever comedy yang dipenuhi dengan bentuk-bentuk komedi yang segar. Dalam cerita ini Lawrence (Michael Caine)  dan Freddy Benson (Steve Martin) menjadi tumpuan utama apabila diberikan watak sebagai Scoundrel. Berusaha mengambil wang dari seorang wanita kaya, Lawrence dan Freddy masing-masing menggunakan taktik kotor bagi menjayakan misi mereka. Bagaimana agaknya kesudahan cerita ini? Dan, apakah peranan Frank Oz dalam cerita ini? Pastikan anda terus menonton Hits Movie pada 31 Mac ini, jam 8 malam di HITS MOVIES Presents, hanya di saluran HITS!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Filem Tue, 13 Aug 2019

Selepas Isu Cerai, Liam Hemsworth Bawa Diri Ke Australia

Kesian juga kat Liam Hemsworth ni kan?

Filem Fri, 13 Jul 2018

黄玮瑄主持《谨训》自嘲太独立 恐找不到男朋友

八度空间全新资讯节目《谨训》7月29日启播;主持人黄玮瑄自嘲个性太独立,恐怕找男朋友有点难!

Filem Fri, 22 Dec 2017

东于哲拍摄网络贺岁电影「闹不合」

东于哲再度合体出演tonton网络贺岁电影《春天花啦啦!一屋满堂》,且这回要饰演死对头斗厨艺,让两人大喊玩得过瘾;该片为为八度空间贺岁电视剧《春天花啦啦!》的番外篇。

Filem Thu, 16 Jan 2020

Train To Busan Sequel “Peninsula” To Hit Premiere August 2020!

Wonder what story line will they come up this time? New plot lines or continuation?

Filem Fri, 8 Nov 2019

Exclusive! Scooby-Doo is Coming Back in a New Animated Movie #SCOOB

Scooby-Doo and the Gang is back solving mysteries and we are excited!

Filem Wed, 8 Jan 2020

考文也考武!黄玮瑄「用尽生命」为民众赢红包

考文也考武!这期《Durian, Kaya, Teh Tarik》的主持和嘉宾们,可说是要具备文武才能提高胜算。

Filem Fri, 15 Dec 2017

甄文达农历新年节目《欢乐满堂》传授烹饪秘诀

八度空间2018农历新年特备美食烹饪节目《欢乐满堂》邀来了著名的国际明星厨师甄文达“掌厨”,日前于Empire Shopping Gallery举办记者会,现场一展手艺,让媒体朋友大饱口福。

Filem Thu, 27 Sep 2018

盛天俊撇清关系「与陈俐杏相处似姐弟」

八度空间2019爱情励志喜剧《开餐吧!吃货小妹》正式开机拍摄;盛天俊与陈俐杏撇清关系,直呼两人相处像姐弟!

Filem Mon, 30 Jul 2018

Filem Pulang : Masih Ada Yang Betul-Betul “Pulang” Dari Menontonnya!

Ribut badai, kapal karam, paus gergasi, Hong Kong zaman dahulu, digarap cantik!  Jangan tak tahu, ada penonton yang seolah-olah masih belum ‘pulang’ (move on) dari menonton filem Pulang! 

Filem Thu, 28 Mar 2019

Forget About the Hot Weather and Haze by Listening to Some Awesome Music

It’s the hot season again but we don’t need to dwell on it…

| Live TV