Filem By: Salma Syahbuddin March 16, 2018 @ 6:09am

6 Filem HITS Pecah Panggung Mac Ini!

Berita baik buat peminat tegar filem klasik golden age era 60 an, 70-an, 80-an dan 90-an. Tonton dengan kerjasama HITS membawakan filem-filem klasik Hollywood yang menggabungkan kesemua rancangan terbaik dalam satu program. Filem yang bakal ditayangkan pada hujung minggu ini merupakan filem-filem blockbuster yang pastinya membawa anda mengimbau zaman era kegemilangan filem-filem klasik dalam siaran berdefinisi tinggi . Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan filem terbaik ini hanya di HITS MOVIES Presents, setiap hujung minggu dari jam 8 malam di saluran HITS – tersedia di tonton VIP!

  1. City Slickers

 

dengan seorang rakan, Curly yang banyak mengajar mereka tentang bagaimana cara-cara untuk menjaga sekumpulan binatang ternakan mereka.

Lakonan Billy Crystal, Daniel Stern dan Bruno Kirby ini sememangnya akan memberikan anda momen yang menarik mengenai kehidupan kaum lelaki. So, kalau nak tahu apakah konflik yang bakal mereka hadapi selepas ini jangan lupa untuk saksikan City Slickers pada 17 Mac, jam 8 malam, hanya di HITS MOVIES Presents, di saluran HITS!

    2. The Amityville Horror

Filem seram yang diadaptasi dari kisah benar ini akan menghantui malam minggu anda! Dengan    menelan belanja sebanyak 19 juta dollar, filem The Amityville Horror ini menceritakan tentang sebuah keluarga yang baru berpindah kesebuah rumah dimana rumah tersebut menyimpan rahsia suatu pembunuhan. Seramkan? Filem ini akan menemui anda pada 18 Mac ini, pada jam 10.15 malam di HITS . Jangan ketinggalan!

   3. The Pink Panther

 

Filem The Pink Panther ini merupakan filem yang amat dinanti-nantikan oleh peminatnya. The Pink Panther mengisahkan tentang seorang Inspektor Clouseau lakonan mantap Peter Sellers yang ditugaskan ke Kota Rome bagi menangkap pencuri yang telah mengambil berlian milik Pink Panther. Agaknya bagaimanakah kesudahan cerita yang penuh dengan aksi dan babak-babak yang mendebarkan ini. Saksikan The Pink Panther pada 18 Mac, jam 8 malam semestinya di HITS MOVIES Presents, hanya di saluran HITS anda!

  4. The Good, The Bad, And The Ugly

 

“They formed an alliance of hate to steal a fortune in dead man’s gold” merupakan salah satu tagline dalam filem ini. Filem berdurasi lebih daripada 2 jam ini mengisahkan tentang perjalanan 3 orang cowboy yang dilakonkan oleh Blondie (Clint Eastwood), Angel Eyes (Lee Van Cleef) dan, Tuco (Eli Wallach). The Good, The Bad and The Ugly merupakan watak bagi 3 cowboy berdasarkan kepada karakter mereka. Sesuai dengan tagline filem, watak-watak ini cuba bersaing untuk mendapatkan emas yang telah disembunyikan disuatu tempat. Agaknya dapatkah mereka menjumpai emas tersebut? Jangan lupa untuk saksikan siaran HD filem The Good, The Bad, and The Ugly ini pada 18 Mac, jam 10.15 malam!

  5. The Great Escape

 

Cerita berdasarkan kisah benar ini diambil dari cerita tentang sekelompok tahanan perang semasa Perang Dunia kedua (world War II). Menerusi file mini kita dapat lihat bagaimana taktik askar –askar Nazi mengumpulkan kesemua tahanan mereka yang paling licik disebuah kem penjara. Namun, tahanan mereka mengambil peluang tersebut untuk mencari jalan bagi meloloskan diri mereka dari kem penjara tersebut. Lakonan mantap Charles Bronson, James Garner, Donald Pleasence dan Steve McQueen ini mampu membuatkan anda ternganga menyaksikan taktik dan usaha mereka demi untuk membebaskan diri dari kem tersebut. Korang rasa berjaya kah mereka dalam usaha tersebut? Jangan lupa untuk menonton The Great Escape pada 24 Mac, jam 8 malam! 

  6. Dirty Rotten Scoundrels 

 

Filem komedi sekali lagi menghiasi malam minggu anda pastinya dengan aksi lucu lakonan Steve Martin dan Michael Caine. Filem ini nampaknya menjadi antara salah satu filem clever comedy yang dipenuhi dengan bentuk-bentuk komedi yang segar. Dalam cerita ini Lawrence (Michael Caine)  dan Freddy Benson (Steve Martin) menjadi tumpuan utama apabila diberikan watak sebagai Scoundrel. Berusaha mengambil wang dari seorang wanita kaya, Lawrence dan Freddy masing-masing menggunakan taktik kotor bagi menjayakan misi mereka. Bagaimana agaknya kesudahan cerita ini? Dan, apakah peranan Frank Oz dalam cerita ini? Pastikan anda terus menonton Hits Movie pada 31 Mac ini, jam 8 malam di HITS MOVIES Presents, hanya di saluran HITS!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Filem Sat, 25 May 2019

’Think Big Big’ Sedia Tembus Pasaran China

Filem tempatan, ‘Think Big Big’ (TBB) yang diarahkan oleh pengarah prolifik Chiu Keng Guan kini bersedia untuk mengegarkan 10,900 buah pawagam di China dengan 60,079 tayangan. TBB akan memulakan tayangannya di sana bermula 24 Mei […]

Filem Wed, 29 May 2019

#xtraGiveaway: Join THIS Batman Contest And Win a Golden Chance To Meet Your Superhero!

Are you excited to see your favourite Superhero? You can join the Batman contest right here, right now!

Filem Wed, 18 Sep 2019

民族的凝聚!一份普天同庆的集体回忆

有一种凝聚的力量,总在欢庆的记忆里闪耀。

Filem Sat, 14 Dec 2019
Filem Mon, 23 Dec 2019

Dapatkan Barangan Ejen Ali Secara Online Hanya Di CANTIX!

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan barangan Ejen Ali hanya di WWW.CANTIX.COM.MY

Filem Tue, 29 Jan 2019

林德信自爆来马拍摄被骗!林明祯片中爆粗?

林德信自爆来马拍摄《玩转全家福》被骗全裸?「女神」林明祯豁出去不顾形象爆粗?

Filem Fri, 31 Aug 2018

周杰伦为战队更名「地表最狂」 哈士奇战队改编抖音神曲!

本周《中国好声音》迎来周杰伦和哈林两位导师战队四强争夺战;正式考核前,两位导师都不遗余力为学员备战,而如此认真备战,“哈士奇”战队和“地表最狂”战队最终命运将会如何?

Filem Tue, 6 Feb 2018

《春天花啦啦!》演员210跟你玩翻桂和广场

你是否很想见到八度空间贺岁电视剧《春天花啦啦!》里的演员们,同时也想和他们一起在台上玩游戏、赢奖品?八度空间乘势出击,聚集了《春天花啦啦!》多位主要演员在这个星期六(2月10日)会见吉隆坡的剧迷们!

Filem Wed, 31 Oct 2018

《粽邪》台湾票房成绩亮眼!导演「确定推出续集」

恐怖片《粽邪》结合台湾宗教仪式「送肉粽」搬上大银幕,全台票房开出亮眼成绩!导演廖士涵:“确定推出续集。”

Filem Mon, 23 Jul 2018

#JommenangXtra : Jangan Lepaskan Peluang Menyaksikan Siaran Siri Eksklusif Marvel Cloak & Dagger Hanya Ditonton Bermula Jun Ini!

Siaran selama dua jam ini akan menemui penonton setia tonton bermula pada 8 Jun 2018, jam 9 malam ini.

| Live TV