Filem By: Atiqah Johari June 8, 2023 @ 5:26pm

Gabungan Aksi & Komedi, Berjayakah Transformers: Rise of the Beast Menentang Lawan Selamatkan Bumi?

Filem baharu daripada francais Transformers yang berjudul Transformers: Rise of the Beasts ditayangkan secara rasmi di seluruh pawagam di Malaysia bermula hari ini.

Filem bergenre aksi, penggembaraan dan sci-fi ini mengisahkan tentang seorang bekas tentera bernama Noah Diaz (Anthony Ramos) dan seorang pelatih peneliti artifak di muzium bernama Elena Wallace (Dominique Fishback).

Dengan kebolehan masing-masing, mereka bekerjasama dengan Autobots dan Maximals untuk menyelamatkan bumi daripada Unicron dan Terrorcon.

Walaubagaimanapun, perjuangan mereka bukan sesuatu yang mudah untuk melawan musuh yang hampir kebal. Adakah mereka akan berjaya?

Watak-Watak Robot

Dalam filem ini, watak robot yang menonjol persembahannya adalah Mirage (Pete Davidson) yang membawa sentuhan komedi dan memiliki kepercayaan terhadap manusia dengan wataknya yang ‘playful’.

Kita juga diperkenalkan dengan Maximal yang mempunyai empat watak iaitu Optimus Primal (robot gorilla), Rhinox (robot badak sumbu), Cheetor (robot Cheetah) dan Airazor (robot Helang) yang mana mereka bergabung dengan Autobots serta watak Noah dan Elena untuk bertarung dengan watak antagonis.

Penceritaan

Secara jujurnya, filem ini dipersembahkan secara ‘straightforward’ dan mudah untuk difahami penonton dengan berlatarbelakangkan tahun 90-an.

Tiada ‘plot twist’ dan ‘wow factor’ yang akan membuatkan anda hilang akal kerana anda boleh meneka apa yang bakal berlaku selepas setiap babak.

Namun begitu, filem ini memberikan anda pengalaman yang lain di mana filem ini bermain dengan perasaan anda.

Malah, sebuah dialog yang berbunyi ‘Dia hanya terperangkap. Kejahatan takkan hapus selamanya’ seperti memberi bayangan kepada penonton bahawa sekuel ini mempunyai sambungan. Mungkin?

Transformers: Rise of the Beast ini juga sesuai untuk tontonan kanak-kanak kerana jalan ceritanya yang tidak berat namun masih menarik.

Secara peribadinya, filem ini masih menarik untuk tontonan santai walaupun penyampaiannya ada kekurangan yang sepatutnya boleh digilapkan.

Jangan lupa saksikan Transformers: Rise of the Beast di pawagam bermula hari ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 4 Nov 2020
Trending Tue, 7 Apr 2020
Featured Sun, 6 Jun 2021

Mira Filzah Kongsi Cara Tidak Dedah Lengan & Aurat Ketika Ambil Suntikan Vaksin

Pelakon dan pengacara Nona, Mira Filzah baru baru ini berkongsi pengalaman sewaktu menerima suntikan vaksin. Berkongsi perkara tersebut di laman Instagramnya, Mira mendedahkan bahawa terdapat cara bagi perempuan muslimah untuk menjaga aurat ketika menerima vaksin. […]

Featured Fri, 25 Jun 2021

Kebenaran Majlis Akad Nikah Di Selangor Mulai 1 Julai & SOP Terkini

Berita baik buat bakal pengantin! Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) telah mengumumkan kebenaran pelaksanaan Majlis Akad Nikah di negeri Selangor mulai 1 Julai 2021. Menurut hantaran terkini di Facebook rasmi JAIS, kebenaran majlis akad nikah […]

Trending Sun, 22 Sep 2019

Pesawat Tiba-Tiba Menjunam Dari Ketinggian 30,000 Kaki

Tak dapat bayangkan betapa cemasnya jika berada didalam situasi sebegini

Acara Fri, 12 May 2023

ABPBH Ke-35 Kembali! Kekalkan Legasi Seni Dengan Iktiraf Bakat Muda

Wah banyak kategori baru untuk ABPBH-35! Jangan lupa undi bintang kegemaran korang sebelum 11 Jun depan 🤩

Trending Tue, 8 May 2018

埃及图坦卡门墓墙后秘室「根本不存在」

埃及官方先前「90%确定」法老王图坦卡门著名的坟墓背后存在一个秘室;但最新研究显示,墓墙背后根本没有秘室!

error: Content is protected !!