Filem By: Salma Syahbuddin February 24, 2018 @ 1:39am

RANCANGAN WAJIB TONTON KAMI MINGGU INI!

Terima Kasih kepada pelanggan dan peminat rancangan kami di tonton!

Kepada peminat drama dan rancangan hiburan tempatan, tonton telah menyajikan anda dengan pelbagai drama-drama pilihan lokal mahupun antarabangsa. Jadi, kepada mereka yang sering ketinggalan untuk menyaksikan drama pilihan masing-masing atau ingin mengetahui jalan cerita drama kegemaran anda terlebih dahulu berbanding menunggunya di kaca tv, jangan khuatir! Ini adalah antara rancangan terbaik kami sepanjang bulan ini!

  1. Kekasih Paksa Rela

Berkisarkan tentang Adham (Remy Ishak) dan Rosnaida (Ain Edruce) bernikah selepas tamat belajar tanpa persetujuan ayah Adham, iaitu Dato Azman. Semenjak itu, hubungan Rosnaida dan Dato Azman tida pernah baik, walaupun telah diusahakan oleh Adham dengan pelbagai cara untuk merapatkan hubungan mereka. Berputus asa dengan Dato Azman, Rosnaida membuat keputusan untuk membawa diri melanjutkan pelajaran ke Amerika Syarikat dan enggan pulang semula ke Malaysia. Sepanjang ketiadaan Rosnaida Adham telah menyelamatkan Hanan (Intan Najuwa) daripada bapa tirinya. Demi mengelakkan sebarang fitnah daripada keakraban mereka. Adham akhirnya berkahwin dengan Hanan tanpa persetujuan Rosnaida. Seterusnya konflik semakin memuncak apabila Rosnaida telah kembali semula ke Malaysia secara tiba-tiba. Adakah Adham bersalah dalam hal ini? Atau adakah mereka semua sanggup hidup secara berpoligami? Kalau nak tahu kesudahan cerita ini, penonton dan juga pelanggan kami boleh menyaksikan episod ini disaluran tonton kami!

2. Naagin

Wow! Drama Naagin ni bukan sahaja mendapat jumah tontonan yang banyak di tonton, malah di India juga! Naagin sebenarnya mengisahkan tentang Shivanya, iaitu ular jadian yang ingin membalas dendam terhadap keluarga Raheja. Ayah Shivanya telah dibunuh dengan kejam oleh Ankush Raheja dan kawan-kawannya kerana ingin merampas Naagmin, iaitu sebuah permata berkuasa yang merupakan pelindung kepada ular jadian tersebut. Tapi, kalau penonton nak tahu kesudahan cerita Naaginn bolehlah terus melayari laman web kami di tonton.com.my ya! Bukan apa, kalau nak cerita kat sini, panjang lah pulak! 

3. Cinta Hati Batu

Apabila hati yang sudah mati, cuba untuk mencintai!

Haa, itulah tagline untuk drama Cinta Hati Batu kita ni. Kisah drama yang dilakonkan oleh Ashraf Muslim ni berkisarkan tentang Nik meninggal dunia ketika kemalangan. Dan sehingga kini fitri masih dibelenggu rasa bersalah dengan kematian tunangnya itu. Untuk mengubat luka dihati  Fitri, keluarganya telah mengahwinkan nya dengan seorang bapa tunggal yang bernama Ehsan. Walaupun masing-masing menentang, namun Fitri terpaksa akur dan perkahwinannya itu hanya bertahan selama 5 bulan sahaja. Selepas kejadian tersebut, Fitri pula dikejutkan dengan berita yang mengatakan tunangnya, Nik masih hidup. Tetapi dihalang pula oleh keluarga Fitri. Dalam masa yang sama, bekas isteri Ehsan pula datang kembali menagih cintanya. Namun, cinta Ehsan hanya untuk Fitri.

Drama yang penuh dengan konflik ini dibarisi dengan pelakon-pelakon hebat seperti, Ashraf Muslim, Aishah Azman, Fadlan Hazim, Ardell Aryana, Sasqia, Fazren Rafi, dan ramai lagi.

Jadi kalau nak tengok konflik yang berlaku dalam drma Cinta Hati Batu ini. Jangan ketinggalan untuk terus saksikannya di tonton!

4. Budak Boys

Budak Boys, walaupun drama terbitan ini masih baru, namun Budak Boys merupakan antara rancangan yang menjadi pilihan di tonton! 

Dramayang diadaptasikan daripada sebuah novel mengisahkan tentang Hamizul yang telah mengajak kawan baiknya iaitu Kamarul agar memohon memasuki RMC namun Kamarul menolak kerana dia tidak yakin untuk hidup dengan disiplin ketenteraan. Selepas mendapat surat tawaran ke RMC, Hamizul begitu gembira namun Kamarul masih belum bersedia untuk menghadapi kehidupan barunya itu. Haa, nak tahu apa kesudahan cerita Budak Boys ini, jangan lupa saksikan Budak Boys, pada setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 6.30 petang di slot Iris, TV3.

5. Love You MR.Arrogant

Drama yang telah disiarkan pada 25 September 2013 ini masih mendapat perhatian oleh penonton kami! Drama arahan Eoon Suhaimi ini merupakan drama adaptasi dari novel Love You Mr.Arrogant dan teraju utama untuk drama ini ialah Zara Zya. Mengisahkan tentang Irham (Azlee Khairi) dan Zaraa (Zara Zya) yang bertemu dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan. Keangkuhan Irham meminta Zaraa membayar RM 5K sebagai ganti rugi. Puan Sri Maryam (Norish Karman) ingin menjodohkan dia dengan Sheryy (Hanez Suraya) wanita yang sama sekali tidak pernah dicintai Irham. Menarikkan?

Jadi, kalau nak kesudahan cerita ini. Bolehlah saksikannya di tonton! Dan, jangan lupa untuk jadi ahli VIP kami!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Filem Tue, 10 Dec 2019

Catch Ejen Ali Misi Optimum At Sunway Pyramid On 10-15 December 2019!

Don’t forget to drop by Sunway Pyramid and experience a whole new world of becoming a true agent!

Filem Wed, 19 Jun 2019

《学霸》第3场16强对阵赛!东、西马两所学校学术较量之战

《学霸》第3场16强对阵赛!东、西马两所学校,学术较量之战。

Filem Thu, 21 Nov 2019

出国打工区分中介的真假!如何防范要知晓

近10年来,国人都向往到外国打工游历人生,但你可知道,不是每个人都能有这份资格和好运气。

Filem Thu, 9 May 2019

八度空间华语新闻特备:换政509,政权365

2018年5月9日,人民推动替换;365天过去了,人民该为希盟政府打分了……

Filem Fri, 17 Aug 2018

Craving for Henry Golding? Here’s More of Him!

He’ll be in Crazy Rich Asians but before it premiers, here’s more of him for all you fans out there.

Filem Fri, 4 Oct 2019

《中国好声音》澳门演唱会!导师学员以歌传情

配合中华人民共和国成立70周年,《中国好声音》一行去到了澳门举办演唱会,用来自世界各个角落中华儿女的「好声音」为国家深情献唱。

Filem Wed, 25 Dec 2019

嘉宾庄靖毅罗忆诗「拼到底」争冠军

为拼2019年好彩头,这期的《Durian, Kaya, Teh Tarik》嘉宾庄靖毅和罗忆诗可说是不顾形象,完全豁出去!

Filem Thu, 14 Nov 2019

误踩教育骗局!冒牌文凭到底该怎么辩解?

这个年代,连读个书也可能有机会误踩教育骗局,成了冤大头都不知道!