Filem By: Salma Syahbuddin February 24, 2018 @ 1:39am

RANCANGAN WAJIB TONTON KAMI MINGGU INI!

Terima Kasih kepada pelanggan dan peminat rancangan kami di tonton!

Kepada peminat drama dan rancangan hiburan tempatan, tonton telah menyajikan anda dengan pelbagai drama-drama pilihan lokal mahupun antarabangsa. Jadi, kepada mereka yang sering ketinggalan untuk menyaksikan drama pilihan masing-masing atau ingin mengetahui jalan cerita drama kegemaran anda terlebih dahulu berbanding menunggunya di kaca tv, jangan khuatir! Ini adalah antara rancangan terbaik kami sepanjang bulan ini!

  1. Kekasih Paksa Rela

Berkisarkan tentang Adham (Remy Ishak) dan Rosnaida (Ain Edruce) bernikah selepas tamat belajar tanpa persetujuan ayah Adham, iaitu Dato Azman. Semenjak itu, hubungan Rosnaida dan Dato Azman tida pernah baik, walaupun telah diusahakan oleh Adham dengan pelbagai cara untuk merapatkan hubungan mereka. Berputus asa dengan Dato Azman, Rosnaida membuat keputusan untuk membawa diri melanjutkan pelajaran ke Amerika Syarikat dan enggan pulang semula ke Malaysia. Sepanjang ketiadaan Rosnaida Adham telah menyelamatkan Hanan (Intan Najuwa) daripada bapa tirinya. Demi mengelakkan sebarang fitnah daripada keakraban mereka. Adham akhirnya berkahwin dengan Hanan tanpa persetujuan Rosnaida. Seterusnya konflik semakin memuncak apabila Rosnaida telah kembali semula ke Malaysia secara tiba-tiba. Adakah Adham bersalah dalam hal ini? Atau adakah mereka semua sanggup hidup secara berpoligami? Kalau nak tahu kesudahan cerita ini, penonton dan juga pelanggan kami boleh menyaksikan episod ini disaluran tonton kami!

2. Naagin

Wow! Drama Naagin ni bukan sahaja mendapat jumah tontonan yang banyak di tonton, malah di India juga! Naagin sebenarnya mengisahkan tentang Shivanya, iaitu ular jadian yang ingin membalas dendam terhadap keluarga Raheja. Ayah Shivanya telah dibunuh dengan kejam oleh Ankush Raheja dan kawan-kawannya kerana ingin merampas Naagmin, iaitu sebuah permata berkuasa yang merupakan pelindung kepada ular jadian tersebut. Tapi, kalau penonton nak tahu kesudahan cerita Naaginn bolehlah terus melayari laman web kami di tonton.com.my ya! Bukan apa, kalau nak cerita kat sini, panjang lah pulak! 

3. Cinta Hati Batu

Apabila hati yang sudah mati, cuba untuk mencintai!

Haa, itulah tagline untuk drama Cinta Hati Batu kita ni. Kisah drama yang dilakonkan oleh Ashraf Muslim ni berkisarkan tentang Nik meninggal dunia ketika kemalangan. Dan sehingga kini fitri masih dibelenggu rasa bersalah dengan kematian tunangnya itu. Untuk mengubat luka dihati  Fitri, keluarganya telah mengahwinkan nya dengan seorang bapa tunggal yang bernama Ehsan. Walaupun masing-masing menentang, namun Fitri terpaksa akur dan perkahwinannya itu hanya bertahan selama 5 bulan sahaja. Selepas kejadian tersebut, Fitri pula dikejutkan dengan berita yang mengatakan tunangnya, Nik masih hidup. Tetapi dihalang pula oleh keluarga Fitri. Dalam masa yang sama, bekas isteri Ehsan pula datang kembali menagih cintanya. Namun, cinta Ehsan hanya untuk Fitri.

Drama yang penuh dengan konflik ini dibarisi dengan pelakon-pelakon hebat seperti, Ashraf Muslim, Aishah Azman, Fadlan Hazim, Ardell Aryana, Sasqia, Fazren Rafi, dan ramai lagi.

Jadi kalau nak tengok konflik yang berlaku dalam drma Cinta Hati Batu ini. Jangan ketinggalan untuk terus saksikannya di tonton!

4. Budak Boys

Budak Boys, walaupun drama terbitan ini masih baru, namun Budak Boys merupakan antara rancangan yang menjadi pilihan di tonton! 

Dramayang diadaptasikan daripada sebuah novel mengisahkan tentang Hamizul yang telah mengajak kawan baiknya iaitu Kamarul agar memohon memasuki RMC namun Kamarul menolak kerana dia tidak yakin untuk hidup dengan disiplin ketenteraan. Selepas mendapat surat tawaran ke RMC, Hamizul begitu gembira namun Kamarul masih belum bersedia untuk menghadapi kehidupan barunya itu. Haa, nak tahu apa kesudahan cerita Budak Boys ini, jangan lupa saksikan Budak Boys, pada setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 6.30 petang di slot Iris, TV3.

5. Love You MR.Arrogant

Drama yang telah disiarkan pada 25 September 2013 ini masih mendapat perhatian oleh penonton kami! Drama arahan Eoon Suhaimi ini merupakan drama adaptasi dari novel Love You Mr.Arrogant dan teraju utama untuk drama ini ialah Zara Zya. Mengisahkan tentang Irham (Azlee Khairi) dan Zaraa (Zara Zya) yang bertemu dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan. Keangkuhan Irham meminta Zaraa membayar RM 5K sebagai ganti rugi. Puan Sri Maryam (Norish Karman) ingin menjodohkan dia dengan Sheryy (Hanez Suraya) wanita yang sama sekali tidak pernah dicintai Irham. Menarikkan?

Jadi, kalau nak kesudahan cerita ini. Bolehlah saksikannya di tonton! Dan, jangan lupa untuk jadi ahli VIP kami!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Filem Fri, 7 Sep 2018

BTS to Perform Live on America’s Got Talent

The date falls on RM’s birthday too!

Filem Sat, 13 Apr 2019

Amy Search Buat Kejutan Di MRT Jakarta

Penyamaran itu adalah sebahagian daripada rancangan mempromosikan MRT Jakarta yang dilancarkan sejak minggu lalu kepada masyarakat awam di sana.

Filem Tue, 17 Dec 2019
Filem Thu, 28 Nov 2019

电视动画《Ejen Ali》首度搬上大荧幕!现已全马正式上映

马来电视动画《特工阿里》三年前在TV3播出后备受欢迎,如今更是首度搬上大荧幕,于我国、新加坡和汶莱共160家电影院同步上映!

Filem Thu, 2 Aug 2018

钟盛忠钟晓玉录《看见你的声音》导致兄妹情裂

由八度空间从韩国引进的推理类神秘音乐秀《看见你的声音》第二季将于8月19日启播!记者会上,大来宾钟盛忠与钟晓玉自爆因录影一度导致兄妹情裂;而赖淞凤则说“让人又爱又恨!”

Filem Wed, 18 Dec 2019

吕爱琼「秒变」妈妈教导观众!黎升铭直呼游戏没难度

这一期的《Durian, Kaya, Teh Tarik》将去到热情如火的煤炭山!

Filem Wed, 27 Feb 2019

Rindu Pelakon Drama Setelah Cinta Itu Pergi? Jom Layan Aksi Mereka Dalam…

Tahniah! Drama Sangat kini cecah 100k subscribers

Filem Tue, 30 Oct 2018

郑欣宜坐镇《看见你的声音》耍花痴抛笑弹逗乐全场

郑欣宜坐镇八度空间《看见你的声音》第二季;在揪出音痴过程中频频发挥搞笑本色,耍花痴抛笑弹逗乐全场!

Filem Fri, 6 Dec 2019
Filem Thu, 14 Nov 2019

新一代娇娃报到!动作元素刺激肾上腺激素

经典之作《霹雳娇娃》重新启动系列!找来「暮光女」姬丝汀史都华、娜欧蜜史考特与新人艾拉巴林斯卡任新一代霹雳娇娃。

| Live TV