Filem By: Salma Syahbuddin January 3, 2019 @ 5:05pm

XX RAY III Tampil Dengan Misi Selamatkan Dunia

Filem bergenre sains fiksyen, XX RAY dan XX RAY ll antara filem arahan pengarah tersohor Aziz M Osman yang mendapat sambutan box office sejak tahun 90-an lagi.

Dan setelah lebih 24 tahun, kini pengarah berkenaan telah kembali muncul dengan XX RAY III, melengkapkan siri filem tersebut sebagai sebuah trilogi.

Menurut Aziz, tercetusnya idea untuk menghasilkan filem XX Ray III adalah bermula pada tahun 2015 oleh desakan peminat genre filem fiksyen sains.

“Desakan peminat filem tempatan yang merasakan filem fiksyen sains ini kurang dihasilkan oleh karyawan filem kita merupakan antara faktor saya menghasilkan XX Ray lll” Katanya.

“Biarpun mengambil masa yang lama untuk menghasilkan sambungannya, namun saya percaya jenama XX Ray masih lagi menjadi ingatan peminat,” ujarnya.

Tambahnya lagi, filem XX Ray III ini merangkumi dua peringkat dan mengambil masa selama 40 hari.  Peringkat pertama, ia dilakukan pada tahun 2015 dan peringkat seterusnya dua tahun kemudian di beberapa buah lokasi seperti Melaka, Johor dan Jordan.

Dari segi pemilihan pelakon pula,  Aziz meletakkan kepercayaan sepenuhnya kepada pelakon muda untuk menjadi teraju utama dan turut mengekalkan pelakon sebelum ini iaitu dirinya dan Datuk Jalaluddin Hassan yang pernah muncul dalam XX Ray ll.

“Saya tidak terlalu cerewet dalam pemilihan pelakon dan percaya mereka antara pelakon yang digemari penonton. Selain itu, saya melihat setiap barisan pelakon juga telah memberikan yang terbaik untuk menjayakan watak yang diberikan” Tambahnya.

Pada masa yang sama, Aziz turut menegaskan hasil filem XX Ray lll itu akan memberikan nafas baharu dari sudut persembahan jalan cerita dan visual yang tiada pada filem tempatan 

Antara barisan pelakon yang membintangi XX Ray lll seperti Izzue Islam, Nonni Nadirah, Adam John, Dazrin Kamaruddin, Ardell Aryana, Asyraf Muslim, Saiful Apek dan ramai lagi.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Filem Wed, 7 Nov 2018

Siti Saleha Serik Pegang Watak Lesbian

Berkesan atau tak lakonan Siti Saleha, kenalah tengok filem TUJUH berdekatan anda

Filem Fri, 19 Jul 2019

《中国好声音》首播战况激烈!导师争抢不断

2019《中国好声音》首播战况激烈,导师争抢不断!「小梁博」现身舞台,新疆女孩勇敢追梦~

Filem Sun, 6 Jan 2019

河正宇与李善均「两大票房影帝」同场飙戏

河正宇与李善均「两大票房影帝」同场飙戏!亿万导演打造韩国年度最强动作科幻巨片《Take Point》。

Filem Mon, 6 Aug 2018

Jom! Kenal Dengan Lebih Dekat Kisah Di Sebalik Filem Pulang

Majalah 3 turut sama membawakan kepada penonton setia mereka temuramah secara eksklusif,  bapa kepada Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studio Sdn Bhd, Datuk Izham, Omar Othman.

Filem Wed, 2 Oct 2019
Filem Thu, 21 Nov 2019
Filem Fri, 20 Jul 2018

《安娜贝尔3》来了!最新细节曝光「能复活恶灵」

《厉阴宅》系列电影为近几年爱看恐怖片观众的最爱,最令人印象深刻的便是《安娜贝尔》;近日温子仁(James Wan)更是公开《安娜贝尔3》的部分资讯,让喜欢这类恐怖电影的观众想必相当期待!

Filem Mon, 7 Jan 2019

It’s Been a Week Since Encounter Aired the Finale and People are Still Talking About the Kiss

Park Bo Gum and Song Hye Kyo’s last kiss is just way too amazing.

Filem Thu, 31 May 2018

Barack Obama Will Be Having His Own TV Show!

Now, we can follow his family like how we do with the Kardashians.

| Live TV