Gaya Hidup By: Bibi Ramli August 28, 2018 @ 12:22pm

10 Foto Perbezaan Fast Food Yang Diiklankan & Yang Dihidang, Indah Khabar Dari Rupa!

Kedai-kedai makanan segera memang tahu macam mana nak buat produk makanan mereka nampak menarik dalam iklan. Secara realitinya pula, lain cerita.

Bila tengok menu, bersemangat nak order! Tapi bila dah dapat produk makanan yang anda minta, menyedihkan! Contohnya, tengok gambar Big Mac dari McDonald’s di atas. Yang diiklankan nampak menggiurkan, tapi yang kita dapat, tak menyelerakan langsung!

Di bawah ini ada lagi gambar-gambar produk makanan segara antarabangsa di mana anda boleh tengok sendiri bagaimana pelanggan digoda dengan rupa kelazatan sajian yang ditawarkan, tapi akhirnya hampa.

Gambar kiri adalah dalam iklan, manakala yang kanan adalah yang pelanggan dapat.

Arby’s – Beef ‘N Cheddar

Foto: Facebook Arby’s & Krista/Flickr

Daging ke tu?

Taco Bell – Quesalupa

Foto: Facebook Taco Bell & Instagram @queen.k.650

Yang dalam iklan, isinya penuh tapi yang realiti, tak best langsung.

White Castle – slider

Foto: Facebook White Castle & Matt Johnson/Flickr

Penyek!

Subway – sandwic

Foto: Facebook Subway & Sarah Schmalbruch/INSIDER

Cantik dia susun untuk iklan. Tapi yang dihidang, macam campak-campak saja!

McDonald’s – Breakfast Sandwich

Foto: Facebook McDonald’s & Candice Choi/AP

Kenapa cheese dia berterabur macam itu?

Five Guys – Burger

Foto: Facebook Five Guys & Melia Robinson/Business Insider

In-N-Out – Burger

Foto: Facebook In-N-Out Burger & LWYang/Flickr

Nampak macam sayur lagi banyak daripada patty daging.

Cinnabon – Cinnamon rolls

Foto: Facebook Cinnabon & Mark Baylor/Flickr

Fuuh! Banjir terus krimnya!

Checkers – Big Buford burger

Foto: Instagram @checkersrallys & Gaming4JC/Wikimedia Commons

Hmm… tak “big” pun.

Carl’s Jr. – Western Bacon Cheeseburger

Foto: Facebook Carl’s Jr. & Rafael Castillo/Flickr

Yang ini pun penyek juga. Sedihnya!

Aduh, kalau penulis dapat hidangan macam ini, memang mendatangkan marah. Bukan cawangan antarabangsa saja, cawangan di Malaysia pun lebih kurang sama!

Anda pernah lalui pengalaman macam ini? 

Sumber: Insider

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Mon, 20 Jan 2020

Wanita ‘mahal’ ciri isteri idaman lelaki

Lelaki suka wanita yang manja!

Featured Wed, 15 May 2019
Featured Wed, 16 Jan 2019

Bayi ini dipilih sebagai model kempen jenama syampu terkemuka kerana rambutnya!

Rasanya dialah model tercomel dalam sejarah iklan syampu.

Gaya Hidup Tue, 15 May 2018

Nak Cantik Hujung Rambut Hingga Hujung Kaki, Ladies Kena Amalkan Penggunaan Minyak Pati

Daripada insomnia sehinggalah masalah jerawat, segala kebimbangan anda tentang penjagaan kecantikan boleh diselesaikan dengan bantuan minyak pati.

Featured Mon, 17 Sep 2018

Lingkaran Gelap Bawah Mata Bukan Saja Disebabkan Kurang Tidur, Tapi Juga Faktor Ini!

Jika anda selalu terdedah kepada sinaran matahari, ia akan menarik pigmentasi permukaan kulit dan membuatkan lingkaran hitam pada bawah mata!

Gaya Hidup Wed, 28 Mar 2018

Letih Ketika Hamil? Ini 7 Makanan Terbaik Untuk Anda

Jika anda baharu saja disahkan hamil, tahniah kami ucapkan! Memandangkan anda bakal menjadi ibu, pasti anda tertanya-tanya tentang apa yang boleh dan tidak boleh dimakan.

Featured Thu, 16 May 2019

Keliru waktu berbuka puasa dan imsak ketika dalam penerbangan? Ini panduannya

Bagi anda yang kaki jalan, info ini untuk anda hadam!

Eat Travel Mon, 15 Apr 2019

5 Reasons Why This Hotel in KLIA 2 is The Best Hotel While in Transit in Kuala Lumpur

Let’s get real. Not many people would go on Google to search for “The best transit hotel in town” when they are travelling. Chances are, the travelers would settle for the first hotel they see […]

Gaya Hidup Fri, 15 Mar 2019

Pengebumian suku Toraja di Indonesia ambil masa lama, sanggup tidur dengan mayat

Semakin kaya si mati, maka lebih lama proses pengebumian berlangsung.

Gaya Hidup Mon, 18 Nov 2019

Undi Yes Malaysia untuk masyarakat lebih beretika

ACCA pupuk kesedaran mengenai kepentingan etika

| Live TV