Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Gaya Hidup By: Bibi Ramli August 28, 2018 @ 12:22pm

10 Foto Perbezaan Fast Food Yang Diiklankan & Yang Dihidang, Indah Khabar Dari Rupa!

Kedai-kedai makanan segera memang tahu macam mana nak buat produk makanan mereka nampak menarik dalam iklan. Secara realitinya pula, lain cerita.

Bila tengok menu, bersemangat nak order! Tapi bila dah dapat produk makanan yang anda minta, menyedihkan! Contohnya, tengok gambar Big Mac dari McDonald’s di atas. Yang diiklankan nampak menggiurkan, tapi yang kita dapat, tak menyelerakan langsung!

Di bawah ini ada lagi gambar-gambar produk makanan segara antarabangsa di mana anda boleh tengok sendiri bagaimana pelanggan digoda dengan rupa kelazatan sajian yang ditawarkan, tapi akhirnya hampa.

Gambar kiri adalah dalam iklan, manakala yang kanan adalah yang pelanggan dapat.

Arby’s – Beef ‘N Cheddar

Foto: Facebook Arby’s & Krista/Flickr

Daging ke tu?

Taco Bell – Quesalupa

Foto: Facebook Taco Bell & Instagram @queen.k.650

Yang dalam iklan, isinya penuh tapi yang realiti, tak best langsung.

White Castle – slider

Foto: Facebook White Castle & Matt Johnson/Flickr

Penyek!

Subway – sandwic

Foto: Facebook Subway & Sarah Schmalbruch/INSIDER

Cantik dia susun untuk iklan. Tapi yang dihidang, macam campak-campak saja!

McDonald’s – Breakfast Sandwich

Foto: Facebook McDonald’s & Candice Choi/AP

Kenapa cheese dia berterabur macam itu?

Five Guys – Burger

Foto: Facebook Five Guys & Melia Robinson/Business Insider

In-N-Out – Burger

Foto: Facebook In-N-Out Burger & LWYang/Flickr

Nampak macam sayur lagi banyak daripada patty daging.

Cinnabon – Cinnamon rolls

Foto: Facebook Cinnabon & Mark Baylor/Flickr

Fuuh! Banjir terus krimnya!

Checkers – Big Buford burger

Foto: Instagram @checkersrallys & Gaming4JC/Wikimedia Commons

Hmm… tak “big” pun.

Carl’s Jr. – Western Bacon Cheeseburger

Foto: Facebook Carl’s Jr. & Rafael Castillo/Flickr

Yang ini pun penyek juga. Sedihnya!

Aduh, kalau penulis dapat hidangan macam ini, memang mendatangkan marah. Bukan cawangan antarabangsa saja, cawangan di Malaysia pun lebih kurang sama!

Anda pernah lalui pengalaman macam ini? 

Sumber: Insider

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 10 Jan 2020
Featured Tue, 1 Oct 2019

Inilah fungsi sebenar warna pada tiub ubat gigi anda

Ia tidak merujuk kepada bahan toksik di dalam ubat gigi itu ya!

Featured Wed, 2 May 2018

PRU14: Item Yang Perlu Ada Dalam Beg Tangan Sebelum Keluar Mengundi

Hijab & Heels ingin membongkar barangan yang perlu ada di dalam beg tangan wanita sebelum keluar mengundi.

Gaya Hidup Thu, 1 Feb 2018

Aktres Dan Pengacara Cantik Mira Filzah Kongsi Cara Penjagaan Rambut

Mira Filzah merupakan antara artis hijabista yang cukup popular dalam industri seni tanah air. Malah, pemakaian tudung pelakon drama Cinta Si Wedding Planner ini juga turut menjadi ikutan gadis-gadis di luar sana.

Featured Tue, 24 Dec 2019

Ketahui istilah cantik Oki Setiana Dewi untuk wanita

Perkongsian ilmu Oki bermanfaat untuk dihayati!

Gaya Hidup Mon, 3 Jun 2019
Gaya Hidup Thu, 31 Jan 2019

Apa nak hairan jadi janda, perpisahan dengan CEO jadikan MacKenzie wanita terkaya di dunia!

Bertuahnya dia, harta tujuh keturunan tidak habis makan! 

Gaya Hidup Wed, 7 Mar 2018

Terkena Air Panas? Jauhi Petua-Petua Pelik, Ini Langkah Betul Perlu Dipelajari

Setiap kali kalau kita terkena air atau minyak panas mesti kita akan panik kan?

Gaya Hidup Mon, 3 Sep 2018

Kenali Ratu Elizabeth II Melalui Pantang Larang Menu Makanannya

Dia masih kelihatan sihat di usia 92 tahun, segalanya diperoleh daripada penjagaan makanan.

Gaya Hidup Wed, 4 Apr 2018

Alami Kemurungan Setelah Ibunya Cuba Membunuh Diri, Dwayne “The Rock” Johnson Kongsi Tip Menanganinya

Sebelum dia mencapai kebahagiaan dan kemewahan ini, hidup Dwayne jauh dari sempurna.

| Live TV