Gaya Hidup By: tex_admin April 6, 2018 @ 11:46am

3 Perkara Ini Mampu Buat Suami Bertambah Sayang Pada Anda. No 1 Paling Penting!

Menjadi lumrah dalam kehidupan berumahtangga pasti akan ada berlaku pertengkaran antara suami isteri. Daripada sekecil-kecil perkara sehinggalah perkara yang besar. Betul tak? Tetapi kami nasihatkan kalau anda bergaduh, janganlah lama-lama takut nanti hubungan menjadi hambar pulak!

Sebenarnya untuk mewujudkan suasana harmoni dalam berumahtangga ini anda harus bijak mencari pelbagai cara untuk menyelesaikan masalah yang timbul. Apa yang penting, jika ada sebarang ketidakpuasan hati, luahkan dan selesaikan dengan cara yang baik. Selain itu, anda juga boleh lakukan 3 perkara ini untuk mencipta hubungan yang lebih intim dan mesra dengan pasangan anda!

1. Biasakan diri mencium pasangan

Mungkin perkara ini sudah biasa anda lakukan. Tetapi paling mujarab anda perlu lakukan dengan lebih kerap kerana cara ini dapat menguatkan lagi kasih sayang antara suami isteri. Bukannya cium pasangan ketika mereka ingin pergi kerja sahaja!

2. Berbicara tentang perasaan dan hubungan bersama

Kalau anda nak tahu antara kunci dalam sesebuah perkahwinan adalah berkongsi tentang cinta atau perasaan sebelum tidur. Masa inilah anda nak berkongsi segala cerita! Sekiranya anda meluahkan segala perasaan dan bercakap dari hati ke hati, ia dapat meningkatkan kualiti tidur dan hubungan antara anda berdua juga akan lebih mesra. Cubalah!

3. Urut pasangan

Ketika anda berdua di atas katil, sila letakkan telefon anda di sisi, saat ini adalah masa untuk bermanja dan bermesra bersama suami. Salah satu cara yang boleh anda lakukan adalah urut pasangan anda dengan penuh keikhlasan dan kasih sayang. Setelah penat bekerja, tidak salah rasanya anda ringankan tangan untuk mengurut suami. Pasti suami anda suka!

Nampak macam mudah semua perkara ini kan, tetapi percayalah impaknya sungguh besar kalau anda lakukan setiap hari. Hidup anda akan lebih bahagia dengan pasangan. Kalau tak percaya cubalah! 

Sumber: Aliffchannel

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 12 Jun 2020
Featured Fri, 27 Apr 2018

Kencing Di Dalam Kolam Renang Bukan Saja Jijik Tapi Boleh Mudaratkan Diri Sendiri

Pasti ramai antara kita yang pernah membuang air kecil di dalam kolam renang. Begitupun, tindakan tersebut sebenarnya perlu dielakkan. Selain menjijikkan, ia juga boleh memudaratkan kesihatan.

Acara Fri, 18 Oct 2019

Konsep Experience of The Future meriahkan Hari Turun Padang McD

Anda perlu lalui sendiri pengalaman mudah ini!

Gaya Hidup Thu, 29 Mar 2018

Bagaikan Dunia Fantasi, Berchtesgaden Lokasi Wajib Disinggahi Anda Kalau Ke Eropah.

Bagaikan terpanggil untuk menjejakkan kaki ke kota Berchtesgaden, yang disebut antara lokasi menarik di Eropah Tengah tetapi kurang diketahui traveller.

Gaya Hidup Wed, 20 Jun 2018

Perkahwinan Berkonsepkan Taman Atau Di Waktu Malam Memang Romantis Tapi…

Meskipun resepsi yang dilatari hutan hijau dan disemarakkan dengan bunyian unggas kedengaran sungguh mengasyikkan, realitinya, sungguh mengejutkan.

Gaya Hidup Fri, 22 Jun 2018

Breastfeeding Dan Berenang Petua Ramona Zam Zam Rampas Kembali Saiz Asalnya

“The most magical day of my life,” bicara Ramona Zamzam tentang puteri sulungnya, Ivanna Alashkar.

Gaya Hidup Sat, 3 Nov 2018

15 Info Menarik & Pelik Yang Anda Tak Tahu Mengenai Kedai Perabot IKEA

Selepas ini, anda gerenti akan rasa lebih kagum.

Featured Thu, 23 Apr 2020

PKP dilanjut sehingga 12 Mei dengan sedikit kelonggaran

Peperangan menentang COVID-19 perlu diteruskan

Featured Mon, 25 May 2020

Dua rakyat Malaysia kongsi sambutan Syawal di Taiwan ketika COVID-19

Hari Raya disambut dengan lebih berhati-hati

| Live TV