Gaya Hidup By: Yanie Baharom October 16, 2018 @ 10:28am

Adakah Anda Memiliki 10 Ciri Ini? Jika Ada, Sah Anda Drama Queen!

Hidup memang penuh drama. Tapi ada juga manusia yang hobinya mencipta episod-episod drama dalam kehidupannya.

Masalah yang kecil boleh diselesaikan secara internal tetapi sengaja diperbesar-besarkan selain suka membabitkan orang dalam masalahnya yang tidak seberapa.

Individu yang mempunyai ciri-ciri sebegini, gelaran layak diberikan kepada mereka adalah ‘drama queen‘. Misi dalam hidup mereka tidak lain tidak bukan mahu diberi perhatian juga menjadi perhatian!

Katakanlah dalam satu pertemuan besar, kawannya lebih menjadi perhatian,  si drama queen cepat-cepat susun skrip sedih or whatsoever agar semua mata dan telinga tertumpu kepadanya.

Orang sebegini jangka hayat persahabatan mahupun perhubungan selalunya tidak lama kerana membuatkan orang sekeliling berasa mual dan loya di samping mereka!

Adakah anda memiliki ciri-ciri 10 di bawah, let’s check it out!

Foto: Monster

1.Pastikan diri kamu menjadi perhatian orang ramai tidak kira ke mana kamu pergi.

2. Sikap kamu yang suka mengadu buatkan kamu cukup dikenali di beberapa restoran yang sering dikunjungi. Jika dah tahu restoran itu masakannya tidak sedap dan servis lambat, kenapa masih ke situ lagi?

3. Update status di laman sosial setiap tiga minit tentang mood atau aktiviti kamu; Lima minit lalu, “Masa untuk mandi!”. Tiga minit kemudian, “Air panas sangat pula!” Semua benda pun nak beritahu.

4. Teman lelaki tidak menjawab panggilan telefon dan WhatsApp kamu. Sebagai balasan, kamu meninggalkan 300 missed calls kepadanya.

5. Bila kamu buat teman baik kecil hati, kamu akan periksa akaun media sosialnya setiap tiga minit. Mungkinkah dia akan komen tentangmu atau meluahkan perasaannya di situ?

6. Prinsip kamu dalam hubungan; Melakukan perkara yang mengecilkan hati teman lelaki adalah perkara biasa. Tapi jika dia buat begitu, kamu terus minta putus tanpa perlu ada sebarang perbincangan atau sesi pujuk-memujuk.

7. Memuat naik gambar selfie dalam media sosial dengan kapsyen: “Kenapalah nak dengki, apa salah saya. I’m too naive.” Kemudian nantikan 1,000 komen pujian daripada followers kamu.

8. Berpura-pura baik dengan rakan sekerjamu itu tapi hakikatnya, di belakang dia, kamu mengutuk, mengeji, mengumpat dan semuanyalah!

9. Sukakan pujian daripada orang sekeliling dan menganggap teman kamu tidak patut terima pujian walaupun kerjanya lebih baik daripadamu.

10. Kamu perasan orang sekeliling mula menjauhimu, lebih-lebih lagi teman baik yang telah bersama kamu selama 10 tahun!

Sumber: Cosmopolitan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 7 Sep 2018

Ibu Jari Dipotong Gara-Gara Obsesi Mengigit Kuku

Ketagihan Courtney mengigit jari bermula sejak 2014 selepas menjadi mangsa buli di sekolah.

Gaya Hidup Wed, 28 Feb 2018

Pernah Makan Bakso Beranak? Wah Banyaknya Bebola Daging!

Bakso beranak? Korang pernah dengar tak? Bunyi macam pelik macam mana boleh beranak! Korang yang suka makanan Indonesia mesti dah tahu bakso ini jenis makanan yang macam mana kan? Kalau dapat makan bakso panas-panas ditambah pula dengan kepedasan sambal fuhhh memang sedap! 

Gaya Hidup Mon, 19 Mar 2018

Mahu Rasai Keseronokan Berganda Cuti Sekolah Ini? Jom Ke Mamee Jonker House, Melaka

Pelbagai aktiviti boleh dilakukan seisi keluarga di mana pengunjung boleh meneroka keunikan World of Good Taste Gallery, Noodle Doodle, Lil Monsters Kitchen & Merchandise Store, semuanya di bawah satu bumbung!

Featured Tue, 25 Jun 2019
Gaya Hidup Tue, 20 Feb 2018

Setajam Manakah Mata Anda? Jom Cari Benda Tersembunyi Dalam Puzzle Yang Telah Viral Ini

Sejak beberapa tahun lalu, ada individu yang telah memuatnaik pattern puzzle, dan cabarannya adalah anda perlu cari benda tersembunyi di dalam gambar yang diberikan.

Gaya Hidup Fri, 27 Jul 2018

38 Idea Awesome Yang Anda Boleh Buat Dengan Botol Plastik Lama. Memang Cool!

Banyak idea kreatif yang boleh dihasilkan daripada botol plastik terpakai.

Gaya Hidup Tue, 17 Apr 2018

Hasilkan Skrub Sendiri Menggunakan Beras Dan Barli. Kesannya Memang Menakjubkan!

Inginkan kulit licin mulus anda boleh cuba buat skruB menggunakan bahan dapur ini. Hasilnya sangat menakjubkan!

Gaya Hidup Mon, 16 Dec 2019
Gaya Hidup Fri, 20 Dec 2019

Hari Keganasan Terhadap Wanita Sedunia: Apa wanita Malaysia perlu tahu?

Ketahui juga masalah keganasan terhadap wanita di negara lain

Gaya Hidup Sat, 14 Apr 2018

Bercitarasakan Lokal, Aiskrim Teh Tarik Resipi Wajib Dicuba Anda. Yummy!

Bagi mereka yang bosan dengan perisa aiskrim biasa seperti vanilla, coklat dan strawberi atau sememangnya tekak teringin mencuba perisa bercitarasakan lokal, resipi Ais Krim Teh Tarik ini kami sarankan untuk dicuba anda di rumah. 

| Live TV