Gaya Hidup By: Yanie Baharom April 14, 2018 @ 12:00pm

Adakah Hujung Minggu Anda Membosankan? Jom Luncur Ais Di MYNISS

Stadium Luncur Ais Kebangsaan Malaysia (MYNISS) di Empire City, Damansara Perdana adalah gelanggang yang digunakan bagi kejohanan Sukan Sea 2017, berlangsung pada September dan sesudah temasya itu, ia dibuka kepada orang ramai untuk aktiviti rekreasi luncur ais.

Dengan keluasan gelanggang 1,800 meter persegi, ia sememangnya menjanjikan satu arena yang menarik untuk pengunjung menikmati dunia sukan luncur ais dalam premis ‘indoor’ serba lengkap.

Malah dengan yuran kemasukan bermula RM20 termasuk kasut luncur membolehkan pengunjung menjadikan aktiviti luncur ais sebagai aktiviti mengisi waktu lapang.

Tidak sekadar menjadikan destinasi itu sebagai lokasi pertandingan, disediakan juga bilik untuk aktiviti keluarga seperti mengadakan sambutan keraian.

foto : myfave.com

Bagi mereka yang kali pertama datang ke sana, tidak perlu risaukan kemampuan untuk meluncur ais kerana ada jurulatih yang bersedia membantu anda meluncur dengan selamat.

Malah, di sini juga menjadi destinasi atlet sukan luncur ais kebangsaan melakukan rutin harian mereka termasuk latihan luncur berirama, hoki ais dan luncur laju laluan pendek (short track speed skating).

Jadi sekiranya ke sini, anda dapat melihat pelbagai gaya yang dilakukan atlet yang sedang berlatih, sekaligus memberi inspirasi untuk terus mengasah kemahiran supaya mampu meniru aksi yang dipamerkan atlet berkenaan pada masa depan.

Jika pengunjung ingin menjadikan aktiviti luncur ais bukan sekadar rekreasi, lokasi itu juga menyediakan pakej latihan dengan harga tertentu kerana ia juga sebagai salah satu langkah untuk melahirkan lebih ramai bakat dalam sukan berkenaan.

Foto : yuhjiun09.com

Pengurus Akademi MYNISS, Aizarudin Idrus berkata, MYNISS mendapat perhatian ramai pengunjung terdiri daripada atlet yang ingin berlatih dan keluarga yang mahu menjadikan gelanggang Sukan SEA itu sebagai destinasi mengisi waktu santai.

Katanya, ketika ini terdapat akademi yang ditubuhkan di dalam MYNISS bagi tiga acara sukan ais iaitu luncur berirama, hoki ais dan luncur laju laluan pendek kerana terdapat permintaan orang ramai untuk mempelajari kemahiran ‘melayang’ di atas ais.

“Di sini, kami wujudkan lokasi yang kondusif untuk semua kategori pengunjung tanpa mengira sama ada rekreasi ataupun atlet kerana kami ingin mengajak lebih ramai orang datang serta menyertai aktiviti ini.

“Selain itu, mereka yang berminat untuk pergi lebih jauh juga boleh menggilap bakat dengan menyertai akademi kami,” katanya

Foto : myfave.com

Sumber : Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Mon, 15 Apr 2019

5 Reasons Why This Hotel in KLIA 2 is The Best Hotel While in Transit in Kuala Lumpur

Let’s get real. Not many people would go on Google to search for “The best transit hotel in town” when they are travelling. Chances are, the travelers would settle for the first hotel they see […]

Gaya Hidup Wed, 20 Nov 2019
Gaya Hidup Tue, 8 Oct 2019

6 teknik regangan yoga mudah yang anda boleh amalkan di pejabat

Nak buat di meja kerja pun boleh. Mudah sahaja!

Featured Wed, 21 Aug 2019
Gaya Hidup Mon, 5 Mar 2018

Restoran Baru Ini Menghidangkan “Fast Food” Yang Berkhasiat, Sesuai Untuk Orang Yang Berdiet. Jom Try!

Ada restoran baru di Lower Ground Level 1Utama, Petaling Jaya yang menawarkan makanan segera, tapi menunya khas untuk sesiapa yang tengah berdiet.

Gaya Hidup Tue, 12 Nov 2019

Elemen inovasi, ‘sporty’ dan sejarah warnai koleksi terbaharu Onitsuka Tiger

Koleksi pakaian musim bunga dan musim sejuk tahun 2020

Gaya Hidup Fri, 15 Jun 2018
Featured Wed, 16 Jan 2019

Bayi ini dipilih sebagai model kempen jenama syampu terkemuka kerana rambutnya!

Rasanya dialah model tercomel dalam sejarah iklan syampu.

Gaya Hidup Mon, 28 May 2018

Selalu Pakai Minyak Wangi? Ini 4 Tanggapan Salah Yang Anda Mungkin Ada Tentangnya

Untuk anda yang selalu pakai minyak wangi, take note ya!

Acara Fri, 1 Mar 2019

| Live TV