Gaya Hidup By: Yanie Baharom April 14, 2018 @ 12:00pm

Adakah Hujung Minggu Anda Membosankan? Jom Luncur Ais Di MYNISS

Stadium Luncur Ais Kebangsaan Malaysia (MYNISS) di Empire City, Damansara Perdana adalah gelanggang yang digunakan bagi kejohanan Sukan Sea 2017, berlangsung pada September dan sesudah temasya itu, ia dibuka kepada orang ramai untuk aktiviti rekreasi luncur ais.

Dengan keluasan gelanggang 1,800 meter persegi, ia sememangnya menjanjikan satu arena yang menarik untuk pengunjung menikmati dunia sukan luncur ais dalam premis ‘indoor’ serba lengkap.

Malah dengan yuran kemasukan bermula RM20 termasuk kasut luncur membolehkan pengunjung menjadikan aktiviti luncur ais sebagai aktiviti mengisi waktu lapang.

Tidak sekadar menjadikan destinasi itu sebagai lokasi pertandingan, disediakan juga bilik untuk aktiviti keluarga seperti mengadakan sambutan keraian.

foto : myfave.com

Bagi mereka yang kali pertama datang ke sana, tidak perlu risaukan kemampuan untuk meluncur ais kerana ada jurulatih yang bersedia membantu anda meluncur dengan selamat.

Malah, di sini juga menjadi destinasi atlet sukan luncur ais kebangsaan melakukan rutin harian mereka termasuk latihan luncur berirama, hoki ais dan luncur laju laluan pendek (short track speed skating).

Jadi sekiranya ke sini, anda dapat melihat pelbagai gaya yang dilakukan atlet yang sedang berlatih, sekaligus memberi inspirasi untuk terus mengasah kemahiran supaya mampu meniru aksi yang dipamerkan atlet berkenaan pada masa depan.

Jika pengunjung ingin menjadikan aktiviti luncur ais bukan sekadar rekreasi, lokasi itu juga menyediakan pakej latihan dengan harga tertentu kerana ia juga sebagai salah satu langkah untuk melahirkan lebih ramai bakat dalam sukan berkenaan.

Foto : yuhjiun09.com

Pengurus Akademi MYNISS, Aizarudin Idrus berkata, MYNISS mendapat perhatian ramai pengunjung terdiri daripada atlet yang ingin berlatih dan keluarga yang mahu menjadikan gelanggang Sukan SEA itu sebagai destinasi mengisi waktu santai.

Katanya, ketika ini terdapat akademi yang ditubuhkan di dalam MYNISS bagi tiga acara sukan ais iaitu luncur berirama, hoki ais dan luncur laju laluan pendek kerana terdapat permintaan orang ramai untuk mempelajari kemahiran ‘melayang’ di atas ais.

“Di sini, kami wujudkan lokasi yang kondusif untuk semua kategori pengunjung tanpa mengira sama ada rekreasi ataupun atlet kerana kami ingin mengajak lebih ramai orang datang serta menyertai aktiviti ini.

“Selain itu, mereka yang berminat untuk pergi lebih jauh juga boleh menggilap bakat dengan menyertai akademi kami,” katanya

Foto : myfave.com

Sumber : Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 5 May 2020
Featured Thu, 16 May 2019

Keliru waktu berbuka puasa dan imsak ketika dalam penerbangan? Ini panduannya

Bagi anda yang kaki jalan, info ini untuk anda hadam!

Featured Wed, 4 Jul 2018

Ketahui Manfaat Minum Air Suam Untuk Kesihatan

Perbanyakkan minum air suam untuk kesihatan anada.

Featured Tue, 28 Apr 2020
Gaya Hidup Mon, 3 Sep 2018

Kenali Ratu Elizabeth II Melalui Pantang Larang Menu Makanannya

Dia masih kelihatan sihat di usia 92 tahun, segalanya diperoleh daripada penjagaan makanan.

Gaya Hidup Mon, 29 Jul 2019

Panjang umur seperti Tun M dan Tun Siti Hasmah, amalkan 22 tip ini!

Singkirkan aura negatif baru boleh hidup lama

Gaya Hidup Fri, 2 Mar 2018

Ikut Cara Wanita Latin, Pasti Dapat Body Seksi Punya!…. Nah Ini Dia 4 Tips Menjadi Rahsia Wanita Latin!

“Depan, belakang, kiri dan kanan, aduh mak ai semuanya cantik-cantik dan sado-sado belaka,” bicara seorang teman yang baru pulang dari bercuti di Caracas, ibu kota Venezuela.
Bercakap mengenai kecantikan wanita Amerika Latin,  mereka memiliki susuk tubuh tinggi lampai, berambut perang lebat dan panjang, saiz payudara juga punggung yang menggiurkan. Selain tona kulit tanned keemasan yang cukup seksi!

Acara Fri, 1 Mar 2019
Featured Wed, 8 Apr 2020

Elak jangkitan COVID-19 antara manusia dengan haiwan peliharaan

KKM bekerjasama dengan Jabatan Veterinar

Gaya Hidup Tue, 30 Jan 2018

Coklat Hitam Atau Coklat Susu ?

Apabila memilih coklat, kategori yang mana menjadi pilihan? Coklat hitam atau coklat susu? Jom semak fakta-fakta menarik tentang kedua-dua jenis coklat ini.

| Live TV