Gaya Hidup By: Padin October 11, 2020 @ 7:36pm

Buat Kaki Game Semua… ESPN Tawar RM1 Juta Untuk Pertandingan E-Sport… Wah, Menariknya!

Demi untuk mencari pasukan terbaik dalam permainan popular Mobile Legends, Call Of Duty Mobile dan PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), syarikat integrasi sistem blockchain permainan dalam talian (e-sport), ESPN Global Malaysia menawarkan hadiah bernilai RM1 juta.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif ESPN Global Asia Tenggara, Datuk Dr. Erwin, dana yang cukup lumayan itu merupakan peruntukan yang dikhaskan dalam usaha untuk membangunkan industri e-sport yang semakin mendapat perhatian dunia.

“Di Malaysia sahaja, kita ada kira-kira 2.3 juta pengguna yang memuat turun serta bermain PUBG dan 3 juta pengguna pula menjadikan Mobile Legend sebagai salah satu aktiviti harian mereka. Sebenarnya, jumlah ini adalah satu prospek yang sangat membanggakan.

“Jadi, bagi membangkitkan lagi semangat mereka beserta mahu membangunkan industri e-sport, ESPN Global Malaysia bakal menawarkan hadiah bernilai RM1 juta untuk 20 buah trofi e-sport di Malaysia.

“Kami merancang untuk melakukan pertandingan e-sport setiap minggu di pejabat urusan ESPN Global Malaysia dan menawarkan RM20,000 sebagai hadiah mingguan untuk mereka yang berjaya.

“Selain perancangan untuk membangunkan industri e-sport tempatan, antara perancangan yang dilakukan untuk menyumbang ke arah pembangunan sukan tempatan ialah penganjuran kejohanan futsal.

“Ia akan dilakukan secara besar-besaran dengan hadiah yang ditawarkan berjumlah RM100,000. Dalam perancangan kami, ia dijangka akan berlangsung pada akhir tahun ini. Semuanya dilakukan untuk menyuntik kesedaran sukan dan mengangkat kejohanan ini ke peringkat lebih tinggi,” ujarnya lagi.

Datuk Dr. Erwin ditemui pada majlis pelancaran pejabat urusan ESPN Global Malaysia di Ara Damansara baru-baru ini.

Hadir sama Ahli Dewan Undangan Negeri Seri Setia, Tuan Halimey Abu Bakar dan Ketua Pegawai Eksekutif ESPN Global Malaysia, Puan Rasyieda Abdul Ghani.

Dalam pada itu, tambah Puan Rasyieda, syarikat yang berpangkalan di Poland itu menawarkan beberapa permainan popular dalam satu aplikasi.

“Ia juga memberi peluang kepada orang ramai untuk mengubah taraf hidup serta menggandakan pendapatan mereka dengan permainan secara atas talian dengan hanya menjadi ahli berstatus ‘Affiliate Refferal’ yang boleh menjana pendapatan pasif sehingga RM10,000 sehari.

“Menariknya, kami juga melancarkan Penawaran Pertukaran Awal (IEO) Smart Gaming Token (SGT) sendiri yang akan dilakukan di dalam komuniti e-sukan yang mempunyai lebih dari 50,000 ahli sehingga kini,” katanya lagi.

Untuk maklumat lanjut mengenai ESPN Global Malaysia, anda boleh layari https://www.espnglobal.com.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Tue, 30 Apr 2019
Featured Tue, 28 Apr 2020

Ebit Lew kongsi gambar bidadarinya di depan rumah mewah mereka

Jawab tuduhan guna duit sumbangan beli kereta besar

Gaya Hidup Wed, 20 Jun 2018

Perkahwinan Berkonsepkan Taman Atau Di Waktu Malam Memang Romantis Tapi…

Meskipun resepsi yang dilatari hutan hijau dan disemarakkan dengan bunyian unggas kedengaran sungguh mengasyikkan, realitinya, sungguh mengejutkan.

Featured Fri, 20 Dec 2019
Featured Wed, 15 Jan 2020
Gaya Hidup Mon, 29 Jul 2019

Jom ‘mandrem’ tikus dengan uncang teh!

Deria bau tikus akan terganggu sebaik menghidu uncang teh!

Gaya Hidup Tue, 12 Nov 2019

Elemen inovasi, ‘sporty’ dan sejarah warnai koleksi terbaharu Onitsuka Tiger

Koleksi pakaian musim bunga dan musim sejuk tahun 2020

Gaya Hidup Tue, 31 Jul 2018

8 Cara Cool Hilangkan Sunburn Di Muka

Mereka yang berkulit cerah lebih mudah terkena sunburn daripada orang yang berkulit gelap

Acara Fri, 19 Jul 2019

Nak menang telefon? Jom sertai cabaran Dare To Leap

Realme anjur aktiviti esktrem sempena pelancaran slogan baharu

Gaya Hidup Fri, 18 Jan 2019

Kisah ‘Mowgli’ Malaysia buat dunia terpukau, tahniah!

Kasih-sayang dan hormat-menghormati kunci kepada mesej foto ini.

| Live TV