Gaya Hidup By: Padin October 11, 2020 @ 7:36pm

Buat Kaki Game Semua… ESPN Tawar RM1 Juta Untuk Pertandingan E-Sport… Wah, Menariknya!

Demi untuk mencari pasukan terbaik dalam permainan popular Mobile Legends, Call Of Duty Mobile dan PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), syarikat integrasi sistem blockchain permainan dalam talian (e-sport), ESPN Global Malaysia menawarkan hadiah bernilai RM1 juta.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif ESPN Global Asia Tenggara, Datuk Dr. Erwin, dana yang cukup lumayan itu merupakan peruntukan yang dikhaskan dalam usaha untuk membangunkan industri e-sport yang semakin mendapat perhatian dunia.

“Di Malaysia sahaja, kita ada kira-kira 2.3 juta pengguna yang memuat turun serta bermain PUBG dan 3 juta pengguna pula menjadikan Mobile Legend sebagai salah satu aktiviti harian mereka. Sebenarnya, jumlah ini adalah satu prospek yang sangat membanggakan.

“Jadi, bagi membangkitkan lagi semangat mereka beserta mahu membangunkan industri e-sport, ESPN Global Malaysia bakal menawarkan hadiah bernilai RM1 juta untuk 20 buah trofi e-sport di Malaysia.

“Kami merancang untuk melakukan pertandingan e-sport setiap minggu di pejabat urusan ESPN Global Malaysia dan menawarkan RM20,000 sebagai hadiah mingguan untuk mereka yang berjaya.

“Selain perancangan untuk membangunkan industri e-sport tempatan, antara perancangan yang dilakukan untuk menyumbang ke arah pembangunan sukan tempatan ialah penganjuran kejohanan futsal.

“Ia akan dilakukan secara besar-besaran dengan hadiah yang ditawarkan berjumlah RM100,000. Dalam perancangan kami, ia dijangka akan berlangsung pada akhir tahun ini. Semuanya dilakukan untuk menyuntik kesedaran sukan dan mengangkat kejohanan ini ke peringkat lebih tinggi,” ujarnya lagi.

Datuk Dr. Erwin ditemui pada majlis pelancaran pejabat urusan ESPN Global Malaysia di Ara Damansara baru-baru ini.

Hadir sama Ahli Dewan Undangan Negeri Seri Setia, Tuan Halimey Abu Bakar dan Ketua Pegawai Eksekutif ESPN Global Malaysia, Puan Rasyieda Abdul Ghani.

Dalam pada itu, tambah Puan Rasyieda, syarikat yang berpangkalan di Poland itu menawarkan beberapa permainan popular dalam satu aplikasi.

“Ia juga memberi peluang kepada orang ramai untuk mengubah taraf hidup serta menggandakan pendapatan mereka dengan permainan secara atas talian dengan hanya menjadi ahli berstatus ‘Affiliate Refferal’ yang boleh menjana pendapatan pasif sehingga RM10,000 sehari.

“Menariknya, kami juga melancarkan Penawaran Pertukaran Awal (IEO) Smart Gaming Token (SGT) sendiri yang akan dilakukan di dalam komuniti e-sukan yang mempunyai lebih dari 50,000 ahli sehingga kini,” katanya lagi.

Untuk maklumat lanjut mengenai ESPN Global Malaysia, anda boleh layari https://www.espnglobal.com.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 7 Aug 2019

1,500 pasangan dedah rahsia kebahagian jangka panjang mereka – ia bukan komunikasi

Inginkan hubungan yang tahan lama? Jom ketahui rahsianya.

Featured Wed, 19 Feb 2020

DIY meja dengan duit syiling lama satu sen, hasilnya memang WOW!

Makan hatilah akaun pengumpul duit syiling lama

Gaya Hidup Tue, 12 Nov 2019

Perlukah cuci tuala wanita sebelum buang? Ini pendapat mufti KL

Kalau tidak, nanti jin “makan”! Betul ke?

Gaya Hidup Tue, 29 May 2018

Ikuti 5 Cara Ini Agar Kulit Wajah Kekal Hidrat Sepanjang Bulan Ramadan

Kulit wajah juga harus dijaga sepajang bulan Ramadan ini.

Featured Sun, 24 May 2020

Rakyat diminta terus patuhi SOP untuk hentikan rantaian COVID-19

Sambut Aidilfitri seperti biasa, namun patuhi peraturan

Gaya Hidup Wed, 31 Jan 2018

Nak Kuruskan Badan? Makan 9 Buah-Buahan Ini

Buah yang kaya dengan serat serta mengandungi vitamin C merupakan jenis buah yang sangat disarankan ketika anda sedang berusaha mendapatkan bentuk badan menawan.

Featured Thu, 8 Mar 2018

Pengeluar Barbie Lancarkan Koleksi Patung Berinspirasikan Ikon Wanita Sempena Hari Wanita Sedunia

Pengeluar barang mainan Mattel meraikan kaum Hawa dengan melancarkan patung-patung Barbie yang berinspirasikan ikon-ikon wanita dahulu dan kini dari seluruh dunia.

Gaya Hidup Tue, 5 Jun 2018

Ini Cara Untuk Mengenalpasti Saiz Permaidani Yang Perfect Untuk Rumah Anda

Yelah, kenalah sesuai dengan saiz ruang yang ada dan kedudukan perabot anda.

Gaya Hidup Wed, 27 Feb 2019
Gaya Hidup Fri, 1 Jun 2018

7 Sebab Kenapa Wanita Patut Enjoy Zaman Mereka Tengah Single

Bila dah kahwin nanti, mungkin anda tak boleh enjoy dah. Serius!

| Live TV