Gaya Hidup By: Padin October 11, 2020 @ 7:36pm

Buat Kaki Game Semua… ESPN Tawar RM1 Juta Untuk Pertandingan E-Sport… Wah, Menariknya!

Demi untuk mencari pasukan terbaik dalam permainan popular Mobile Legends, Call Of Duty Mobile dan PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), syarikat integrasi sistem blockchain permainan dalam talian (e-sport), ESPN Global Malaysia menawarkan hadiah bernilai RM1 juta.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif ESPN Global Asia Tenggara, Datuk Dr. Erwin, dana yang cukup lumayan itu merupakan peruntukan yang dikhaskan dalam usaha untuk membangunkan industri e-sport yang semakin mendapat perhatian dunia.

“Di Malaysia sahaja, kita ada kira-kira 2.3 juta pengguna yang memuat turun serta bermain PUBG dan 3 juta pengguna pula menjadikan Mobile Legend sebagai salah satu aktiviti harian mereka. Sebenarnya, jumlah ini adalah satu prospek yang sangat membanggakan.

“Jadi, bagi membangkitkan lagi semangat mereka beserta mahu membangunkan industri e-sport, ESPN Global Malaysia bakal menawarkan hadiah bernilai RM1 juta untuk 20 buah trofi e-sport di Malaysia.

“Kami merancang untuk melakukan pertandingan e-sport setiap minggu di pejabat urusan ESPN Global Malaysia dan menawarkan RM20,000 sebagai hadiah mingguan untuk mereka yang berjaya.

“Selain perancangan untuk membangunkan industri e-sport tempatan, antara perancangan yang dilakukan untuk menyumbang ke arah pembangunan sukan tempatan ialah penganjuran kejohanan futsal.

“Ia akan dilakukan secara besar-besaran dengan hadiah yang ditawarkan berjumlah RM100,000. Dalam perancangan kami, ia dijangka akan berlangsung pada akhir tahun ini. Semuanya dilakukan untuk menyuntik kesedaran sukan dan mengangkat kejohanan ini ke peringkat lebih tinggi,” ujarnya lagi.

Datuk Dr. Erwin ditemui pada majlis pelancaran pejabat urusan ESPN Global Malaysia di Ara Damansara baru-baru ini.

Hadir sama Ahli Dewan Undangan Negeri Seri Setia, Tuan Halimey Abu Bakar dan Ketua Pegawai Eksekutif ESPN Global Malaysia, Puan Rasyieda Abdul Ghani.

Dalam pada itu, tambah Puan Rasyieda, syarikat yang berpangkalan di Poland itu menawarkan beberapa permainan popular dalam satu aplikasi.

“Ia juga memberi peluang kepada orang ramai untuk mengubah taraf hidup serta menggandakan pendapatan mereka dengan permainan secara atas talian dengan hanya menjadi ahli berstatus ‘Affiliate Refferal’ yang boleh menjana pendapatan pasif sehingga RM10,000 sehari.

“Menariknya, kami juga melancarkan Penawaran Pertukaran Awal (IEO) Smart Gaming Token (SGT) sendiri yang akan dilakukan di dalam komuniti e-sukan yang mempunyai lebih dari 50,000 ahli sehingga kini,” katanya lagi.

Untuk maklumat lanjut mengenai ESPN Global Malaysia, anda boleh layari https://www.espnglobal.com.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 23 Aug 2018

Jambu Air Bukan Saja Sedap, Malah Ada Khasiat Tersembunyi Yang Anda Tak Tahu

Vitamin C dan A yang terkandung dalam buah jambu air adalah sebagai sumber zat untuk mencantikkan kulit.

Gaya Hidup Mon, 19 Aug 2019

Stesen mengecas telefon secara percuma sebenarnya merbahaya!

Kalau percuma tak semestinya selamat.

Featured Sun, 23 Sep 2018
Featured Thu, 5 Mar 2020
Featured Mon, 13 May 2019

Cara mengqada puasa Ramadan dan membayar fidyah yang ramai keliru  

5 sebab membolehkan seseorang itu dikecualikan daripada berpuasa

Gaya Hidup Mon, 23 Sep 2019

10 buah untuk kulit cantik

Guna bahan semula jadi

Featured Wed, 12 Feb 2020

Datuk Faridah Hanim Haron, The Real Iron Lady

Bangkit memperjuangkan misi mengukuhkan ekonomi negara

Gaya Hidup Wed, 3 Oct 2018
Eat Travel Tue, 21 Apr 2020

Resipi badak berendam unik Catrionna Brian Ross

Pupuk minat anak hargai kuih tradisional

Gaya Hidup Thu, 27 Dec 2018

| Live TV