Gaya Hidup By: Padin October 11, 2020 @ 7:36pm

Buat Kaki Game Semua… ESPN Tawar RM1 Juta Untuk Pertandingan E-Sport… Wah, Menariknya!

Demi untuk mencari pasukan terbaik dalam permainan popular Mobile Legends, Call Of Duty Mobile dan PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), syarikat integrasi sistem blockchain permainan dalam talian (e-sport), ESPN Global Malaysia menawarkan hadiah bernilai RM1 juta.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif ESPN Global Asia Tenggara, Datuk Dr. Erwin, dana yang cukup lumayan itu merupakan peruntukan yang dikhaskan dalam usaha untuk membangunkan industri e-sport yang semakin mendapat perhatian dunia.

“Di Malaysia sahaja, kita ada kira-kira 2.3 juta pengguna yang memuat turun serta bermain PUBG dan 3 juta pengguna pula menjadikan Mobile Legend sebagai salah satu aktiviti harian mereka. Sebenarnya, jumlah ini adalah satu prospek yang sangat membanggakan.

“Jadi, bagi membangkitkan lagi semangat mereka beserta mahu membangunkan industri e-sport, ESPN Global Malaysia bakal menawarkan hadiah bernilai RM1 juta untuk 20 buah trofi e-sport di Malaysia.

“Kami merancang untuk melakukan pertandingan e-sport setiap minggu di pejabat urusan ESPN Global Malaysia dan menawarkan RM20,000 sebagai hadiah mingguan untuk mereka yang berjaya.

“Selain perancangan untuk membangunkan industri e-sport tempatan, antara perancangan yang dilakukan untuk menyumbang ke arah pembangunan sukan tempatan ialah penganjuran kejohanan futsal.

“Ia akan dilakukan secara besar-besaran dengan hadiah yang ditawarkan berjumlah RM100,000. Dalam perancangan kami, ia dijangka akan berlangsung pada akhir tahun ini. Semuanya dilakukan untuk menyuntik kesedaran sukan dan mengangkat kejohanan ini ke peringkat lebih tinggi,” ujarnya lagi.

Datuk Dr. Erwin ditemui pada majlis pelancaran pejabat urusan ESPN Global Malaysia di Ara Damansara baru-baru ini.

Hadir sama Ahli Dewan Undangan Negeri Seri Setia, Tuan Halimey Abu Bakar dan Ketua Pegawai Eksekutif ESPN Global Malaysia, Puan Rasyieda Abdul Ghani.

Dalam pada itu, tambah Puan Rasyieda, syarikat yang berpangkalan di Poland itu menawarkan beberapa permainan popular dalam satu aplikasi.

“Ia juga memberi peluang kepada orang ramai untuk mengubah taraf hidup serta menggandakan pendapatan mereka dengan permainan secara atas talian dengan hanya menjadi ahli berstatus ‘Affiliate Refferal’ yang boleh menjana pendapatan pasif sehingga RM10,000 sehari.

“Menariknya, kami juga melancarkan Penawaran Pertukaran Awal (IEO) Smart Gaming Token (SGT) sendiri yang akan dilakukan di dalam komuniti e-sukan yang mempunyai lebih dari 50,000 ahli sehingga kini,” katanya lagi.

Untuk maklumat lanjut mengenai ESPN Global Malaysia, anda boleh layari https://www.espnglobal.com.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Fri, 29 Jun 2018

Kalau Nak Rambut Kekal Sihat Dan Tak Gugur, Ikuti Tip Penjagaan Rambut Oleh Yuna

Tip penjagaan rambut oleh Yuna ini memang patut anda praktikkan!

Gaya Hidup Fri, 7 Dec 2018
Gaya Hidup Wed, 30 May 2018

Badan Terasa Lesu? Jom Tinjau Rawatan Spa Apa Yang Sesuai Dilakukan Ketika Berpuasa

Tiada masalah sama sekali ke spa ketika sedang berpuasa, asalkan rawatan yang dibuat itu tidak memudaratkan dan menyebabkan hidrasi kepada tubuh.

Gaya Hidup Tue, 5 Nov 2019

Diceraikan kerana gagal kekal gemuk? Tak percaya, bacalah!

Wanita ‘gendut’ yang berputus asa, silalah ke negara ini!

Featured Tue, 23 Oct 2018

Beradu Sambil Ditemani Haiwan Marin, Bilik Neelofa RM208,000 Satu Malam, Wow!

The Muraka memberikan pengalaman seolah beradu di dalam akuarium!

Featured Tue, 26 Jun 2018

Pening Kepala Sebab Pokai Beraya? Ini Tip Untuk Tebalkan Kembali Dompet Anda

Mulalah tertanya-tanya, cukup ke duit yang ada untuk survive?

Gaya Hidup Sun, 23 Dec 2018

8 Tip Untuk Jimat Ketika Beli Barang Dapur Untuk Diri Anda Seorang

Jika bajet tak mengizinkan, anda patut lebih cermat.

Gaya Hidup Fri, 3 Jan 2020

69 % rakyat Malaysia mahu mengembara sendirian, anda bagaimana?

Keselematan, kesunyian bukan halangan dengan Klook!

Gaya Hidup Tue, 6 Mar 2018

Anda Ingat “Bearded Lady” Dalam Filem The Greatest Showman Hanya Fiksyen? Ini Bukti Wanita Berjanggut Memang Wujud!

Sebenarnya, memang ada sejenis penyakit yang boleh menyebabkan golongan wanita untuk tumbuh rambut berlebihan di muka atau di badan.

Gaya Hidup Wed, 30 May 2018

| Live TV